URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Decembrie 2011, 13:51

Cum îşi fac orădenii locul de parcare: bat copaci în cuie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dorind să-şi rezerve locul de parcare din faţa casei, un orădean care locuieşte pe strada Tudor Vladimirescu şi-a pus un semn de parcare interzisă.

Deşi legal îşi poate închiria locul de parcare doar dacă plăteşte taxa aferentă către municipalitate, omul a ales cea mai nepotrivită metodă de a-şi proteja locul, bătând în cuie avertismentul "Nu parcaţi" pe un copac.

Tot e bine că n-a tăiat pomul, să-şi facă loc pentru maşină...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
VERDE IN FATA
Nu te lua de Vuscan! E la cimitir sa ii planga pe cei trei morti!
Postat 02 Ianuarie 2012, 15:16 de EU
vuscaniada cacanie
Asta-i subiect pentru verzi.VUSCANE unde esti mediocrule? Uite cum maltrateaza copacii si tu faci miting la Primarie ! Du-te ma si fa anchete nu dormi in fund ca iepurele.
Postat 08 Decembrie 2011, 22:54 de pintea voinicu
,,...bat copaci în cuie'' ????
Bihoreilor, asa-zisi ,,ziaristi'', se vede ca sunteti pupincuristii lui bolovan !
Postat 07 Decembrie 2011, 18:03 de .
PT. Ina
Da, ai dreptate vine Bolojan si o sa asfalteze pana sub geam .Are o problema omu, nu vede dacat parcari nu mai conteaza confortul omului in propria casa. Pentru el sunt mai importante niste masini decat familiile care locuiesc in propriile case. Cred ca ar trebui sa ii DONAM dragului nostru primar proprietatiile noastre acolo unde viseaza sa faca locuri de parcare. Apropo , chiar daca i le donam sa stiti ca tot noi platim actele de donatie. Oricum isi bate joc de noi si de proprietatile noastre.
Postat 07 Decembrie 2011, 10:32 de AAAAAAAAAAAAAAAA
lemne, cuie si betoane
CUIE....IN..... COPACI, repetati dupa mine CUIEEEE.... IIIIN.... COPACI, vezi, nu e greu!!!!
Postat 06 Decembrie 2011, 23:04 de anka
România
eu, posesor de maşinuţă, plătesc taxe şi impozite pentru dânsa, la primărie; APOI DIN BANII ĂIA AM PRETENŢIA SĂ POT PARCA ÎN FAŢA CASEI gratis, sau cel puţin să-mi rezerv un loc contra unei taxe modice, nu cât cere primăria! dar nu se poate: îmi fac ABONAMENT de parcare pt. Oradea, dar nu e valabil în centrul oraşului (parcările galbene), aş plăti loc de parcare în faţa casei, dar e tot galben şi nu se poate... şi nici cu 2 străzi mai departe de casă nu pot să-mi rezerv loc de parcare deoarece nu aparţin de asociaţia de proprietari la care au fost alocate locurile! votaţi bolovan, vă rog, că altfel vine altu care încă nu s-a \\"umplut\\"
Postat 06 Decembrie 2011, 19:20 de eu
Bat copaci in cuie?
Sau bat cuie in copaci? Sau bat copacii in cuie? Greu cu limba asta de lemn...
Postat 06 Decembrie 2011, 15:29 de Cipri
...
lasa ca i-l taie bolojan si i si asfalteaza pana sub geam...
Postat 06 Decembrie 2011, 14:44 de ina
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON