URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2017, 14:55

Limba noastră-i o… corvoadă pentru şefii instituţiilor din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai mulţi şefi de instituţii bihorene, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, au ieşit, marţea trecută, într-un conferinţă de presă dedicată Festivalului "Cântă Pădurea", care se va desfăşura, duminică, în cantonul Băile 1 Mai, la iniţiativa unei fundaţii din Ungaria. T

otuşi, conferinţa ar fi putut la fel de bine să fie dedicată chinuirii limbii române, căci, în afară de şeful organizatorilor din Ungaria, care şi-a vorbit limba cum se cuvine, pe-a noastră ceilalţi au pocit-o repetat şi fără milă.

Pásztor a rostit, între altele, "acest eveniment a fost o încercare să aibă loc şi anul trecut", "funcţionează în pădure posibilităţi de a servi mâncare", "permiteţi-mi să-i dau cuvântul colegilor…" şi a prezentat "programul prin care se fac programe pentru copii".

Şeful Agenţiei de Management al Destinaţiei, Bántó Norbert, a spus că "vrem să atragem atenţia asupra iubirii şi protecţiei naturii" şi "cine vine ca să poată să şi mănânce".

Noul director al Filarmonicii, Meleg Vilmos, a fost şi mai expresiv: "Noi ca Filarmonică avem planuri ca să fim ţel de turism", "este o posibilitate de a face cunoscut nişte elemente a orchestrei, care, fiind suflători, poate fără nicio tehnică să deplaseze la locul amenajat" şi "Nu am participat anul trecut la această organizaţie Cântă Pădurea".

Nu şi-au ratat şansa nici Nicolae Timaru, directorul Direcţiei Control de la Garda Forestieră, care a rostit "am dat tot sprijinul ce aveam noi în putinţă", şi nici Szijarto Zoltan, director economic al Direcţiei Silvice Bihor, care a spus că oamenii pot vedea "că ce înseamnă pădurea", care "are încă o atragere foarte frumoasă", iar colegii din Direcţie "s-au bucurat aşa de mult încât că îl chem şi pe prieteni, îl chem şi pe vecini" la eveniment. Deci, pădurea cântă, autorităţile ciripesc, dar pocit…

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: Somnul rațiunii. Alt episod. (II)
III. O propunere decenta pentru conducerea PSD/PSD Bihor: Pe când numiri în fruntea ANFP a unora ca: Mircea Diaconu, sau Viktor Orban (în varianta sa pur româneasca)?
Postat 01 Octombrie 2017, 13:37 de stefan
PCR transpartinic. Ep.: Somnul rațiunii. Alt episod
I. ”Omul potrivit la locul potrivit”. 1. Cele prezentate în articol, reprezintă încă un efect negativ pentru România al numirilor tip PCR la conducerile unor instituții (ca ANFP), ca de exemplu.: băiatul/fata lui mama/tata (exemple ”clasice” pentru jud. Bihor: Bitea jr., Bara jr. ş.a.). II. O propunere pentru factorii de conducere responsabili de la PSD/PSD Bihor, care mai sunt: La concursurile pentru posturile de funcționar public (cu studii medii/superioare): Notarea obligatorie și a modului de cunoaștere, de facto, a limbii române. Astfel, 1). o condiție obligatorie de înscriere la aceste concursuri: nota 7 la examenul de limba română de la Bacalaureat. 2). o notare distinctă a lucrării scrise, respectiv a probei orale și din punct de vedere gramatical. Nota finală de concurs, să reprezinte o medie care să includă și media celor două notări, care ar trebui să fie de minim 7 (ca la Titularizare, domnule "Janos").
Postat 01 Octombrie 2017, 13:28 de stefan
?
niste bipezi
Postat 01 Octombrie 2017, 06:11 de gicacontra
limba oastra ...
Sa stiti ca acel domn Banto a predat geografie baiatului meu la o scoala din oras, la sectia romana. Asta ca sa nu se spuna ca nu au drepturi in Romania. AU, mai putin pe acela de a ne silui limba si a ocupa locul unui profesor roman sau care le vorbeste corect romaneste copiilor nostri.
Postat 30 Septembrie 2017, 20:03 de titel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON