URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Aprilie 2010, 09:16

La temperaturi de 20 de grade, caloriferele ard

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O orădeancă de pe strada Milcovului se plânge BIHOREANULUI despre bătaia de joc la adresa cetăţenilor de către Electrocentrale Oradea, în "parteneriat" cu asociaţiile de proprietari", care, în zile precum vineri, 9 aprilie, când afară a fost cald şi bine, a virat căldură în calorifere ca în toiul iernii.

"Dacă mai ai, ca noi, şi nişte oameni la asociaţie pe care nu-i interesează să oprească căldura la nivel de scară de bloc, pe timpul zilei, că doar de aceea există montaţi robineţi şi contoare, stai ca-n saună, la 28 de grade, cu geamurile deschise zi şi noapte. Pe buzunarul nostru, evident", spune, pe bună dreptate, orădeanca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
re:
@un cetatean: Eu am citi bine. Mai citeste tu inca o data tot articolul. @Mariana: Poate la tine e 22-23, dar la mine nu trece de 15-16 grade cand se opreste caldura pe timpul asta.
Postat 14 Aprilie 2010, 12:15 de Oradean
@Oradean
Se pare ca n-ai citit bine articolul. Oradeanca de pe Milcovului e de partea ta, adica si dumneaei vroia caldura si se plange de lipsa ei. In fine... asa se intampla cand comentezi doar de dragul de a comenta. :) O zi buna si multa caldura sufleteasca!
Postat 13 Aprilie 2010, 15:37 de un cetatean
Caldura
Tocmai pentru ca a fost o zi calduroasa, domnule "oradean", in zile din acestea s-ar putea da la minim incalzirea, asta doar daca intereseaza pe cineva ... Se pare ca va cam dau banii afara din casa ...
Postat 13 Aprilie 2010, 14:21 de Bogdan
Copil mic
Si eu am copil mic, si nu ma plang daca nu am caldura, atunci cand afara sunt 20 de grade. Copilul mic se tine la 22-23 de grade, care sunt in apartamente si fara agent termic, pe vremea asta, si nu la sauna de 26-27 grade, cum este obisnuit romanul. Se pare ca aveti, oradenilor, bani prea multi prin buzunare ...
Postat 13 Aprilie 2010, 14:04 de Mariana
cald?
Oradeanca respectiva sa se mute la casa si sa-si faca ea singura foc in soba, cand are ea chef. Sau daca nu, sa-si inchida caloriferele si sa-si puna repartitoare. A fost o zi mai calduroasa si atat. In rest e frig de cateva zile, iar pentru cei care au copii mici e o problema lipsa caldurii.
Postat 13 Aprilie 2010, 13:14 de Oradean
Jenibil
Fratilor sa stiti ca nu e vina celor de la Electrocentrale ci a celor de la asociatia de proprietari, ba mai mult a locatarilor care in loc sa anunte asociatia ca nu mai doresc caldura mai bine scriu 3 randuri unui ziar. vai de noi, halal cetateni. Saracul om de rand (e inclusa si doamna de pe Milcovului) care crede ca daca a scris la ziar i se va rezolva problema. Oricum am auzit si reversul medaliei... cetateni care s-au plans ca asociatia a oprit caldura si ca le e frig. Vai de noi si de tara asta!
Postat 13 Aprilie 2010, 10:34 de un cetatean
caldura
Probleme din astea vor fi tot timpul. Tata e administrator la asociatie si sunt foarte multe probleme cu oamenii deoarece unul vine ca sa inchizi caldura ca sta cu geamurile deschise, altul zice ca are copil mic si vrea sa se deschida caldura sa nu-i fie frig la copil. O solutie ar fi ca fiecare cetatean sa fie racordat separat de exemplu la gaz, cum este in Satu Mare. Fiecare are centrala proprie si isi da drumul la caldura cand vrea. Doar ca asa ceva costa.
Postat 13 Aprilie 2010, 09:31 de Jorj
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON