URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Septembrie 2013, 13:56

Peizani cu BMW-uri: O şoferiţă a blocat o curte interioară, nepăsându-i că parcarea era interzisă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sindromul stăpânilor de BMW loveşte din nou. Joi pe la amiază, o şoferiţă de neam deştept şi-a parcat scula în dreptul unui gang din centrul Oradiei, chiar în faţa redacţiei BIHOREANULUI, pe strada Primăriei, blocând, câteva zeci de minute mai multe maşini aflate în curtea interioară, deşi, după cum se poate vedea şi în fotografii, locuri de parcare erau şi lângă.

E drept, după claxoane repetate, roşcata şoferiţă a X3-ului a apărut şi şi-a mutat maşina trei metri mai încolo, fugind, grăbită, probabil la Judecătoria mutată în vecinătate.

Pesemne că iniţial, tot din grabă, o fi interpretat marcajele de pe carosabil, ce indicau clar interdicţia de a parca în dreptul accesului auto, ca fiind simple desene pe asfalt...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
@ana
ana,bunul simt si toleranta nu insemnau oare ca tzaranca cu bmw sa nu blocheze alti 20 de nefericiti care parcasera acolo?aaa...s Alexandri se scrie Alecsandri...asa ca mai lasa-ne...probabil ca esti de o seama cu ea
Postat 24 Septembrie 2013, 12:04 de claudiu
@tuta dela 08:52
"Dar", "de fapt", probabil ca toanta nesimtita care a lasat beemveul acolo esti chiar tu!? Ai toate simptomele: ii faci pe altii tarani, dar tu, dupa ce ca esti de-a dreptul incoerenta in gandire si exprimare, mai ai si lacune grave de gramatica si cultura generala. De bun simt ...., ce sa mai vorbim?! Ala e incompatibil cu beemveul (adica nu se asorteaza, fataa!), dupa cate se pare. Cine, sau ce, te fugarea "contra conometru" chiar asa de tare, de pierdusi bunul simt in graba-ti cronometrata?! Ori poate n-ai pierdut nimic (ca doar nu poti pierde ce n-ai, nu-i asa), ci doar asa esti tu?
Postat 24 Septembrie 2013, 09:41 de Oradean
De fapt URA fata de aproapele tau!
De fapt cineva comenteaza non stop .De fapt nu sunt suficiente locuri de parcare in dreptul institutiilor ,De fapt fiecare are ore si termene care trebuie respectate ,DAR un pic de toleranta si intelgere poate respect ?, nu exista intre oameni , noi care traim intr-o lume atat de contra cronometru? mai usor claxonezi ( asa ca taranii care deja de la galbenul semaforului claxoneaza ca se grabesc la cafea pe Alexandri
Postat 24 Septembrie 2013, 08:52 de ana
suv-ul
Ce vad eu: ori habar n-are de lege (n-a priceput ce-i cu liniile galbene de jos), caz in care arata un nivel de cunoastere.... ori stie, dar evident nu-i pasa (deliberat) atit de legea scrisa a circulatiei cit si de regulile (cutumele) de convietuire urbana, caz in care arata o atitudine de mistret urban... Nu trebuie sa spuna nimic, nu trebuie sa negocieze, sau comenteze, se vede cu ochiul liber. Avem organe? care ar trebui sa constate si sa ia masuri pe drumul public ? sau ne facem fiecare dreptate ? O fi singura care procedeaza asa?
Postat 24 Septembrie 2013, 08:27 de vlad
?
oare o fi stiind ca tre' sa iasa bacea chirila ?!?
Postat 24 Septembrie 2013, 02:19 de blocaje
ete fix
am impresia ca bihorel i-a ofticat pe parcagiii talentati. pai cum bah, aiuritilor, nu e de vina cine parcheaza amplea, ci ala care vrea sa iasa, sa-si si zgarie masina si sa faca niste manevre stiintifico fantastice... pentru ca madam nu s-a sinchisit sa parcheze bine?? deschideti-va ochii si uitati-va la poze. cat ocupa masina alba din poarta. bine ca n-a fost vreo ambulanta in curte sa o fi blocat desteapta din comoditate.
Postat 23 Septembrie 2013, 23:45 de justitziabil
Poate a fost doar un usor avertisment ...
Nu era pentru cine iese. A fost doar pentru cine vrea sa intre.
Postat 23 Septembrie 2013, 17:17 de Kriss
avea loc suficient
avea loc suficient sa iasa cu loganul. dar sunt soferi si soferi iar cu locurile de parcare putine nu ma mir ca a parchat asa ,putea sa aiba in loc de bmw si un trabant
Postat 23 Septembrie 2013, 16:39 de andrei
Unul mai bun ca altul
Perfect de acord.... bine ca se mai si acuza singur cu "claxoanele repetate"... tot "peizani" sunt si cei care prefera sa claxoneze cand au alte optiuni... cel putin doua: sa faca niste manevre istete si sa iasa sau sa sune sa ridice masina.
Postat 23 Septembrie 2013, 15:33 de Raluca
soferi
Ce-i drept soferita nu-i soferita. Dar nici soferul de logan, nu e sofer. In loc sa stea minute in sir cu datul claxoanelor, putea sa iasa linistit. Avea loc. Se pare ca avea chef si de scandal.
Postat 23 Septembrie 2013, 14:31 de oradean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON