URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2011, 12:45

Partidul Democrat-Liberal Penticostal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toată lumea a aflat deja că Fratele Radu Ţîrle, preşedintele Consiliului Judeţean, va trece de la liberali la PDL, motivul oficial fiind că premierul Emil Boc însuşi i-a promis 25 de milioane de euro pentru modernizarea Aeroportului din Oradea.

La fel, se ştie şi că şeful CJ s-a afişat deja la sediul PDL Bihor cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, la recenta vizită a acestuia în Oradea.

Ce ştiu mai puţini, însă, e că unul dintre motivele nespuse pentru care Ţîrle se întoarce în PDL este faptul că în Banat, mai precis în Arad, acest partid este dominat autoritar de confraţii lui din aceeaşi confesiune, chiar şi ministrul Igaş fiind tot penticostal.

Aşa că, la fel cum în afaceri ban la ban trage, şi în politica din vestul ţării fratele de frate se lipeşte...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
FERICE DE MILIARDARII PENTICOSTALI CE CONDUC COM. REG. PENTICOSTALĂ ORADEA
FERICE DE MILIARDARII PENTICOSTALI DIN BIHOR, CONDUCĂTORII EPISCOPIEI PENTICOSTALE DIN ORADEA: NELU I. MOLDOVAN, BOGDAN IOAN, ILIE JOLŢA, RADU ȚÎRLE ȘI LIVIU APOLZAN Desigur, miliardarii hoți și corupți, enumerați mai sus, nu vor avea parte de prima Fericire rostită de Domnul HRISTOS : "Ferice de cei săraci, căci a lor este Împărăția Cerurilor". Zeci de milioane de dollari trimiși de Bisericile din America, Europa Occidentală și Australia au fost deturnate și gestionate fraudulos de liderii Com. Regionale Penticostale Bihor în ultimii 31 de ani. Trebuie adăugate apoi sumele mari de bani fraudate, primite de la Stat și de la Consiliile județene și locale, în ultimii 31 de ani, pentru ridicarea de noi biserici și sedii de cult somptuoase. Menționăm aici și mita uriașă primită în anul 2005 de liderii Penticostali corupți, Moldovan Ioan, Ilie Jolța, Bogdan Ioan și Radu Țîrle, din partea Sectei Internationale Church of God, prin liderii americani Rev. Dr. Timothy Hill și Johnny Buia, pentru afilierea Cultului Penticostal la această Sectă Internațională C. O. G., contrar Statutului Cultului Penticostal (Independent) din România. Ulterior, directorul de misiuni internaționale, Rev. Johnny I. Buia, a fost condamnat, caterisit și exclus de conducerea Church of God International pentru 6 acte de viol și pedofilie cu minore din familii Penticostale din Detroit, MI. Din miliardele deturnate și furate de liderii C.R.P. Oradea, ei și-au ridicat zeci de Fundații și firme prospere, au făcut mari investiții imobiliare, vile peste vile, în care huzuresc ca niște nababi, împreună cu fii și nurorile lor căpătuiți, în timp ce populația României se confruntă cu cel mai scăzut nivel de trai din Uniunea Europeană! Să nu uităm și miliardele de lei deturnate de ei pentru a-și cumpăra cariere și poziții în politica înaltă (murdară) Românească, un post de Senator PNL pentru Radu Țîrle, apoi de președinte al Consiliului Județean Bihor, și unul de deputat PDL pentru tinerelul Nicolae Jolța, fiul mahărului Penticostal, Ilie Jolța, un securist notoriu, deconspirat de Colegiul CNSAS București. Aventura politică a acestora, împreună cu fiul bătăuș al președintelui Cultului Penticostal, deputatul PDL Lucian Riviș Tipei, a eșuat lamentabil! Biroul de Investigații Penticostale
Postat 07 Septembrie 2021, 11:22 de Popp
Si cand spuneam eu...
ca am senzatia ca, incet-incet, suntem \"napaditi\" si dominati de ei... :(
Postat 27 Noiembrie 2011, 17:38 de o oarecare
consistenta
Nu religia strica pe om ci fanatismul nicio legatura cu ziaristul penticostalul ortodoxistul pedelistul uselistul udemeristul presedentistul (!) etc si judecons (pres cons judetean)...
Postat 24 Noiembrie 2011, 17:50 de turbanu
Felicitari
Alt articol valoros sub puterea absoluta a anonimatului. Otodoxul Basescu ce mai face? Numa bine, rau la nime?
Postat 24 Noiembrie 2011, 11:59 de Trotineta
mooie PNL
Cand a tradat PDL pentru PNL n-a fost o problema, Cris il pupa in cooor toata ziua. Acum ca a tradat (asa cum o facuse si inainte) ii bai ca PDL-ul e putin prea penticostal. Da Joltza ce e, greco-catolic?
Postat 24 Noiembrie 2011, 01:13 de seba
das
aericol de toata jena, nesemnat, partinitor bla bla bla... daca religia e un criteriu de a te lua de cineva, atunci vreau sa vad maine stiri despre ortodoxul x, catolicul y, ...intelegeti voi.
Postat 23 Noiembrie 2011, 22:50 de dasd
ETICHETE
Despre Dl. Tarle ii cunoastem biografia, activitatea ... as rezuma ca si in gluma aceea cu un elev la scoala la ora de istorie fiind intrebat ce defect (handicap) avea Homer ( care pentru uituci mentionez ca era orb) a spus ca problema era ca acesta (Homer) era poet... S-a spus si de Bolojan ca e neoprotestant in campania electorala (SI NU E) la fel s-a spus in urma cu putina vreme ca si Falca ar fi NEOPROTESTANT SI NU E (am cautat la vremea respectiva pe net, in recenzii de ziare, imagini sau un CV sau o lista in care sa fie prezentat aceasta chestiune ... si E TOT ORTODOX. La fel si cu IGAS... Baiul e altul... acestia mentionati mai sus fac greseli, unii dintre ei sunt INCOMPETENTI si LIMITATI asta ar fi problema... sau contaminati cu microbul puterii (valabil pt. toti cei mentionati mai sus). Bine ca nu ati pomenit de Partidul Mustaciosilor ca intrau acolo si Bolojan si Tarle si Chirila (HOPA) si nu cred ca era un criteriu de evaluat competenta... Asa ca un pic de autocenzura pentru unii SCRIITORI nu ar strica (sau o lama noua de ras?!)
Postat 23 Noiembrie 2011, 22:26 de Adi Oradean
D-lui Chirila
Ieri am luat ziarul Bihoreanul si nu mi-a venit sa cred in ce s-a transformat! Pe fiecare pagina era un articol despre<< realizarile>> din primarie mai precis ale lui Bolojan. Mai Chirila, inteleg ca nevasta ti angajata la primarie dar ai si tu un pic de limite. Nu transforma un ziar de tirajul bihoreanului intr-o fituica electorala pt Bolojan! Pe de alta parte se vede clar ca intruna te iei de Tirle. Nu stiu daca e bine sa discriminezi un om numai pt faptul ca face parte dintr-o alta religie decat a ta si a celor multi. Mie mi-ar fi frica sa ma joc cu de astea pt ca Dumnezeu poate il apreciaza mai mult pe el decat pe tine avand in vedere ca Tirle conduce un judet iar tu esti un sciitoras de articole pe bani pt Selina sau din interes pt Bolojan.
Postat 23 Noiembrie 2011, 14:03 de oradean
dante, de acord
dante, ai dreptate, sunt de acord cu tine in fiecare cuvant. ai dreptate, dar ce ai scris tu as fi vrut sa fie scris de jurnalistul care a scris articolul. apreciez cuvintele tale, ai dreptate!
Postat 23 Noiembrie 2011, 13:52 de leaf
nu toti
@leaf: nu toţi "dobitocii "de la putere sunt ortodocsi! din contră(igaş, falcă, boc, la un moment dat botiş), tot din zona aceasta sunt!. nu asta e problema că sunt neo protestanţi, sunt liberi să fie ce-or vrea. dar cum naiba se face că atâtea persoane la vârf sunt din zona asta? şi dacă ar fi prototipuri de moralitate! dar nu sunt, chit că asta clamează pe toate gardurile. eu sper să ajungă cât mai curând unde le e locul şi să le dea să manânce numai sângerete(că tot spun că este mare păcat să mănânci aşa ceva, restul însă, nu sunt păcate!). eu unul nu-i discriminez în nici un fel dar nici nu mă poate obliga NIMENI să-i iubesc!
Postat 23 Noiembrie 2011, 13:44 de dante
huo!
numai gunoaie sunt la penticostalii astia!
Postat 23 Noiembrie 2011, 13:02 de man
ia fiti voi jurnalisti obiectivi
Sa vedem: daca toti scrieti un articole penibil si injurios atunci macar semnati-va ca sa stim cu cine avem a face. Ce conteaza ca e penticostal? Are vreo legatura cu hotararile pe care le ia? E penticostal, si ce daca? Dobitocii de la putere sunt ortodocsi, au jurat pe Biblie, dar nu vedem in dreptul lor nici un articol care sa aiba formularea: ortodoxul Xulescu a prelungit contracte in favoarea baietilor destepti. Daca ii urati pe protestanti macar fiti corecti si recunoasteti. Cel sau cea care a scris acest articol ar trebui sa isi ceara scuze pentru acest articol fara nici o valoare. Generalizarea pe care o face autorul este inadmisibila.
Postat 23 Noiembrie 2011, 12:58 de leaf
rusine!
ho, ho, ho, hooooo! dom'lor jurnalisti, pana unde? pe chestia asta ati putea sa v-o luati pe coaja rau de tot. azi maine, ungurii, evreii, tiganii, homosexualii?
Postat 23 Noiembrie 2011, 12:49 de ioan si nu ion
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON