URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Octombrie 2012, 14:31

Cerşetorii agasează nuntaşii orădeni, încercând să-i "tapeze" de o parte din dar (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
De când a fost amenajat de municipalitate, parcul ce înconjoară Cetatea Oradea e unul din locurile preferate de mirii orădeni pentru fotografii. În fiecare sâmbătă şi duminică, sute de perechi de tineri căsătoriţi merg în parc pentru a face câte mai multe poze care să le aducă aminte de speciala zi a nunţii lor.

Bucuria lor e umbrită însă de zecile de cerşetori de toate vârstele, care stau la porţile parcului. De cum văd un alai că se apropie, ţiganii o iau la goană după maşini şi înconjoară mirii, naşii şi restul nuntaşilor, cerându-le bani. "Bossule, dă un leu ca să fii fericit!", sunt vorbe pe care toţi nuntaşii le aud de la cerşetori.

Ca să scape de ei, unii le dau bani, fără să-şi dea seama însă că nu fac altceva decât să întărâte alţi cerşetori care apar în zonă şi care jinduiesc după câţiva lei.

Alţii se enervează din cale afară şi, iritaţi pe bună dreptate, ameninţă cerşetorii că cheamă Poliţia. Aceştia ignoră, însă, ameninţarea, căci ştiu că ameninţările sunt în van.

De numeroase ori, toate acestea se petrec sub ochii paznicilor din parc care, din când în când, îi mai alungă pe cerşetori. Alteori, însă, vorbele lor nu mai au niciun efect. Iar concluzia e una singură: speculanţi cum sunt, cerşetorii ştiu unde şi când să stea. Mai ales când nimic nu-i împiedică.

N-ar fi rău ca agenţii Poliţiei Locale să mai patruleze prin zonă în weekend-uri, cât mai ţine sezonul de nunţi. Măcar de uniforma lor să se sperie şi cerşetorii...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Oradea noastra cea curata(furata)
normal..asa si trebuie..ca in timpul asta POLITIA LOCALA..are norma la amenzi de parcare..blocat roti si alte cele...posturi fixe..etc...nu au ei timp de cersetori , de cei care arunca moloz care pe unde vrea..pentru astea sa se infiinteze alta politie..SUBLOCALA
Postat 13 Octombrie 2012, 10:47 de acidutzu
Bolojaneeeee
trebuie sa cureti orasul asta de cersetori. asa nu se mai poate
Postat 09 Octombrie 2012, 02:37 de free
;) aia cu curul bombat
nu incurajati "cercitul" ! nu le dati nimic !
Postat 09 Octombrie 2012, 02:31 de ;) rochia albastra
bravoo lor mai stati in casa ce va tot distrati atata !!
vai de kurul vostru stati in casa au si grupurile astea un rol in societate :))) mai lasati bugetari sa se odihnesca ca nu sunt roboti :)))
Postat 08 Octombrie 2012, 16:43 de tot asa sa faca
politie locala?
Politia personala a bolovanului are alte treburi mai impotante,trebuie sa urmareasca locurile de pacare cu plata si asta le ocupa tot timpul fiindca de acolo vin banii nu de la tigani,cetatenii onesti ai orasului sint buni doar la plata taxelor si nu au dreptul la protectie din partea pol. locale dar au obligatia sa o plateasca
Postat 08 Octombrie 2012, 10:23 de luky
BON FISCAL EMITE
NU VA MAI STRESATI VINDETI FLORI , LUCRURI DE ABC IN RESTAURANTE, CLUBURI , PESTE TOT CA E PERMIS SI ACEST GEN DE EVAZIUNE , NU MAI CERSITI AJUTOR CA NU AVEM OAMENII DECAT MORRTII CU FITE DE SUPERIRITATE, DACA CERSITUL NU E PERMIS FURATI ORICUM DAR MUNCITI ZIC ANUMITI CRIMINALI:))))
Postat 08 Octombrie 2012, 09:38 de nu v ar fi rusine!
aa
unde esti tu Antonescule? lagare de concentrare trebe ...altfel nu scapam de astia
Postat 08 Octombrie 2012, 09:31 de aa
traisca evazionistul sa dispara "cersetorul ":))))
mai bine aveti grija de hotii si evazionisty care imoart cu politia si altii partea furata :))) nu "cersetori sunt o problema ci coruptia si articole care distrag politic cetateanul , doar nu credeti ca la nunta participa numai cei care au locuri de munca !! e plin de hotii cu fite si banii pe datorie :)))dar de la distractie nu se abat
Postat 07 Octombrie 2012, 21:56 de evazionistul
normal tu ai lasat-o de tot ...
cu munca se face. Adevarat ca nu au multi dar despre cei in cauza nici nu vor doar ajutor social si gata. Lasa cu investitul in echipamente, nu asta este povestea, si daca vezi bine mediocrule nazistii o duc cel mai bine acum si stii de ce: ca sunt calculati. Iar daca nu iti convine poti sa te alturi lor, linistit eu nu-ti stau in cale. Raspuns la @emil si poate ai si un nume ca acesta este al meu Emil.
Postat 07 Octombrie 2012, 20:00 de emil
Alo ! 112 !?!
Toată lumea ştie asta, numai Poliţia municipiului Oradea nu ştie nimic, că e ocupată la sfârşit de săptămână cu făcutul de cafele şi împinsul la barbut.
Postat 07 Octombrie 2012, 17:20 de Carp III
sa-i opreasca cineva
M-am saturat pana peste cap de agresiunea acestor fiinte mizerabile! Oriunde mergi esti pur si simplu agresat de aceste haite de tigani pentru care nu exista lege, nu exista politie, nu exista civilizatie! Cine ii incurajeaza sa faca bine sa ii ia acasa! Deacord cu autorul articolului, politia locala ar trebui sa faca ceva util, sa ii imprastie, sa le dea amenzi, orice, numai sa scapam!
Postat 07 Octombrie 2012, 16:56 de anca
cu munca lasa o mai usor
cel sarac si nedescurcaret nu cere ajutor ca e nesimtit ci ca e disperat in rest v ar face sa simtiti pana la os legea:))) stie sa aprcieze moralitatea
Postat 07 Octombrie 2012, 16:52 de @emil
cu munca lasa o mai usor
daca va considerati oameni constiti de ce nu le spuneti asa zisilor "cersetori " ca si ei al randul lor daca sunt injurati sau jigniti pot suna la 112 sa va faca o plangere cu privire la ao amenda, de ce nu le explicati ce drepturi au conform legii :)))) eu iti cer un fos numai "ia mai du te ....." si este suficienta sa primesti amenda si sigur tu o vei plati ca asa spune LEGEA, la 112 sunati cand cineva va jigneste il identificati si politia isis incaseza amenda ca sa simtiti legea nu discriminarea si tupeul unora, CLAR! daca vreti sa va jucati cu imoralitate nu pierdeti timpul faceti banii frumosi.
Postat 07 Octombrie 2012, 16:50 de @emil
cu munca lasa o mai usor
vedeti ce distrusi sunteti? aca nu esti apt sa muncesti nici un angajator nu te ia la munca, ce vrei sa mi spui ca medici fac apti pe oricine din ochii sau dupa analize ? HOPPPA unde traiti nu toti sunt apti de munca si calificati, ce spui tu este menatalitate de nazist , sa nu crezi ca sa dai cu matura este usor :))) am investit in utilaje bani publici, am investit si am investit deci in final locuri de munca bine platite nu mai sunt in raport cu consumul fizic si intretinerea sanatatii. Moral noi trebuie sa sustinem nu sa i huiduim , nu avem acest drept, du te la judecatorie si intreaba daca tu ai voie pe domeniu public sa jignesty fie el si un "cersetor" zice un prost ca un om sanatos il priveste ca pe un om sarac , nedescurcaret, daca este un grup infractional asta este altceva.
Postat 07 Octombrie 2012, 16:27 de @emil
la munca ...
nu l-a intins mana. Unii, cei mai multi fac 1 copil si abia il cresc si ce astiia fac o suta si a cui este vina. Ar trebuii pusi la munca la canale, pe campuri, sa vada cum este munca. @Adriana Totoreanu cea cu demisia, civilizatia nu presupune cersitul in strada sau la colturi, da-ti demisia si nu mai scrie comentarii aiurea, si cu batranii ce legatura are ? De esti dementa ramai acasa, si nu aplauda, te crezi in Rai.
Postat 07 Octombrie 2012, 16:13 de emil
sa si dea demisia ca jurnalist
sa vedem daca Judecatoria se va autosesiza la acest articul dupa madam ar trebui sa i biciuim cu pietre sau amenzi :))) ce deficienta mentala si morala, asa sunt toti angajati la ebihoreanul nu mai au bun simt moral ? li s a atrofiat simtul umanitar si se doresc a fi felicitati :)))) Doamne Fereste! stiti ce nu inteleg eu de ce anumite evenimente politice electorale permite sustinerea cersetoriei prin ajutoare umanitare si in rest scoatem biciul, de ce ? Ce vreti sa demonstrati ca politicul ne comanda viata, niciodata, justitia ar trebui sa pedepsesca un asemenea articol politizat care sustine discriminarea cu tupeu.
Postat 07 Octombrie 2012, 16:13 de ADRIANA TOTOREANU
sa si dea demisia ca jurnalist
in loc sa scrie situatia dezastruasa si ca ar fi bine pentru tot orasul sa ne sustinem intre noi, pariu ca ar veni si batranii sa primesca un pachet :)))de dulce , nunta si boteze este sarbatoarea celor SARACI care au ocazia sa binecuvanteze si sa se roage pentru miri si copil :))) habar aveti sa sustineti o cauza nobila! un suflet fericit inseamna o viata sustinuta intre cei vii.
Postat 07 Octombrie 2012, 15:58 de ADRIANA TOTOREANU
sa si dea demisia ca jurnalist
vai de capul tau femeie daca nu suporti cersetori sa nu ajungi in locul lor, pariu ca si tu vei cersi ceva in viata asta :))))! poate ca nu o stai la colturi sa pandesti nunti si inomrmantari dar undeva iti va veni si tie randul sa cersesti ceva cuiva :))) nimeni nu scapa de cersit in viata. CERSIT inseamna ajutor ca eu nu ma descurc :))) este ultima cale de a mai trai.
Postat 07 Octombrie 2012, 15:53 de ADRIANA TOTOREANU
o vai de capul nuntasi !!! nepregatiti de chef numai da bagat in burta lor :)))
sa nu care cumva sa ajunga copii copilor vostri ca si astia sa vedeti ce suflet de vipera au unii care ignora saracia si discriminarea sociala . De taota jena nu esti in stare sa le dai jumate de pachet de cojonac sau fursecuri :))) o sa va saraceasca burtile .
Postat 07 Octombrie 2012, 15:50 de asta sunt nuntasi
pachete cu mancare
@bine fac ca cer: esti un retardat mintal daca crezi ca pe ei ii intereseaza pachetele cu mancare. pishatzii astia de cersetori castiga din cersit mai mult decat oamenii cinstiti din munca. idiotule!
Postat 07 Octombrie 2012, 15:43 de asfd
ei ce mananca daca locuri de munca nu sunt ?
sa le dea mancare nu bani este ca si la inmormantare pot da si ei pachetele cu mancare, care e problema ? Mie personal nu mi se pare normal sa te etalezi ca ai si sa te comporti ca un om sarac :))))) daca sunt fericiti sa le dea si lor in semn de bucurie mancare care ar fi problema ? asa se face la nunti, botezuri, inmormantari asa e traditia sa imparti si altora care au nevoie !!!!!! nu mai suntem oamenii daca inchidem ochii la cei ce cer ajutor, nu le dati bani.
Postat 07 Octombrie 2012, 15:40 de bine fac ca cer
ei ce manaca daca locuri de munca nu sunt ?
sa le dea mancare nu bani este ca si la inmormantare pot da si ei pachetele cu mancare, care e problema ? Mie personal nu mi se pare normal sa te etalezi ca ai si sa te comporti ca un om sarac :))))) daca sunt fericiti sa le dea si lor in semn de bucurie mancare care ar fi problema ? asa se face la nunti, botezuri, inmormantari asa e traditia sa imparti si altora care au nevoie !!!!!!
Postat 07 Octombrie 2012, 15:39 de bine fac ca cer
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON