URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Aprilie 2016, 17:24

Ne enervează: Muncitorii care amenajează punctul trafo din curtea Bisericii Sfântul Nicolae au spart cu utilajele dalele din Piaţa Unirii (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au dat cu piciorul în munca de un an de zile. Muncitorii care amenajează punctul de transformare subteran din curtea Bisericii Sfântul Nicolae, menit să alimenteze cu energie electrică piaţa centrală a oraşului, au spart vineri dalele montate în Piaţa Unirii trecând cu un excavator peste ele.

"Utilajul a crăpat mai multe dale în timp ce a intrat în curtea în care lucra. I-am şi spus muncitorului să îşi anunţe şeful să le înlocuiască dar nu părea foarte afectat", a reclamat un orădean.

Potrivit viceprimarului Mircea Mălan dalele distruse vor fi înlocuite în următoarele zile pe cheltuiala asocierii de firme care amenajează Piaţa Unirii. "Lucrarea nu a fost încă recepţionată. Ca urmare, asocierea de firme care realizează investiţia va trebui să remedieze toate problemele apărute pentru ca lucrarea să fie preluată la cele mai bune standarde de calitate", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Demarate în luna februarie 2015 lucrările de reamenajare a Pieţei Unirii, în valoare de 18,9 milioane lei sunt realizate de o asociere de firme reprezentată de Drumuri Orăşeneşti din care mai fac parte firmele Electro Construct Sildac, Porfido Edarte Conzortio Stabile, Europorfidi, Imsaurisa şi Gardener.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Schimbati instructiunile de folosire a pietei din italiana in rumână
Daca mai era nevoie de inca o demonstratie ca munca a fost realizata de kkt. Spaga luata, fraierii pacaliti, toata piata distrusa atat din punct de vedere practic cat si estetic. Eu ii invit atat pe lingaii primarului cat si pe cei care ii stimeaza marea lucrare la intalniri zilnice de cel putin 2-3 ore(recreere, ca doar asta a fost ideea) in orice punct al pietei in perioada iunie-septembrie si sa ne impartaseasca amintirile placute pe care le-au trait sub soare. Daca mai apuca lucrul asta bineinteles avand in vedere prietenia stransa intre temperatura, raze ultraviolete, hemoragie cerebrala si cancer de piele. Daca dalele alea erau puse pe o fundatie de beton atunci nu se intampla acest accident nedorit. Betonul care lipseste a fost decontat bineinteles iar diferenta impartita intre golani. Si asta e doar inceputul. Sa vedeti cate mai urmeaza. Fir-ati al dracului de scursuri.
Postat 17 Aprilie 2016, 23:32 de outernational
IOTEEEEEE
Fiind preoti papistasi de la o biserica papistasa afiliata soros, n-o sa li se intimple nimic. Daca erau ortodocsi sa vezi cum tipau TINERII SLUTI SI TREPANATI...
Postat 17 Aprilie 2016, 14:54 de Aghaurr
Draga Elena,
daca pe o suprafata dura, de beton, care este strat de rezistenta proiectat sa reziste la trafic auto si nu doar pietonal, lipesti o bucata de... sa zicem sticla si apoi treci peste ea cu un camion, sticla nu se crapa decat daca cedeaza betonul sau liantul de lipire are goluri. Concluzia e ca s-a lucrat putin in graba mare si asta se vede deja.
Postat 16 Aprilie 2016, 22:50 de Kid
ELECTRICA CARE NE FURA DE 25 ANI
.. POT SA SPARGA GRATIS O LUCRARE CARE INCERCA SA NE SCOATA DIN ANONIMAT ..DL BOJE IONEL UN MARE SPECIALIST CARE-SI FOLOSESTE EXCLUSIV FIRMELE DE CASA PE POST DE MARI SPECIALISTI PE SUME URIASE (PE CARE APOI LE PLATIM CU TOTI)SI DUPA 12 LUNI FACE SI CU ELECTRICA PROFIT NET 41% ;
Postat 16 Aprilie 2016, 22:44 de qxx
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON