URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Ne enervează

Comercianții din Piața Decebal se plâng că, deși aceasta este acoperită, sunt bătuți de ninsoare (FOTO)
Ne enervează
Comercianții din Piața Decebal se plâng că, deși aceasta este acoperită, sunt bătuți de ninsoare. Precipitațiile de săptămâna aceasta le-au făcut viața grea și le-au distrus marfa.
Parcare cu eroare: În parcarea de pe strada Independenţei, din Oradea, sistemele electronice dau chix (FOTO)
Ne enervează
Sunt unele lucruri care Primăriei Oradea nu-i ies nicicum. De pildă, sistemele electronice din noile parcări ale oraşului. În cea din strada Independenţei, ecranul care ar trebui să afişeze numărul de locuri goale de pe cele trei niveluri nu mai funcţionează, la fel cum s-a întâmplat și la începutul anului trecut.
Ne enervează: Un orădean a transformat, cu tupeu, spaţiul verde în 'parcare'
Ne enervează
Pe strada Galileo Galilei, un şofer a transformat spaţiul verde din jurul blocului în parcare clandestină.
Vandalizat definitiv: Monumentul dedicat Annei Marossy, din rezervaţia Peţea, a fost distrus iremediabil
Știri Bihor
Un frumos omagiu pentru cea care şi-a pus viaţa în slujba naturii, Anna Marossy, monumentul dedicat ei din rezervaţia Pârâul Peţea, a fost vandalizat în repetate rânduri, dar acum nici sculptorul nu crede că-l mai poate salva. Artistul Dan Daniel şi-a exprimat dezamăgirea faţă de această ruşinoasă faptă.
29 Decembrie 2021, 18:15
Ne enervează: Circulația în zona Oneștilor – Splaiul Crișanei a ajuns un coșmar (FOTO)
Ne enervează
Construirea noilor blocuri pe strada Oneștilor, în zona fostei întreprinderi Sinteza, și a ansamblurilor comerciale Lotus Retail și Prima Shops din strada Ștefan Octavian Iosif are consecințe de coșmar nu doar pentru riverani, ci pentru toți orădenii care, în drum spre serviciu ori spre școlile copiilor, traversează această parte a orașului.
Vandal în haina legii! Polițist din Oradea, filmat în timp ce demarează în trombă cu mașina pe gazonul dintre noile linii de tramvai (FOTO / VIDEO)
Știri Bihor
Un polițist de la Poliția Municipiului Oradea s-a ales cu dosar penal, după ce luni seară a fost filmat în timp ce demara cu mașina pe gazonul proaspăt amplasat între noile linii de tramvai din zona străzii Universității. Gazonul montat de constructor între șine a fost vandalizat de mai multe ori în ultima săptămână.
Ne enervează: Locatarii unui bloc din Oradea s-au trezit cu un boschetar în grădină 
Ne enervează
Sărăcia produce scene deprimante în Oradea. Miercurea trecută, de dimineaţă, locatarii unui bloc de pe strada Corneliu Coposu au dat în grădina imobilului peste un boschetar care a improvizat acolo un dormitor.
23 Noiembrie 2021, 16:39
Gazonul dintre noile linii de tramvai din Oradea a fost vandalizat la doar câteva zile de la plantare (FOTO)
Știri Oradea
Gazonul dintre şinele noii linii de tramvai din zona Universităţii a fost vandalizat la doar câteva zile de la plantare. Un şofer şi mai mulţi conducători de trotinete electrice s-au plimbat peste calea verde, lăsând dâre peste aceasta. Executantul a fost obligat să revină asupra lucrării de mai multe ori.
Inundaţii cu gunoaie: Nesimţirea unora umple rigolele din Oradea cu deşeuri (FOTO)
Ne enervează
După o vară secetoasă şi un început blând de toamnă, rigolele din Oradea s-au umplut doar din pricina nesimţirii unor cetăţeni. De exemplu, la doi paşi de podul Sovata, un şanţ menit să colecteze apa de ploaie e plin cu gunoaie de toate felurile, de la PET-uri, la hârtii ori măşti.
Cum vrea un orădean să scape de copacul înalt din faţa blocului: îi taie rădăcinile! (VIDEO)
Ne enervează
În curtea unui bloc din cartierul orădean Rogerius, vegetaţia este "sabotată". Deranjat de un copac înalt cât imobilul, un locatar a început să-i taie rădăcinile, probabil sperând că arborele se va usca. Vecinii se tem acum că, de fapt, bărbatul îi pune în pericol şi că un vânt mai puternic ar putea face arborele să se prăbuşească peste clădirile din jur.
Ne enervează: Pe strada Şelimbărului din Oradea, au lăsat descoperite săpăturile la reţelele subterane
Ne enervează
Chiar dacă sunt deschise în interesul orădenilor, şantierele din oraş sunt şi un pericol pentru cetăţeni. Pe strada Şelimbărului, săpăturile la reţelele subterane au rămas descoperite, dar şi neîmprejmuite.
19 Octombrie 2021, 17:23
Zbor cu peripeţii: Pasagerii cursei Hurghada – Oradea au fost duşi prin Baia Mare şi prin Bucureşti (FOTO)
Știri Bihor
Mai mulţi orădeni care şi-au cumpărat pachete turistice în Hurghada şi-au încheiat vacanţa cu nervi. Duminică, zborul de întoarcere din Egipt s-a prelungit iniţial cu o oprire la Baia Mare, despre care pasagerii fuseseră informaţi anterior, iar apoi, colac peste pupăză, și cu o escală neaşteptată la Bucureşti, pe Aeroportul Otopeni. Suspiciunea pasagerilor este că toată tevatura a avut ca scop... schimbarea echipajului.
Ne enervează! Trotuarul din fața unei școli din Oradea, „subțiat” de dragul mașinilor (FOTO)
Ne enervează
Pe strada Moldovei, în faţa Şcolii Gimnaziale nr. 11, care de altfel este în şantier, Primăria a refăcut trotuarul şi, pentru a câştiga câteva locuri de parcare, l-a şi îngustat. Aşa că elevii pot merge acum spre şcoală doar în şir indian, pentru că, vrând-nevrând, trebuie să cedeze „teritorii” în faţa maşinilor...
Ne enervează: Sistemul de iluminat de pe strada Aurel Lazăr din Oradea a rămas defect (FOTO)
Ne enervează
Distrus încă din vară, adică imediat după ce lucrările s-au încheiat, sistemul de iluminat de pe strada Aurel Lazăr nu funcţionează cum trebuie nici acum.
Ruşinos: Deversare de ape fecaloid-menajere, în pârâul Peţa (FOTO)
Știri Oradea
Un canal din reţeaua municipiului a provocat o poluare urât mirositoare pe Peţa, în zona podului Ronald Reagan. Ape fecaloid-menajere au ieşit printr-un canal şi au ajuns în pârâu, până când angajaţii Companiei de Apă Oradea l-au blindat.
Pianina din Parcul Libertății din Oradea a fost din nou vandalizată (FOTO)
Știri Bihor
Pianina din Parcul Libertății, îngrijită de Fundația Comunitară Oradea, a fost vandalizată în noaptea de marți spre miercuri. Făptașul, rămas neidentificat, i-a rupt 13 clape, instrumentul muzical devenind astfel neutilizabil.
02 Septembrie 2021, 15:31
Stâlp de fier din Piaţa Unirii din Oradea, doborât de un șofer care a fugit. Printre suspecți, un echipaj al Poliției (FOTO)
Știri Oradea
Un stâlp din fier amplasat pe spațiul pietonal de la colțul Pieţei Unirii cu strada Independenţei din Oradea a fost doborât, în noaptea de marți spre miercuri, de un șofer care apoi a fugit de la locul faptei. Poliţia Locală cercetează înregistrările camerelor de luat vederi pentru identificarea făptaşului, cu atât mai mult cu cât printre suspecţi se numără chiar un echipaj de poliţie aflat în misiune.
Descoperire... mizerabilă: În spatele Muzeului Ţării Crişurilor, o 'pădure' de gunoaie (FOTO)
Ne enervează
În spatele Muzeului Ţării Crişurilor, un spaţiu verde arată ca o groapă de gunoi în formare. După ce muncitorii au cosit buruienile şi iarba, a apărut un "covor" de deșeuri...
Un pescar din Bihor a dezvăluit cum se deversează ape murdare în Crişul Negru: „Nimeni nu ia nicio măsură” (VIDEO)
Știri Bihor
Ce nu văd autorităţile, demonstrează cetăţenii pe internet. Un pescar din Bihor a dezvăluit cum o balastieră aflată la ieşirea din Beiuş spre Pocola deversează ape murdare în Crişul Negru, printr-un canal clandestin şi bine ascuns privirilor.
31 Iulie 2021, 19:11
Ne enervează: Buruienile cresc în voie în zona centrală a Oradiei (FOTO)
Ne enervează
Pe strada Gheorghe Dima, la doi paşi de Corso, proprietarul unui teren rămas gol între case sfidează regulile oraşului. Buruienile cresc în voie, gunoaiele aruncate de trecători se adună, iar gardul care-l împrejmuieşte aproape că se prăvăleşte peste pietoni.
Butoiul cu... mizerii: Pe vremuri cea mai căutată grădină de vară din Oradea, terasa fostului hotel Rimanoczy strică aspectul zonei (FOTO)
Ne enervează
Închis şi părăsit, fostul restaurant Butoiul de Aur din centrul Oradiei este acum o pată de ruşine pe harta oraşului. Grădina localului e necurăţată de frunze şi bălării, ba chiar şi nişte saci cu gunoaie zac inerţi acolo. La doi paşi de noile zone de promenadă ale urbei... 
Gunoaie... în dar. Cum scapă unii orădeni de mizerii, în miezul nopţii (VIDEO)
Ne enervează
Au trecut trei luni de când orădenii plătesc facturi de salubritate în funcţie de volumul de deşeuri generat, iar un fenomen nedorit apare: debarasarea gunoaielor în pubelele altora! A păţit-o şi artistul Ovi D. Pop, a cărui şcoală de fotografie are sediul într-o casă de pe strada Iuliu Maniu, dar care i-a surprins pe împricinați...
05 Iulie 2021, 10:56
Orădenii din centrul oraşului se plâng de prea desele întreruperi de curent: „Suntem luaţi de fraieri”
Ne enervează
Temperaturile ridicate sunt şi mai greu de suportat pentru orădenii care locuiesc în centrul oraşului, în zona străzilor Mihai Eminescu, Roman Ciorogariu, Republicii şi Parcul Traian. Pentru a cincea zi la rând, au parte de pene de curent care se întind pe durata câtorva ore, timp în care nici pomeneală să poată porni aparatele de aer condiţionat, iar mâncarea riscă să li se strice în frigidere. Cei mai afectaţi sunt vârstnicii, care se tem că, dacă li se face rău, nici măcar nu vor putea fi salvaţi: fără curent, interfoanele din clădiri nu funcţionează...
30 Iunie 2021, 19:35
Primiţi cu căldură: O parte din angajații Primăriei Oradea „fierb” în birouri
Ne enervează
Angajaţii Primăriei Oradea „fierb” la serviciu. Funcţionarii care au birouri în aripa dinspre linia de tramvai se răcoresc lăsând geamurile şi uşile deschise...
27 Iunie 2021, 15:00
Ne enervează: Clujenii care au vrut să facă Plaja Urbană au lăsat în urma lor nisipul și pietrișul (FOTO)
Ne enervează
După ce Primăria a refuzat să acorde autorizaţia pentru amenajarea unei plaje urbane în lunca Crişului, mai jos de Podul Intelectualilor, clujenii care au avut iniţiativa şi-au adunat catrafusele, dar au lăsat în urmă un morman de nisip şi un altul de pietriş. Amintiri nedorite de orădeni... 
Peşti morţi pe un lac de pescuit de lângă Oradea. Angajaţii pretind că situaţia e normală (FOTO)
Ne enervează
Pescarii care au mers duminică pe lacul din complexul Hanul Pescarilor, din Săldăbagiu de Munte, au avut parte de o privelişte nedorită. Pe luciul apei pluteau numeroşi caraşi morţi, iar coşurile de gunoi din jurul lacului erau de asemenea pline cu peşti. Când au cerut explicaţii, pescarii au primit informaţii false de la angajaţii complexului.
Ne enervează: Arborii netoaletați corespunzător, pericol pentru mașinile parcate (FOTO)
Ne enervează
O autocamionetă a rupt, vineri, pe strada Sfântul Apostol Andrei din Oradea, o creangă de câţiva metri, care a rămas temporar blocată deasupra autovehiculului. Locuitorii din zona străzii Sfântul Apostol Andrei spun că arborii au fost toaletați recent, însă unele crengi au rămas la fel de lungi, întinzându-se peste jumătatea carosabilului, iar asta ar putea fi un pericol.
Ne enervează: Vandalii care strică parcurile din Oradea  (FOTO)
Ne enervează
Locul de joacă din parcul aflat în apropierea ştrandului Ioşia a fost vandalizat zilele trecute. O mamă care își duce copiii adesea în zonă a descoperit miercuri dimineață că leagănele au fost legate cu panglici sau de lanțuri, iar celelalte spații de joacă murdărite 
Toaleta „bibelou”: Una dintre modernele toalete publice din Parcul de pe Barcăului a și cedat (FOTO / VIDEO)
Ne enervează
Au trecut abia 9 luni de când Primăria a amplasat, în parcul de pe strada Barcăului, primele două toalete publice automatizate din oraş, că una a şi cedat. Și acesta nu e singurul neajuns...
Peţa, ca o groapă de gunoi: Anvelope aruncate în pârâul care traversează Oradea (FOTO)
Ne enervează
Pârâul Peţa, care traversează Oradea din Nufărul în zona Calea Aradului, este pentru unii locuitori ai oraşului un tomberon curgător. Pe fundul pârâului se văd mai multe anvelope aruncate, deşi n-a trecut nici un an de când muncitorii ABA Crişuri au scos peste 100 de cauciucuri din cursul apei.
  1 2 3  5  7 8 9  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON