URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Aprilie 2018, 10:46

Nu vă lăsaţi la Ryanair! Un orădean care avea bilete spre Londra a obţinut cu greu noi rezervări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorenii care şi-au cumpărat bilete de zbor spre Londra Stansed, de la Ryanair, pentru această vară, trebuie să ştie că au dreptul să primească banii înapoi sau rezervări pe o rută alternativă, iar dacă angajaţii companiei îi refuză, trebuie să insiste.

A învăţat-o pe pielea lui un orădean, care a cerut alte bilete, iar iniţial a fost refuzat. "Am avut câteva bilete pe vară pentru concediu şi chiar de ziua Oradiei, pentru un mini-concediu de un week-end. Bineînţeles, ruta se va închide pe 31 mai, aşa cum ştie toată lumea. În consecinţă, am primit un e-mail de la Ryanair, prin care m-au anunţat că fie primesc "refund" sau aleg altă rută. M-am bucurat să văd că am varianta alegerii rutei alternative", a povestit Ovidiu pentru BIHOREANUL.

Surpriză, însă: după ce a contactat reprezentanţii Ryanair la serviciul de "live chat", aşa cum era îndemnat prin e-mail, şi a cerut să primească bilete tot spre Londra Stansed, dar cu plecare din Budapesta, a fost refuzat! "O domnişoară Georgina, reprezentant Ryanair, mi-a spus că managerul ei, cu care a vorbit în legătură cu situaţia mea, nu a permis aşa ceva. Absolut şocant", a spus Ovidiu.

A încercat să-i explice femeii că tocmai compania l-a anunţat că are acest drept, însă aceasta i-a oferit doar banii înapoi sau bilete la alte companii low-cost. "Am întrebat dacă pot să zbor cu WizzAir, gândindu-mă să aleg Clujul ca destinaţie. Mi s-a comunicat că nici asta nu se poate. Bătaie de joc!", a mai povestit orădeanul.

Fără să ajungă la nicio concluzie cu "Georgina", a încheiat conversaţia. Ulterior, Ovidiu a accesat acelaşi serviciu de "live chat" şi a intrat în dialog cu o altă angajată a companiei. I-a expus şi acesteia doleanţa de a zbura de la Budapesta spre Londra, fără a-i povesti şi păţania anterioară. "Surpriză: m-a ajutat foarte rapid şi mi-a schimbat biletele. Nu înţeleg ce se mai întâmplă în această firmă", a concluzionat Ovidiu.

Concluzia? Bihorenii care au cumpărat bilete spre Londra trebuie să reţină că resemnarea nu este o soluţie, iar drepturile cuvenite trebuie cerute!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
politica standard trebuie urmata si aplicata
aceasta este politica standard la nivel de relatii clienti: primul apel: raspuns negativ pt client, chiar daca are dreptate!; al doilea apel: negociezi la jumătate (nu a fost cazul); al treilea apel: ii oferi ajutor 100%. din pacate asta se aplica peste tot.
Postat 16 Aprilie 2018, 13:22 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON