URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2010, 17:38

Atenţie, denivelări!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trotuarul de pe Bulevardul Dacia, de la Şcoala Generală Dacia spre Palatul Baroc, e mai degrabă un drum cu obstacole. Spart şi cu diferenţe de nivel de câţiva centimetri, nu e defel pe placul pietonilor.

În plus, are şi un coş de gunoi deosebit: trunchiul unui copac tăiat, folosit de orădenii needucaţi pentru depozitarea deşeurilor mici.

Gunoaiele ar putea fi foarte bine aruncate în coşul de gunoi "autorizat", aflat la doar câţiva metri mai încolo...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Hiba mai veche.....
Fenomenul nu e singular si are la baza 2 cauze: 1) cand se ingroapa o conducta, pamantul pus deasupra nu se taseaza/compacteaza suficient. Sub actiunea greutatii betonului si asfaltului turnate deasupra combinata cu tasarea pamantului sub efectul absorbtiei repetate a apei pluvialese produc diferentele de nivel respective. Eventuala circulatie rutiera, pe o astfel de realizare constituie un factor suplimentar. Nu o data conductele sau imbinarile cedeaza ca urmare a tensiunilor care apar in material.Este stilul romanesc de a ingropa conducte. In loc sa se amenajeze un canal tehnic din profile U din beton armat prevazut cu capace, tot din beton, cu tasarea prealabila a fundului santului, si ulterior acoperirea cu pamant, tasarea acestuia, betonare, asfaltare. Intr-adevar, solutia cu realizarea canalului tehnic este mai scumpa, dar se evita interventiile ulterioara, cand sub efectul tasarilor conductele cedeaza, Din cate am observat, numai CET-ul procedeaza in acest fel dar si acolo calitate lasa uneori de dorit. Deh, ieftini la faina si scumpi la tarate. 2) Faptul ca sistemele de canalizare pluviala sunt sparte sau colmatate, forteaza apa pluviala sa se scurga pe langa conducte fapt c
Postat 15 Iulie 2010, 10:35 de HighlandeRo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON