URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2012, 18:25

Bădăranul bate natura

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fără să stea pe gânduri, un proprietar de Audi a găsit de cuviinţă să-şi parcheze maşina chiar pe iarba însămânţată pe digul malului drept al Crişului Repede, din strada Emilian Mircea Chitul.

Omul a reuşit să dovedească încă o dată că, indiferent câte spaţii verzi s-ar amenaja în oraş, tot se vor găsi nesimţiţi să le distrugă.

UPDATE:

Un cititor al BIHOREANULUI cu spirit de observaţie a semnalat faptul că maşina staţionată pe spaţiul verde este cea care, în urmă cu o lună, a fost ţinta unui atentat cu bombă în faţa agenţiei Tarom din centrul Oradiei.

Ea este folosită de iubita lui Romeo Păcurar, un personaj al lumii interlope cu mai multe dosare penale, implicat de-a lungul anilor atât în traficul de internaţional de maşini de lux furate cât şi în contrabanda de ţigări.

Prin urmare, e oarecum de înţeles că omul a simţit nevoia să-şi "ferească" Audi-ul de duşmani, dosindu-l mai pe malul Crişului. Dar pune-o, frate, pe asfalt, că nu e iarba de vină cu nimica pentru problemele tale penale!

Citeşte povestea exploziei din centru aici: Un Audi a explodat în centrul oraşului. Anchetatorii bănuiesc că e vorba de un dispozitiv artizanal

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
@abel
nu-s de nici o culoare politica, da' tie ti-as colora oleaca mufarina. zi-mi numaru' de pe insigna aia de cacat pe care o porti cu atata mandrie si ai cuvantul meu ca vin si te caut in vizuina aia a voastra de ursi si sa fiu a dracu' daca scapi de mine, acolo, la tine-n cotet...
Postat 04 August 2012, 11:19 de Alin
@abel zis si bela, puleu comunitar
Pun mana pe tine caine si-ti scot dintii, poti sa fii caine comunitar/local sau ce dreaqu oi mai fi ! Am ciomagit javre ca tine si o mai fac daca e nevoie ! Poti sa fii psd-ist, pnl-ist, pdl-ist, desi cred ca esti ****
Postat 17 Mai 2012, 12:09 de dresorul de caini
rusine
unde sa fie politia locala??? ma amendeaza pe mine care parchez pe loc marcat si intarzai 5 minute dupa expirarea tichetului si primesc amenda....deja incepe sa imi fie greata ca stau in acest oras. imi pare rau....dar va spun sincer ca mi-as dori sa ajunga la primarie domnul Groza sa faca putina curatenie
Postat 17 Mai 2012, 11:00 de bogdan
jos gunoaiele pediste!
Agramata-i ma-ta care te-a scapat in cap, numitule alin! Vomezi pe aici platit de gunoaiele pediste, e limpede. In afara de zoaie nu esti in stare sa scoti nimic pe rat. Sa crapi, bis!
Postat 17 Mai 2012, 09:31 de abel
@abel
Cainii comunitari sunt 68 la numar, fir-ar boc al dreaqului, ca trebuia sa-i starpeasca de tot ! Nu este bugetar mai ticalos, mai pervers si mai spagar decat cainele comunitar, pardon, local....scuze...politist ! Si daca ar fi 1000 si daca n-ar fi niciunul, tot aia ar fi ! Stau drepti in fata smecherilor (bat aia pe ei ca pe fasole ! bine le fac !). Un exemplu de ,,activitate'' : merg pe strazi si unde vad o casa cu acoperisul nitel mai inalt ii dau proprietarului 3000 (trei mii!!!) de lei amenda pe motiv ca ,,are mansarda si n-are proiect'' (fratii mai mari, militistii, le dau datele, nume/adresa/cnp proprietar). Un ,,merit'' mare il are si tuta aia care este orice numai arhitect nu, dar semneaza ca ,,arhitect sef'' ! Amenzile se dau fara sa-ti treaca nimeni pragul, sa te intrebe ceva, nimic, ! Vezi, gibonule, asta fac pilele tale, belesc oamenii, beli-mi-ar....Du-te in instanta, proces, nervi, timp pierdut, avocat platit.. Asta in timp ce gunoaiele platite de noi taie frunza la caioni si beau cu interlopii !
Postat 16 Mai 2012, 18:00 de pontator
abel,
bai avorton nenorocit imbracat in uniforma de cacat cu ochi, io n-am zis nimanui sa moara, da' tie si doar tie-ti doresc sa ti se-ndrepte EKG-ul si copiilor tai sa colinde toate dezintoxicarile existente si viitoare. si atata bucurie sa ai, pe cata semanati, cacati comunitari. mars in vizuina ta, urs agramat!
Postat 16 Mai 2012, 13:58 de Alin
dispareti gunoaielor!
Alin, pe tine te-a scapat ma-ta in cap la nastere, fara nici un dubiu. Te poti lua de mana cu cocalarul cu audi! Aberezi, taranoiule. Politia locala cuprinde 30 de oameni, ca bocul tau iubit (pupa-l-ai pana mori!) a oprit angajarile. Ma mir ca n-a desfiintat politia si in general toate sectoarele bugetare, sa se simta mai bine asa-numitii privati, boii care au muscat la invrajbeala lu base! Voi cocalarii+taranoii ati napadit orasul asta, poluati pe aici si improscati voma. Sa crapati!
Postat 16 Mai 2012, 13:44 de abel
ha?
pai da, sa puna gard dar sa ia banii de gard din fondul de salarii al militienilor comunitari! sau sa o mane dracului cu biciul prin oras sa si faca treaba. Daca nu de alta, macar pentru ca sunt singurii care in vremea Boloujanului au benefciat de sporuri mici dar dese
Postat 16 Mai 2012, 10:14 de pt oradea
polutia, poluatia...
... dar, din pacate, sub nici o forma politia comunitara! la noi in oras, polutia asta comunitara e mai degraba o menajerie in uniforma. aroganti, cocliti, tatuati pe gat ca gainarii comuni (care gainari inainte de a manca gaina proaspat furata, se trag la umbra boschetului pt o gaurica stramta si a doua zi se lauda cu ce femeie buna au agatat ei "ieri"), mustaciosi fosti gropari publici ce erau propta la treaba la manglitorii colorati de prin buzunare si tot asa. cum sa vada ei patura de plicuri de etnobotanice de pe malul crisului sau din parcul ghioceilor, din iosia? te fereasca Dumnezeu sa treci prin parcul ala dupa ce se lasa seara. dar desigur ca citatii de genul "va somam ca nu ati taiat iarba din fata casei" umplu cutiile postale a multor iosieni (si ma gandesc ca nu numai). cum zicea cineva mai jos, va doresc si eu sa va luati copiii de urechi de la cozile magazinelor vanzatoare de moarte. siktir paduchilor!
Postat 16 Mai 2012, 09:41 de Alin
euphoria shop
militienilor, habar n aveti ce coplerai de etnobotanice si drogati e in zona respectiva, stau botanistii gramada pe euphoria shop si nu mai vezi malul crisului de pachetele de la etnobotanicele folosite..... dar ce conteaza, militienii dorm pe ei cu pulanu din dotare, militieni burtosi vedea v as copii stind la coada la euphoria shop...
Postat 16 Mai 2012, 00:26 de etno
pt OVI
Ba OVI , mai retardat mai poti fi. Ce crezi ca rezolvi daca ii zgarii masina la acel cretin. Cine isi permite o masina de la 15000 euro in sus , isi permite si un CASCO . Si mie imi tot zgarie masina un cretin ca spune ca parchez pe locul lui . I-am explicat frumos de nenumarate ori ca nu o vopsesc pe banii mai ci pe ai asiguratorului care la rand-ui il da in judecata.
Postat 15 Mai 2012, 23:55 de pt OVI
Doare
Politia Locala ...Ocupatia principala: treaca si ziua asta cumva...
Postat 15 Mai 2012, 22:58 de Adevarul
fara
BH 10 DCG ca cand trec pa langa ea eu cheia o voi ajusta !
Postat 15 Mai 2012, 22:42 de ovi
da
da voi stiti a cui e masina asta ? E masina care a ,,EXPLODAT'' in fata la Tarom in centru acum cateva saptamani. PROPRIETAR = PACURAR ROMEO!
Postat 15 Mai 2012, 20:57 de da
a
dar in wekenduri de ce nu se ridica masinile de pe alecsandrii? unde e politia noaptea sa vada ce haoss e acolo?
Postat 15 Mai 2012, 19:27 de aa
unde is hinghieri????
unde ii politia locala?
Postat 15 Mai 2012, 19:26 de someone
Ca la zoo!
Si mai intreaba lumea de ce pune primaria garduri la spatiile verzi. Iata! In RRomania, civilizatia trebuie impusa cu forta, ca atata putem, atata e nivelul general. SPER SA IMPREJMUIASCA ZONA CAT DE CURAND. Si nici asa nu stiu ce sanse are civilizatia pe meleagurile noastre... . Ca la zoo frate!
Postat 15 Mai 2012, 19:20 de ORADEA
Taran needucat!
Putoiul daca are Audi se crede mare scula.Asteptam sa se sesizeze institutia Primariei.
Postat 15 Mai 2012, 18:50 de Ioan
Sa retineti
Deci sa fie clar : BH-10-DCG . Cocalar abject!
Postat 15 Mai 2012, 18:47 de Opinatorul
Taran
Taran prost.Unde-i politia locala?????????????????
Postat 15 Mai 2012, 18:46 de stoia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON