URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Octombrie 2014, 16:55

Portăreasă "securistă" la Evidenţa Persoanelor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, orădenii aşteaptă minute în şir înghesuiţi ca în tramvai pe vremea lui Ceauşescu într-un spaţiu închis şi lipsit de aer pentru a-şi reînoi actele de identitate. Enervarea faţă de timpul pierdut în sala de aşteptare este întrecută doar de cea faţă de atitudinea portăresei, nepoliticoasă şi arogantă care împarte numerele de ordine.

"Această doamnă îşi confundă prea uşor meseria cu cea a unui "fost ofiţer de securitate" întâmpinând cetăţenii cu un ton ridicat, total necorespunzător, folosind exclusiv imperativul şi lipsa formulei de adresare de politeţe. Dacă cu ceva efort reuşesc să trec peste faptul că această "doamnă" mă tutuieşte, tonul acut, atitudinea sfidătoare, aroganţa complet nejustificată asociată cu funcţia ei, şi comenzile aruncate în aer de parcă cei prezenţi ar fi nişte copii de grădiniţă ("nu vorbi!", "nu deschide telefonul!", "nu deschide geamul!", etc, toate comenzi stridente), îmi ridică serioase semne de întrebare legate nu doar de rolul acestei doamne ci şi de situaţia ei psihică", a reclamat Adina Achim.

Orădeanca, stabilită în străinătate, a încercat, la începutul lunii octombrie, să profite de vizita acasă pentru a-şi reînoi documentele de identitate şi a rămas şocată de atitudinea angajaţilor SPCLEP Oradea.

"După 45 de minute de aşteptat într-o sală neaerisită, în care singurul sunet pe care l-am auzit au fost tonalităţile isterice ale acestei "doamne", spectatoare asiduă a televizorului pus pe telenovele, dânsa a introdus cu nesimţire în faţa noastră, a celor care aşteptam într-un mod educat, cel puţin cinci persoane (cunoscuţi ai dânsei şi doamnelor din instituţie) la ghişeele de predare a documentelor fără ca acestea să treacă prin "plăcerea" de a aştepta o oră acolo", a povestit femeia.

Reclamaţia orădencei a ajuns pe masa primarului Ilie Bolojan care şi-a notat cele sesizate şi a retransmis-o conducerii SPCLEP Oradea cu ordinul de a lua măsuri.

"Înclin să cred că doamna care împarte numerele de ordine, angajat al unei firme de pază care are contract cu Primăria, s-a purtat necorespunzător, aşa că luăm în calcul ca acolo să fie detaşat un poliţist local, cineva cu experinţă în lucrul cu publicul. În schimb, deşi nu cred că aparatul Primăriei funcţionează perfect, nu sunt de părere că la SPCLEP ar fi o delăsare", a declarat Bolojan.

În apărarea subalternilor săi, şeful SPCLEP Oradea, Nicoleta Cherei, spune că timpii de aşteptare au fost prelungiţi fără ca personalul instituţiei să aibă vreo vină. "Începând din 30 iulie a fost introdus, la nivel naţional, un nou sistem informatic iar acesta nu funcţionează la parametri. La problemele de acces în baza de date se adaugă numărul mare de operaţiuni care trebuie făcute în plus fapt pentru care timpii de aşteptare se prelungesc", spune Cherei.

Şeful SPCLEP a verificat pe camerele de luat vederi din sediu cele reclamate de orădean şi recunoaşte că a existat o persoană introdusă la ghişeu fără să aibă numărul de înregistrare dar spune că a fost un caz excepţional.

"Am verificat şi era vorba de o doamnă care avea număr de înregistrare de câteva zile înainte, a mai fost la ghişeu, şi a fost chemată de noi pentru lămurirea unei situaţii. De altfel, se şi vede pe înregistrare că era nemulţumită de această situaţie", a declarat şefa serviciului.

Având în vedere cozile de la ghişee, pentru a evita timpii pierduţi, reprezentanţii SPCLEP recomandă orădenilor să se programeze la ghişeu folosind aplicaţia de pe portalul serviciului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
De ce portareasa nu este schimbata cu o persoana care nu uraste oamenii ?
Si eu mi-am schimbat C.I in septembrie si "d-na" s-a purtat foarte agresiv .Dadea ordine la toti. De ce nu este schimbata cu o persoana care nu uraste oamenii?
Postat 27 Octombrie 2014, 16:48 de ana
ce frumoasa este ROMANIA
ESTE COMUNISTA. Hmmmm sigur are carnet de partid de la P.S.D.
Postat 23 Octombrie 2014, 18:57 de pesedist convins
adevarat
are gura cam mare baba. si la mine s-a ratoit...o frustrata...
Postat 23 Octombrie 2014, 14:46 de gogu
Cruntul adevar
Asa e domle! Din surse sigure pot sa confirm ca acest Cerber cu un singur cap și care nu e câine este de fapt verișoara cu doamna Udrea. La insistentele domnului președinte Băsescu, Bolojan a trebuit sa o numească pe aceasta în funcție. Din păcate, e bine cunoscut faptul ca în România, numirile portarilor se fac din ordin politic de la Cotroceni. E trist domle, cred ca mai bine am trai în Ucraina! Acolo portarul e portar și beizadeaua reclamanta beizadea. Doamne ajuta!
Postat 23 Octombrie 2014, 08:41 de Titus Adevarasteanu
vai,vai..
..ce multi sunt cei care apara aceasta agenta de paza,o chilotzareasa ajunsa sefa de usa la o institutie bugetara..Vai,vai..Ce uita acesti avocati este faptul ca cetateanul are drept de reclamatie la ceea ce nu-i convine.. Daca e automat pt bon de ordine ,programare de ce duamna se isterizeaza atita??Cite clase are dinsa????Te pomenesti ca are si cont pe fesebuci !!!!!!!!!!!!!Nu e securista e ..o imitatie de portareasa de la spitalul 6...vai,vai...!
Postat 23 Octombrie 2014, 08:01 de Nea taticu
Baliverne!
Cealalta doamna Monica, sunteti absolut hilara! Va spun eu de unde are doamna apucaturi de securista,daca chiar le are- din cauza ca lucreaza zilnic cu oameni cu o logica infailibila ca dvs!Ii cunosc personal pe doamna si pe sot;poate va intereseaza sa va furnizez intregul lor arborele genealogic, ca sa mai puteti trage niste concluzii valoroase si de-acolo:) Oricum, ii voi transmite doamnei ca a devenit destul de populara! O zi buna si minte stralucita!
Postat 23 Octombrie 2014, 07:23 de Monica
Inca o adaugare...ultima!
Dupa ce am vorbit cu o amica, persoana informata, nu spui cine! recunosc ca m-am inselat in postarile anterioare. Se pare totusi ca dna este ruda cu dl primar! Prietena mi-a spus si ca sotul portaresei a fost un militist, asa se explica si tonul si apucaurile dnei, de vina e mediul familial.
Postat 23 Octombrie 2014, 06:04 de monica
Inca o adaugire
Edit la comentariul trimis anterior: blamam majoritatea comentariilor,desi vad 2 unde analiza e una pertinenta si obiectiva. Cu toate astea, cei care mentioneaza injuriile si inrudirea cu domnul Bolojan par mai telenovelisti decat "individa". Mandri ca suntem romani,clar!
Postat 22 Octombrie 2014, 21:23 de Monica
Ganditi de 2 ori inainte de a vorbi o data!
mda,toate aceste comentarii denota o dovada clara de lipsa de obiectivitate, plus un bonus de lipsa de empatie pentru doamna reclamata. E adevarat ca noi romanii,am fost si suntem in continuare extrem de frustrati din cauza administratiei publice in Romania,dar asta nu ne justifica exagerarile si impulsivitatea din continutul unei reclamatii. Inteleg pe deplin cat de mare e discrepanta intre serviciile publice dintr-o tara occidentala si draga noastra Romanie, dar dna Achim si alti rauvoitori ce au comentat aici doar tanjeau dupa un pretext de refulare. E foarte pueril sa credeti ca inlocuirea asa numitului "cerber" ar rezolva timpul de asteptare la ghisee sau nenumaratele "gauri negre" din sistem! Ar fi in schimb, o dovada de maturitate sa va inarmati cu rabdare si timp cand aveti de rezolvat treburi la SPCLEP si alte institutii similare.
Postat 22 Octombrie 2014, 21:11 de Monica
Bihorean
De cate ori mi-am schimbat actul de identitate am avut impresia ca sunt vinovat de ceva, datorita atmosferei voit ostile a celor de la SPCLEP (ce prescurtare oribila). Nu am inteles: actul de identitate este un drept sau un moft?! Ar trebui sa li se explice celor de acolo ca ei sunt in serviciul cetatenilor si nu invers!
Postat 22 Octombrie 2014, 19:57 de Marcel Tontz
mai rau ca securitatea
buna ziua femeia asta a mai lucrat la o firma de securitate si acolo facea pe sefa si o fost data afara o femeie fara caracter ar trebui data afara tott timpul urla ca nebuna pe acolo
Postat 22 Octombrie 2014, 17:19 de peu
adevarat, portareasa e stresanta..
E adevarat ce-a spus domnisoara, femeia tipa de parca nu stie altfel vorbi si creaza stari de tensiune.. Si nu uitati sa mergeti cu actele xeroxate de afara ca acolo va ia 1 leu pe pagina...cam de 5 ori decat in alta parte:(((
Postat 22 Octombrie 2014, 15:16 de oradeanca..
Da...
Da...ca tot romanul aveti o parere proasta despre ce se intampla in serviciile publice din tara.Dar vreau sa va detailez un pic ce s-a petrecut acolo pentru ca intamplator eram la ghiseul alaturat. D-na portareasa da e drept are minusuri multe dar nici nu mi-as dori sa fiu in locul ei nici o ora. Cu atatea persoane de toate felurile nemultumite de una de alta suparati cu totii pe viata... In schimb d-soarei care face reclamatia as dori sa-i reamintesc ca d-na de la ghiseu a vrut sa-i explice situatia dar aceasta nu a ascultat a fost doar foarte suparata sincer cred ca avea datoria sa asculte inainte de a face atata zarva. Am vazut cand a iesit ca scria reclamatie. Da aici facem gura cat ne tine dar cand mergem la medic nu avem curaj sa zicem nici "pâs"desi acolo ne golesc buzunarele cu buna stiinta nu are rost sa spun mai multe ca stim cu totii ca e adevarat. Vrem sa ne legam de ce putem in loc sa analizam ce se intampla in jurul nostru. Sunt convins ca peste tot unde mergem ne bucuram ca avem o "pila"probabil d-soara era frustata ca aici nu avea.Si ultimul lucru pe care l-am vazut era ca a fost refuzata de d-na de la ghiseu deoarece nu avea actele in regula daca imi aduc bine aminte cred ca nu detinea certficat de nastere. Pai atunci trebuie sa ai mare tupeu sa faci asa scandal dar tu nu ai actele toate. Si sa te mai plangi ce mult ai stat. Sincer mi se pare aiurea. Repet nu sunt toate in regula dar unde sunt in tara asta. D-soara vine din strainatate. Noi traim aici! Dar inca o data spun nu as sta nici o ora in locul unui lucrator de acolo.Desi sunt muncitor....
Postat 22 Octombrie 2014, 14:19 de Ioan
minciuni-securiste
Toate sint niste minciuni securiste si cele date de pocaitul de Bolojan(ceea ce este foarte grav),cit si de sefa.Pe amindoi ari trebui tinuti incozile interminabile,masati ca sardelele la coaste-sasi deschida larg urechile lace mai vorbesc oamenii de rind despre dumnealor si intitutiile pe care le au sub ordine.Cumlta sinceritate.
Postat 22 Octombrie 2014, 14:09 de Gogu Ghe.
De neam prost
Asta e neam cu Sila de la Samsung
Postat 22 Octombrie 2014, 13:41 de Oradean
copii xerox
si eu sunt de acord in privinta manierelor "doamnei", dar programarea pe internet chiar functioneaza, si pe mine "m-a bagat" in față, daca am avut programere pe internetș un alt lucru dubios mi se pare taxarea copiilor xerox cu 1 leu /pagina, tot de catre "doamna" respectiva, bineinteles, fara a-ti elibera vreo chitanta
Postat 22 Octombrie 2014, 09:15 de dan
Functie
Subscriu la cele semnalate in articol. Individa aia isi depaseste atributiile. Ar trebui vazut ce functie are. Daca e portareasa, sa se limiteze la atributii de portareasa. daca trebuie sa ajute oamenii, sa ii ajute. Nu cred ca e platita ca sa incurce oamenii si sa zbiere, dar vrea sa faca pe grozava. Unor sefi le pare bine, sub justificarea ca face ordine, insa angajatilor nu cred ca le pare bine ca face scandal zilnic. Ordine se poate face si fara scandal. In plus, individa nici nu te lasa sa iti iei numar ci il ofera celor carora vrea ea sa le dea, atunci cand vrea sa il dea, de parca iti trebuie aprobarea ei sa apesi pe un buton si sa iei un numar ... Rusine serviciului de evidenta a populatiei pt organizare si bineinteles rusine individei.
Postat 22 Octombrie 2014, 08:47 de Oradean
@ionel
Lasa ca la urmatoarele alegeri locale scapam de bolovan si atunci se termina cu migratia taranilor din Birtin. Iar aia care au invadat Oradea o sa fie scosi afara in suturi.
Postat 22 Octombrie 2014, 07:08 de dgghhh
E verisoara lui bolovan
Foarte multi dintre cunoscuti au ,,apreciat" prestatia acestui cerber feminin. Zicea unul care e mai informat ca nimeni n-are ce-i face, chit ca este reclamata aproape zilnic, e verisoara lui bolovan. Eu am evitat-o de doua ori, m-am programat pe net de la ora 8:00 si la 8:15 am iesit. Am intalnit si o d-na binevoitoare la ghiseu, am venit cu cererea completata, dar n-a fost buna (desi formularul a fost descarcat de pe site-ul lor!!!). Oameni si (ne)oameni....
Postat 22 Octombrie 2014, 06:07 de ionel
bravo
am crezut ca doar eu observ nebuniile acestei femei...lipsa de respect...de educatie...de orice bun simt...pt binele oradenilor SA DISPARA
Postat 21 Octombrie 2014, 21:12 de liviu
lipsa de educatie
Perfect adevarat articolul. Aceasta femeie nu stie sa vorbeasca cu oamenii si pe langa faptul acesta, mai adreseaza si injurii. Sincer, recomand conducerii sa puna pe cineva mai competent si mai amabil, care intr-adevar isi merita salarul. Pacat ca aceasta femeie face de ras o institutie.....
Postat 21 Octombrie 2014, 20:08 de sergiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON