URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2012, 15:50

Dreptate cu orice preţ?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Proprietarul unei case de pe strada Dunării nr. 12 nu numai că s-a săturat de vecinii şi trecătorii prost-crescuţi, dar a şi decis să arate asta. Aşa că, după ce a scris mare şi lat pe poartă "Acces auto!" şi a explicat "pentru proşti: Auto=Maşină (nu de spălat rufe)", a mai scrijelit şi îndemnul: "După utilizarea acestei intrări, în funcţie de bunul simţ cu care aţi fost înzestrat, vă rugăm închideţi poarta!".

Semn sigur că omul este supărat rău de tot, de-a ajuns să creadă că se poate înţelege cu ceilalţi doar lăsându-le indicaţii clare şi cu litere de-o şchioapă.

Beleaua face că săptămâna trecută, doi şoferi care au îndrăznit să blocheze intrarea în curtea cu pricina au avut parte de o surpriză. Şi una deloc plăcută, căci oamenii s-au trezit cu maşinile urât zgâriate pe capotă. Coincidenţă sau nu, şoferii celor două autoturisme au încălcat - aţi ghicit - regulile scrise pe poartă.

Să se fi săturat proprietarul revoltat de scrijelit pe porţi? Dacă e aşa, întrebarea este cine are mai puţin bun-simţ?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
dreptate cu orice pret
Noua parcare de pe str. Patriotilor va ramane o investitie inutila atat timp cat se va permite parcarea de trotuare si pe portiunea Moscovei / Baritiu , unde degeaba a montat Primaria jardiniere pentru a nu permite parcarea spre o mai buna vizibilitate, personalul Pizzeriei Emporium, si-a facut loc de parcare , din cele 11 jardiniere au mai ramas doar 5 si acelea trase la bordura. In schimb, pentru fostul magazin de etnobotanice( inlocuit cu succes in prezent de amanetul si barul Coloseum de vis-a- vis) s-au infiintat doua locuri parcare handicapati, astfel incat parcarea \\\\\\\\\\" clientilor abonati \\\\\\\\\\" sa nu fie o problema. Parcare pentru persoane cu disabilitati s-ar cuveni se face in spatele teatrului, cat mai aproape de artera centrala , si ca sa nu sfidam pe nimeni , s-ar impune si repararea trotuarului de pe strada Moscovei, unde pe langa cei care viziteaza orasul, unii mai merg la scoli, teatru, filarmonica . Deasemeni s-ar impune revizuirea programului de \\\\\\\\\\"faleza\\\\\\\\\\" acordat localurilor fara consultarea locatarilor invecinati, atat timp cat cei care le frecventeaza nu se pot acomoda unei vieti urbane normale iar cei care ar trebui sa vegheze si asupra pastrarii linist
Postat 23 Aprilie 2012, 15:33 de ardelean raluca
dreptate cu orice pret
Noua parcare de pe str. Patriotilor va ramane o investitie inutila atat timp cat se va permite parcarea de trotuare si pe portiunea Moscovei / Baritiu , unde degeaba a montat Primaria jardiniere pentru a nu permite parcarea spre o mai buna vizibilitate, personalul Pizzeriei Emporium, si-a facut loc de parcare , din cele 11 jardiniere au mai ramas doar 5 si acelea trase la bordura. In schimb, pentru fostul magazin de etnobotanice( inlocuit cu succes in prezent de amanetul si barul Coloseum de vis-a- vis) s-au infiintat doua locuri parcare handicapati, astfel incat parcarea \" clientilor abonati \" sa nu fie o problema. Parcare pentru persoane cu disabilitati s-ar cuveni se face in spatele teatrului, cat mai aproape de artera centrala , si ca sa nu sfidam pe nimeni , s-ar impune si repararea trotuarului de pe strada Moscovei, unde pe langa cei care viziteaza orasul, unii mai merg la scoli, teatru, filarmonica . Deasemeni s-ar impune revizuirea programului de \"faleza\" acordat localurilor fara consultarea locatarilor invecinati, atat timp cat cei care le frecventeaza nu se pot acomoda unei vieti urbane normale iar cei care ar trebui sa vegheze si asupra pastrarii linist
Postat 23 Aprilie 2012, 15:17 de ardelean raluca
cred ca
nu cei care au scris pe usa de la intrare poarta vina, pentru ca si masina lor a fost vandalizata in acelasi mod ! e clar ca e un rau-facator care are o obsesie cu parcarea in fata intrarii
Postat 22 Aprilie 2012, 23:58 de geta
dreptate
locuiesc in zona, ideea e ca TOTI PAGUBITII SUNT LOCATARI SAU LUCREAZA la firmele din INCINTA IMOBILULUI respectiv, deci e aberant ca vecinul tau sau cine o fii, sa iti traga o cheie, in loc sa vina sa iti bata la usa si sa te roage sa muti masina, cu atat mai mult cu cat curtea interioara e plina de mormane de pamant asa ca e clar ca nu poate intra si nici iesi nimic pe poarta aia.. mean world! si iesi mai ieftin cu amenda de la politia comunitara decat cu reparatiile la un service, asa ca o paranteza
Postat 22 Aprilie 2012, 23:42 de maca
parcare
PRIMARIA ORADEA ESTE DE VINA DA AUTORIZATII DE FUNCTIONARE IN CENTRUL ORASULUI PT. PIZZERIE, AUTOSERVICE, SALON DE COAFURA, CABINET AVOCATII,SCOALA PROFESIONALA TOATE IN ZONA PARCARII DE LA TRANSILVANIA CARE ESTE GOALA,CLIENTII DE LA PIZZERIE PARCHEAZA MAI MULT IN INTERSECTIA STR. MOSCOVEI CU GH.BARITIU, LA AUTOSERVICI,SALON, SCOALA,CABINET AVOCATI BLOCHEAZA CIRCULATIA PE STR. POSTAVARULUI,GH.BARITIU,COSBUC SI PIRIULUI.ACESTE UNITATII NU AU NICI MACAR PROGRAM DE FUNCTIONARE.MULTUMIM DL.PRIMAR SI SEFULUI DE LA POLITIA RUTIERA ORADEA PT CA-SI FAC EXEMPLAR DATORIA .
Postat 22 Aprilie 2012, 22:26 de lya
parcari
unu ,ai dreptate:parcarea de la transilvania sta goala si toti parcheaza pe trotuare,ca nu costa,de au ajuns sa mi-o bage in usa pietonala de nu poti iesi din casa...
Postat 22 Aprilie 2012, 18:24 de ALTU
parcare
noi romani parcam daca se poate in langa pat sau unde avem treaba. mare lucru sa mearga inca 100 metri sa parcheze. ma bucur ca io zgariat masina sa parcheze regulamentar. toti smecheri de doi bani cu un neuron stingher parcheaza si blocheaza parcarea lipsa celor 7 ani de acasa. cu ii convine sa isi gaseasca masina blocata?
Postat 22 Aprilie 2012, 17:50 de someone
mancati ceva
trebiua sa le distruga complet nu sa le zgarie...in fata portii omului nu se parcheaza.punct pt prosti,in romania toate se "rezolva"ei uite ca smecherii aia de romania isi mananca si ei nervii un pic,daca omul ala se ducea cu masina la un spital,isi ducea copiii la scoala voi cum v-ati simti?smecherii aia care parcheaza la el in poarta,ca de altfel in toata zona centrala fac asta ca sa nu plateasca,ei uite ca acum platesc ,omenilor facetti asta si in tarile de unde va cumparati tdi-uri si beemaruri(bmw pt parcatori)?aud?...
Postat 22 Aprilie 2012, 16:33 de unu
v-aliniati!
Trebuia sa le sudeze masinile de poarta casei, iar cei doi soferi sa riposteze cu pick-hummerul in peretii cladirii! Asta ar fi o rezolvare cu adevarat pe cont propriu, ca la noi. Daca politia nu amendeaza pentru parcare numai in locurile de ciubucarit si daca tot politia nu intervine in conflicte decat la televizor, atunci populatia-mitocanizata trece direct la aplicatul constitutiei cu ciomagul. Distractia de abia acuma incepe.
Postat 22 Aprilie 2012, 16:01 de tuzgureanu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON