URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Noiembrie 2014, 11:01

Profitând că nu îi amendează nimeni, şoferii orădeni parchează fără jenă în intersecţia bulevardelor Dacia şi Decebal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
În timp ce alţii îşi plătesc abonamente de parcare, câţiva şoferi orădeni mai şmecheri aleg varianta simplă: aceea de a parca pe trotuar. Şi nu oriunde, ci într-o intersecţie intens circulată.

"De câteva luni bune, trec prin sensul giratoriu aflat la intersecţia Bulevardelor Dacia şi Decebal şi constat cu stupoare că, aproape în fiecare zi, pe trotuar, în plin sens giratoriu hiper-circulat parchează alternativ două BMW-uri, cel mai probabil ale aceluiaşi cocalar urban care sfidează orice regulă a bunului simţ şi care îşi face probabil veacul prin zonă", a transmis, la începutul săptămânii, un cititor, atașând şi o fotografie cu unul dintre cele două BMW-uri.

Nu doar cele două maşini sunt lăsate să zacă pe spaţiul destinat pietonilor, ci şi altele, după cum a constatat şi BIHOREANUL, fără nicio repercusiune.

Pe bună dreptate, cititorul se întreabă, şi nu numai el, de ce Poliţia Rutieră nu vede şi nu repară situaţia, din moment ce angajaţii Serviciului Parcări nu pot, potrivit regulamentului, să amendeze şoferii care parchează pe trotuare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Vorba multa...
In loc sa comentam si sa ne simtim ultra deranjati de parcarea pe trotuar, eu zic sa citit Codul rutier sa vedem ce zice in privinta parcarii pe trotuar. Dar e mai usor sa bagam de vina si sa ne simtim deranjati.
Postat 12 Noiembrie 2014, 21:34 de Diablo
MINTEA DE PE URMA!
"Datorita" indignarii unui grup de cetateni aceste trotuare se vor vopsi cu dungi de zebra astfel Politia locala va avea motiv sa ridice orice masina... Apoi se vor monta si semafoare? P.S. Pentru specialistii din primarie si de la redactia Bihoreanul... 80-90 la suta din cei care parcheaza acolo sunt clientii Bancii Transilvania... Si totusi cateva jardiniere cu flori ar rezolva problema... dar pe cine mai amendezi atunci?
Postat 07 Noiembrie 2014, 20:16 de Adi Oradeanul
Daca tot e turnatorie...
Va dau un pont sa va faceti planul la amenzi... DOAR daca vreti! Mergeti indiferent de ora, zi-noapte, la intersectia strazilor Marasesti cu Biruintei, acolo sa vedeti cum se ,,parcheaza", de abia treci cu bicicleta, desi strazile nu-s alei! Are vreo importanta ca masinile care blocheaza (la propriu!) intersectia sunt jipanele unui nesimtit care blocheaza si alta strada, Dobrogei Acolo, pe Dobrogei, a facut un cimitir de masini, si-a aliniat toate jafurile, bara la bara. Strada Dobrogei este una circulata, e jale sa treci prin zona ,,cimitirului".
Postat 07 Noiembrie 2014, 06:01 de http
Nu e chiar aşa
"de ce Poliţia Rutieră nu vede şi nu repară situaţia"... Pentru că: Art. 142 – Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor: ... n) pe trotuar, dacă nu se asigură spaţiu de cel puţin 1 m pentru circulaţia pietonilor; Dar, există totuşi foarte multe locuri unde clar parcarea se face ilegal, unde într-adevăr nici eu nu înţeleg de ce nu se ia nicio măsură. Şi, apropos, nu există niciun sens giratoriu la intersecţa dintre Decebal şi Dacia.
Postat 07 Noiembrie 2014, 00:34 de Sabin
un pic de rautate voita
Precum alte articole, si acesta are o doza de rautate in el. In articol se spune ca intersectia este super circulata, nu contrazic, dar si spatiul este destul de generos in acea zona. Eu ma intreb, ca in alte parti cu o vizibilitate foarte proasta si fara spatiu pentru pietoni, acele masini nu deranjeaza pe nimeni?
Postat 06 Noiembrie 2014, 21:24 de sorfin
he, he, he
Asta-i din categoria ,,la cererea unui grup de cetateni", e veche, dar uite ca se mai foloseste! A trecut vreun neghiob din primarie si a vazut cum cativa romani isteti se ,,sustrag" de la plata taxei de parcare, care taxa a devenit in Oradea obligatorie, precum impozitul pe autoturism.... Si pt. ca aia din primarie sunt pretenari cu bihoreii, le-ad dat un pont. Maine se vor planta semne, se vor ridica masini, totul pt. ca asa a cerut ,,un grup de cetateni".
Postat 06 Noiembrie 2014, 14:43 de http
@roman adevarat
Roman adevarat esti un cretin adevarat.Sa o lase dracului intr-o parcare la 100 sau 200 m de unde are treaba si sa- si miste hoitul pe jos distanta aia ca n-o slabi preault.Eventual in drum sa va intalniti sa spargeti cateva seminte si sa scuipati cojile pe jos asa cum v-au imvatat mamele voastre.
Postat 06 Noiembrie 2014, 14:41 de claudiu
Roman adevarat
Da unde vreti sa parcheze,daca nu sunt suficinete locuri de parcare in oras,sa o duca acasa,pe balcon?da asa-i cand nu are masina,il intereseaza de masina altuia,ziar de toata jena cu reporteri de toata jeni,adica romani adevratati.
Postat 06 Noiembrie 2014, 13:13 de Bodea
.
cu stalpisori se poate rezolva. Dar nu ma mir de parcare din moment ce foarte multe parcari sunt sparte din cauza lucrarilor
Postat 06 Noiembrie 2014, 11:44 de David
O zgarietura buna!
Va multumim ca puneti si poze cu numerele. Asa o sa putem si noi sa dam o cheie, asa frumos si discret cand trecem pe acolo. Si chiar daca ne vad alti pietoni, cu totii ar fi fericiti la randul lor de treaba asta.
Postat 06 Noiembrie 2014, 11:25 de Dan
ORADEA
Sa se puna piloni(cu lanturi) pe marginile tuturor trotoareleor si spatiilor verzi. La romani doar asa se poate!!
Postat 06 Noiembrie 2014, 11:09 de ORADEA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON