URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2014, 11:31

Gunoaiele abandonate, o "modă" în Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Diferite persoane abandonează zi de zi saci cu gunoaie te miri pe unde: lângă trunchiurile unor copaci, lângă igluurile destinate colectării selective sau sprijiniţi pe indicatoarele rutiere.

Pentru ca oraşul să fie curat, muncitorii de la salubritate n-ar avea de ales decât să ia la pas toate străzile şi să găsească pe unde le-a mai trecut prin cap orădenilor să-şi lase gunoaiele.

Ceea ce nu este doar nefiresc, ci şi jenant...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
re: x
Nu e adevarat, orice locuinta trebue sa aiba contract, iar amenda e destul de mare daca nu exista; problema este frecventa care e saptamanala la case, iar unii produc gunoi de nu au unde sa-l depoziteze, ca nu exista in oras statie de predare intermediara, asa cum vezi in Franta, Italia sau alte tari care produc gunoi destul de mult, in comparatie cu Germania, Austria sau Marea Britanie.
Postat 27 Septembrie 2014, 09:34 de Sand
Orasul mizeriei nerecunoscute !!!
Asa de bine e organizata salubritatea in Oradea !!! Vorba lui Bolojan: Ordine in primarie - Curatenie in oras !!! In primarie e ordinea amatorilor deja dezorganizati iar in oras sunt taman vreo 10 artere mai curate, ca in rest e dupa cum il taie pe fiecare capul !!!
Postat 27 Septembrie 2014, 09:29 de WinDos
CINE DUCE GUNOIUL?
@David: Domnule ai o reactie rapida la articole!!! Ce ar fi daca ai mai cugeta un pic si apoi ai "sari" cu "vorba". Prin poze ni "se comunica" faptul ca resturile sunt lasate chiar langa tomberoane, cosuri de gunoi.... Daca ar fi rasfirate, aruncate pe spatiul inconjurator atunci da... OPROBIU Public! @Heidi si @Vasi au dreptate! D-le David daca RER tot o duce greu DEOARECE trebuie sa DUCA GUNOI?! (SOC!) nu propui dumneata sa se introduca niste microcipuri la sacii de gunoi astfel fiind realizabila TRASABILITATEA ...sacilor!
Postat 26 Septembrie 2014, 18:06 de Adi Oradeanul
x
problema e ca cei care locuiesc la case nu sunt obligati sa aibe contract de salubritate. si eu am vecini, care sustin ca ei n-au nevoie, pt ca n-au gunoaie. toata lumea produce, macar un cos pe sapt. unde4-l duce? pai unde apuca
Postat 26 Septembrie 2014, 15:40 de x
CIVILIZATIA PARVENITILOR
DESTEPTUL CARE RENOVEAZA UN APARTAMENT DE PE STR.POSTAVARULUI NR 2 MOLOZUL REZULTAT LA ARUNCAT LA CAPATUL STRAZII.
Postat 26 Septembrie 2014, 15:19 de ABET
inteleg ca trebuie sa continuam noi compunerea
Probabil ca mai multa publicitate pt. ecosistemul acela de deseuri de la carrefour ,n-ar strica (sic!);oricum,faptul ca pun gunoaiele in saci si nu le toarna pur si simplu pe jos, arata ca au totusi ceva jena; daca insa in saci e iarba sau in general vegetatie curatata de pe spatii verzi, cu care nu stiu oamenii ce sa faca,doar n-o s -o manince,atunci jena ar trebui sa se mute la rer .P.S.Poze cu gunoaie etalate la vedere nu aveti?
Postat 26 Septembrie 2014, 14:13 de heidi
Treaba sta un pic altfel !
Urat gestul celor care lasa gunoaie peste tot! Pe de alta parte imi aduc aminte cum cu cativa ani in urma, Urbana (va mai amintiti de ea?!) plasase prin oras niste containere mari pt. ,,recoltarea" deseurilor menajere mai voluminoase. Pe vremea aia nici dreaqu nu auzise de bolovan si nici de rer. Acum daca fac niste mici reparatii si-mi rezulta doua-trei galeti de moloz, cum procedez?! Astept un raspuns de bun simt, nu niste tampenii despre ,,civism"! Atunci erau acele containere mari, poate n-ar strica sa se revina la ele!
Postat 26 Septembrie 2014, 13:39 de nascut oradean
"oraseni"
Situatia e intalnita peste tot in oras: in Rogerius pe Aluminei exista cativa "civilizati" care isi lasa gunoaile intre etaje sau in lift. La fel se intampla in Nufarul in cartierul Prima. Cine le-o fidat la astia buletin de Oradea?
Postat 26 Septembrie 2014, 12:48 de vasi
.
genul de oameni crescuti in mahala, cu parinti alcoolici si manelisti care nu au fost invatati sa duca gunoiul la tomberon. Ce sa mai ai pretentia sa colecteze selectiv...
Postat 26 Septembrie 2014, 12:01 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON