URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iulie 2013, 15:34

Parcarea de pe strada Războieni, blocată de taximetrişti (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Pe lângă faptul că au propriile reguli în trafic şi nu de puţine ori încurcă circulaţia, taximetriştii au intrat în colimatorul orădenilor şi pentru că blochează parcările. Sătul de această practică, un cititor a sesizat BIHOREANUL că pe strada Războieni, în zona Bunexim, a devenit un obicei la care autorităţile locale închid ochii.

"Nici poliţia locală, nici cea rutieră nu iau atitudine în legătură cu taximetriştii care blochează parcarea de pe strada Războieni", a transmis cititorul, care a precizat că situaţia se repetă "în fiecare zi", iar uneori taximetriştii se mai şi iau la ceartă cu cei care "îndrăznesc" să-i deranjeze.

De altfel, i-a şi filmat pe taximetriştii din zonă. Într-o înregistrare postată zilele trecute pe internet, se vede cum mai multe taximetre sunt staţionate perpendicular pe parcare, aşa încât dacă vor să iasă ori să intre în parcarea respectivă, şoferii trebuie să aştepte. Oare până când?

Vedeţi filmuleţul, aici!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Nimic nou
Acelasi lucru se intampla cu taximetristii peste tot..zona hotelului Dacia(policlinica TBC), strada Nufarului, Piata Unirii..etc..unde ca sa iesi din parcare trebuie sa te certi la propriu cu taximetristii..ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca de multe ori blocheaza intreaga banda de circulatie
Postat 18 August 2013, 11:09 de ACIDUTZU
@rege
Prietene nimeni nu comenteaza toti vecinii din bloc nu incap de ei deci nu sunt eu ala \"pus pe scandal\", filmarea am pus-o pe trafictube dupa un incident avut de un vecin care era sa fie linsat de un taximetrist pentru ca si-a permis sa il claxoneze sa intre in parcare . Nu eu am trimis acest video catre ziar . Cat timp exista o parcare in fata blocului in care locuiesc nu inteleg de ce mi-as parca masina la gara ( daca ar exista o parcare supraetajata) . Statie de taxi a fost pana la statia de autobus ( http://goo.gl/maps/PFqQG imagini din 2011) , si nu te inteleg care e problema ta cu masina mea scuza-ma ca nu toti avem masini din 2000+ nu cred ca masina pe care o conduci te diferentiaza in societate. Am accelerat pentru ca eram obosit si vroiam sa ajung cat mai repede acasa , inca un lucru prin faptul ca astepti dupa taximetristi ( fara sa claxonez / fac din faruri ) nu cred ca te poti da \"smecher\". Si apropo nu ai nici un drept sa ma cataloghezi pe mine ca \"prost\" cat timp nu ma cunosti poti sa vorbesti asa cu familia si prietenii tai daca ei iti permit .Statia de taxi are 10 locuri OBLICE in video se vede cum 6 masini STAU orizontal deci nu au cum sa incapa SI BLOCHEAZA PARCAREA +Art. 174. - Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor: în locul unde este instalat indicatorul \"Trecere pentru pietoni\" sau pe marcajele de traversare pentru pietoni ori la mai putin de 25 m înainte si dupa acestea.
Postat 30 Iulie 2013, 00:27 de PEpsi
@bau si @rege
Din pacate, sunt destui taximetristi nesimtiti, care te sicaneaza in trafic - eu personal am patit-o de mai multe ori. Nu spun ca taximetristii sunt singura problema din tara asta, dar parerea generala despre ei este foarte proasta... Din cauza catorva uscaturi (din pacate, nu putine), toata breasla este aratata cu degetul
Postat 29 Iulie 2013, 16:51 de Mircea
rege
tu comentezi ca prostu , da toti te-au lasat sa intri in parcare , ai un ford de 20 de ani , probabil ai asteptat 20 de ani sa-ti iei o masina si acu esti mare smecher , ca ai masina cu 300 de euro ( bani de salar ) , si de aici observ ca tu esti pus pe scandal , ca taxistii aia nu au comentat nimica , da tu ai accelerat in tromba te-ai pus langa ei si ai asteptat sa ti se faca loc pt. ca tu esti un REGE , si eu locuiesc in zona si nu am probleme cu taximetristii , ii clancsonez usor cand vreau sa intru , dar tu ai acel simt al proprietatii sa iti parchezi masina sub geam cum au facut unii in zona aia sa betoneze si sa puna pietris sub geamul lor , pun pariu ca daca s-ar face o parcare supraetajata in zona garii velenta nu ar parca nimeni acolo ca e departe sa mergi 400 de metri pe jos , in locul ala unde parchezi tu a fost statie taxi si in toata velenta e doar o statie taxi pt. ei , mai sunt unii ca tine de 19 ani cu masini mai vechi ca voi golf 3 , vectra B , seria 3 din 92 , eu sunt agent comercial si nu am treaba cu taximetristii in trafic , mai sunt unii mai destepti dar aia sunt putini .
Postat 29 Iulie 2013, 15:16 de rege
parcare
CINE AJUNGE TAXIMETRIST?
Postat 29 Iulie 2013, 08:07 de radar
de ce?
Mai mult , eu platesc parcare la Spitalul de Neurologie 9 100 lei pe 3 luni, mai mult decat ptr. parcarea de domiciliu)si aproape in fiecare dimineata, taxiurile sunt parcate pe locurile de parcare NEdestinate lor ( in continuarea celor marcate cu TAXI), daca le spui ca ai parcarea platita pe acele locuri, au tupeul sa-ti ceara sa vada daca ai pe tichet numarul si daca ti-e marcat numarul pe pavaj. de ce atata indisciplina si tupeu de la taximetristi, de ce politia comunitara nu-si face treaba? de ce unii sunt amendati daca parcheaza pe portiunile hasurate si altii nu?
Postat 29 Iulie 2013, 07:02 de eu
progres prin regres
Daca a trece de la doua benzi pe sens la una e bine, atunci bolovan e un progresist. Cum de nu s-au gandit occidentalii sa reduca la autostrazi benzile de pe sens pana ramane o carare, pardon, o pista de biciclete ?
Postat 29 Iulie 2013, 06:16 de anticomunistul
taxi
Normal taximetristii sunt tot ce -a mai ramas rau in tara asta ,in rest toatae sunt OK: -MEDICII care te lasa sa mori cu zile daca nu cotizezi;-PROCESATORII DE CARNE care ne otravesc cu tot felul de porcarii;-PETROLISTII care maresc pretul la carburanti cum vor ei si de aici un intreg val de scumpiri;POLITISTII care te pandesc ascunsi si te amendeaza pt. orice fleac iar smecherii isi fac de cap cum vor in trafic si nu-i vede nimeni;ETC.ETC.ETC. toti acesti sunt oameni de ,,bine,, care ne fac viata frumoasa. Asa ca hai sa impuscasm toti taximetristii caci ei sunt singurul rau ce a mai ramas de eradicat si atunci vom deveni societetea pERFECTA HAI SICTIR opinie publica de doi bani
Postat 28 Iulie 2013, 22:15 de bau
taxi
Problema este ca taximetristii Tarani si Nesimtiti din dotare,ocupa si blocheaza parcari cum doresc muschii lor.Dar sa te fereasca Dzeu sa parchezi si un cm.in parcarile destinate lor.Vin cu haita dupa ei.Politia comunitara sau cine mai stie cine cu ce se ocupa de astea fac pe chiorii.sau poate asa sunt ei codati genetic.
Postat 28 Iulie 2013, 19:47 de geo
@d-le Goe
D-le Goe ...da-mi voie sa-ti spun ca esti prost si rau intentionat ....vrei politizare ....foarte bine ca a facut parcarile .....foarte rau e ca parcarile sunt blocate de taximetristi ....Florin a facut un film grozav si il felicit pentru asta .....
Postat 28 Iulie 2013, 19:30 de Sandu
nea ilie stie ?
Trimiteti-i filmuletul lui nea ilie, el si prietenii lui de la selina au nasit tampeniile (ei le zic parcari de domiciliu) de pe strada Razboieni, pana la gara Velenta. Erau douabenzi pe sens, acum a ramas jumate de banda ! . Din pacate e plin orasul de ,,urmele" sistematizarii marca bolovan &selina. Bumbacului era cu doua benzi pe sens, ramanea 1 si jumatate dupa ce parcau riveranii, acum, dupa ce a varuit selina si riveranii au cerut sa plateasca pt. locuri de parcare (numai intr-un oras de idioti ar putea bolovan sa se zbenguie asa !), a ramas o umatate de banda pe sens.
Postat 28 Iulie 2013, 17:52 de DlGoe
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON