URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2016, 16:50

Două validatoare din tramvaie, distruse de vandali

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În patru zile, două validatoare de tichete de călătorie din tramvaiele orădene au fost distruse de vandali. Ambele aparate au ecranele sparte şi trebuie acum înlocuite de OTL.

Primul aparat a fost distrus duminică, într-un tramvai care circula pe linia 1, iar al doilea miercuri, într-o garnitură de pe linia 2. Vandalii nu au fost prinşi, astfel că preţul distrugerilor îl va plăti OTL.

În acest context, societatea de transport public face un apel către toţi orădenii, cerându-le să reclame scenele de vandalism din mijloacele de transport în comun sau din staţii la numărul unic de urgenţă 112, astfel încât vinovaţii să fie identificaţi şi traşi la răspundere. "Sunt bunurile fiecăruia dintre noi şi indiferenţa noastră ne costă pe toţi în egală măsură", transmite OTL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
sustinere
si sunt de acord ca abonamentele sa nu mai fie validate.Daca pentru pensionarti ,in cazul in care se urmareste ostatistica acalatoriilor ,ar avea o explicatie pentru celelalte abonamente chiar nu se justifica
Postat 12 Noiembrie 2016, 11:16 de fiecine
@point-P-I
Validarea calatoriei se practica in toate tarile civilizate si prin acest proces se pot colecta date despre gradul de incarcare al fiecarui mijloc de transport, in functie de traseu, ziua din saptamana, ora, etc. Prelucrarea acestor date, conduce la o repartitie mai buna in functie de necesitati, a mijloacelor de transport din dotarea OTL, sau cel putin, la asta ar trebui sa conduca. Daca insa pentru bizonul oradean, efortul validarii unui abonament, e prea mare...
Postat 11 Noiembrie 2016, 10:12 de User anonimizat
poate o fi de vina si aberatiile otl
Dezaprob actul de vandalism,dar si sa fi obligat sa validezi calatoria cu abonamentul este o prostie, poate chiar un abuz. Ar fi cazul sa se renunte la aceasta obligativitate cretinoida. Doar speculatii, sint pe o mina cu sutii?
Postat 10 Noiembrie 2016, 23:59 de point-P-I
Dresaj
La cat e de bine " dresata " populatia, poa' sa se c#ce vandalu in mijlocu tramvaiului , ca nu-l reclama nime, bashka sa-l altoiasca pe loc .
Postat 10 Noiembrie 2016, 17:34 de Iness
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON