URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2012, 09:02

Frate contra frate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Se anunţă vremuri tulburi în PDL Bihor, căci Vasile Blaga l-a pus pe lista restructuraţilor pe şeful filialei, deputatul Ştefan Seremi (foto), cel degrabă reîntinerit prin noua însurătoare. Motivul? Şefia a fost arvunită de proaspăt recrutatul preşedinte al CJ Bihor, Radu Ţîrle.

Nu de alta dar, după cum spun cârcotaşii, la o întâlnire de taină avută recent în Bihor, Fratele i-a promis cu mâna pe Biblie Buldogului că, pentru un post de parlamentar, va umfla "listele" de simpatizanţi portocalii cu penticostali.

Iar promisiunea a fost, se pare, suficientă pentru şefii de la Bucureşti, care plănuiesc să facă rocada în cel mult o lună, motiv pentru care i-au şi cerut lui Seremi să-şi dea demisia. Numai să vrea...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
CINE MAI CREDE
Ce spune d-l Tirle. In interviul de la TVS , singur isi aduce elogii,precum ca el este un om corect, cu frica de Dumnezeu.Dar poate el (tinand mana pe Biblia pe care o invoca)sa spuna ce este un om care face totul numai pentru binele orasului si nicidecum pentru al sau? Din spusele dumnealui am inteles ca fiind prima data in PD a plecat ,deoarece nu a primit ce i s-a promis, deci a trecut la PNL, unde iar a fost inselat, si revine acum la prima ,,dragoste" PD. De ce acum are certitudinea ca ACESTIA il cred mai apt pentru functia promisa?? Cum zicea si dansul ca are incredere in vorbele din popor , se mai zice tot in popor ca : // DACA NU-I NOROC DINTAI , DAR DIN URMA CUM SA FII //.
Postat 22 Februarie 2012, 14:14 de EU
ciudat
interesante comentarii total pe langa subiect
Postat 21 Februarie 2012, 15:41 de interesant
partial corect
@el e el: e cam adevarat ce spui si despre ortodocsi, nu zic nu, dar campionii raman neo protestantii!
Postat 21 Februarie 2012, 13:16 de TDS
@TDS
nu inteleg care iti este problema cu "pocaiti"?uitate cata lacomie este la ortodoxie ca nu se mai satura,azi maine o sa se declare dumne-zei sau semi zeii,mai prefacuti ca ortodocsi nu stiu sa existe culte sau religii crestine,nu face nici o rugaciune fara "ochiul dracului",nici la nastere nici in viata si nici dupa moarte,asa ca "dragutzule" mai bine cu un crestin adevarat si simplu ca la pocaiti decat cu unul colorat in aur si prefacut .
Postat 21 Februarie 2012, 13:11 de el e el
NU
@Daniela: nu cred ca sunt abureli! boghicevici chiar are profil pe facebook si reiese clar ca e! cat despre boc s-au facut precizari ca madam boc ar fi !
Postat 21 Februarie 2012, 09:24 de TDS
Interesant
Foarte interesanta barfa! Ar fi de rasul curcilor ca insusi dl Blaga, dupa ce l-a balacarit pe dl Filip pentru ca l-a primit pe Tirle in partid si l-a pus pe loc eligibil in 2004, acum sa-l puna seful intregii filialei. Asa tare se pot schimba oamenii?! Cat depre penticostalii amintiti de TDS la Arad, sunt abureli. Doru Popa fostul primar e pocait, dar igas, seculici, falca si ceilalti nu. In 2008 a aparut pe site-uri ca si Boc ar fi, dar sunt abureli. Sunt de-ai nostri, majoritari.
Postat 21 Februarie 2012, 09:11 de Daniela
o, tempora
@cetatean: e penticostalizat demult rpin filiala arad: seculici, falca, igas, boghicevici si multi, exagerat de multi, altii!
Postat 21 Februarie 2012, 00:00 de TDS
ma in KKKUUU sa mi treaca :))))))MALARIA pdl ISTA :))))
DEPRESIE PDL ista : hai satura ma , tuca, tuca ma sa mi treaca ANEMIA de TOCURI :)))))))) MUUUI toate CURVV politice IN KKKUUUR :)))))))
Postat 20 Februarie 2012, 19:50 de TUCA
Nu este bine!
Oricat ar fi azi de hulit, acest partid(PD), eventual reformat de dl Blaga, trebuie sa ramana un partid national, parlamentar si laic.Penticostalizarea lui incepand cu filiala Bihor va duce la situarea sa in randul partidelor constante, dar mici(de 5-10%) ca UDMR.Ideologia sa,si azi nedefinita, va deveni o nebuloasa.
Postat 20 Februarie 2012, 19:12 de cetatean
Locul 2 e cel mai cuminte
Cum sa nu vrea, ca doar nu i-a placut preluarea linistita a sefiei de la Filip. Seremi nu e de primul rang. Lui ii place pozitia a doua, de unde poate si controla, si a sta putin in umbra neexpunerii, si de a accede la ce functie vrea. Daca va avea functii de dat partidul, fireste. In ceea ce-l priveste pe Tirle, zvonul e chiar interesant. Adica penticostalii, pentru prima oara in RO, adica la Bihorul nostru, vor avea partid. Ce mai conteaza religia lui Isus cind poti sa ai puterea data chiar de Dumnezeu, de la ortodoxia majoritara care nu stie ce sa faca cu ea.
Postat 20 Februarie 2012, 15:12 de Carp III
defineste PROST
nu ma confunda cu MA ta PLEASE! ma pisss ingura tuturor sectantilor in frunte cu BOLOVAN, auzi CRESTINI esti dus cu capul :)))) NU FAC POLITICA daca vrei sa sti dar voi sunteti MOZAICURI crestini FALSI .Urina e o bogatie naturala poate va insanatositi la CAP, poate!
Postat 20 Februarie 2012, 12:46 de @scortosul
Demisia presedintelui Traian Basescu
Demisia presedintelui Traian Basescu si organizarea de alegeri anticipate ar fi dorita de 69% dintre romani, conform unui sondaj de opinie realizat de Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB), citat de Ziare.com. De asemenea, daca duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, USL ar primi 57% din voturi, PDL - 18%, Partidul Poporului - 12%, iar UDMR - 4%. Citeste mai mult pe: http*
Postat 20 Februarie 2012, 12:43 de Demisia presedintelu
fvhmjhg
ROMANILOR CHIAR NU VEDETI CA BLAGA DIN UMBRA SA CONDUCE ROMANIA CHIAR SUNTETI ORBIIIIIIIIIIIIIIIIIII??????????? ACUM VREA SA IL PUNA PE POCAITUL DE TIRLE IN PARLAMENT.SA ADUCA VOTURI DE LA POCAITI.DAR NE PUNEM INTREBAREA POCAITI SUNT SI EI ORBII ?? EI NU AU PROBLEME IN ACEASTA TARA NU VAD CA SUNT MINTITI???????????
Postat 20 Februarie 2012, 11:19 de ffhf
Nimic nou sub Soare
Vremurile tulburi ce se-anunta-n PDL sunt fructele tulburelii din capete.Si n-au nimic in comun cu vreo religie sau vreo ideologie.Au,in schimb,motivatii legate de interese.Si cu teatrul ieftin la care nu-i sigur ca bihorenii-si doresc bilete sau invitatii,avandu-se in vedere un grad de emancipare culturala/educativa diferita decat in judetele din estul si sudul Romaniei.Show time!
Postat 20 Februarie 2012, 10:57 de gyorgy tozser
uluit
asa ca nu dati vina pe religiile minoritare prin neputinta religiiei majoritare.vorba aia,vezi paiul din ochiul celuilalt,dar ditamai buturuga din propriul ochi ba'.
Postat 20 Februarie 2012, 10:41 de uluit
uluit
si asa ca exemple crestine ortodoxe mai sunt cateva articole la adresa cultului religios majoritar in romania,ca sa intelegeti cum sta treaba,chiar in cotidianul ebihoreanul,cata fratie si intentie de "detasare??" a celor lumesti,o maiculita si un mare care se vrea si mai mare,nu-i satura Dumnezeu,oare asa isi indeamna proprii fratii de religie sa faca?cum fac Ei?
Postat 20 Februarie 2012, 10:38 de uluit
57 vs 18
57 vs 18 57 vs 18 57 vs 18 57 vs 18 57 vs 18
Postat 20 Februarie 2012, 10:34 de TDS
uluit
citesc cata prostie poate fi in capul unora,citesc si ma refer la astia de pe forum,pocait sa nu fie votat,dar vor sa fie unul crestin ortodox,da pana acuma la puteriile din tara asta ce religii au avut politicieni?si asa de bine ne merge ca au si bagat bani in catedrala neamuluii muritor de foame,Doamne sa va dea minte,ca tare prosti sunteti.
Postat 20 Februarie 2012, 10:29 de uluit
CRESTINULUI ORTODOX
.....ziSe un PD-ist frustrat!
Postat 20 Februarie 2012, 10:14 de politician
aoleu
Pe asta de unde ati mai scos-o? Documentati-va inainte de a scrie astfel de POVESTI!
Postat 20 Februarie 2012, 10:12 de politician
tradare
PDL-ISTI:TREZITI-VA INCA NU ESTE PREA TIRZIU.A-ti ajuns sa va conduca un penticostal?nu aveti un roman intre voi?de ce nu va bazati pe ortodoxi?explicati oamenilor asa cum v-a zis Blaga si ve-ti cistga prin voi insi-va,a-ti reusit salvarea tarii,dar nu sunteti in stare sa explicati masurile?ve-ti pierde daca ajunge Tirle presedinde PDL BIHOR-TINETI MINTE,discutam in 10 iunie 2012
Postat 20 Februarie 2012, 10:11 de crestin ortodox
@anka
Tot spun si repet : Anka esti cam proasta dar insisti. Nu stiu ce va face sa credeti ca cei 4% din populatia judetului poate sa schimbe decizia electoratului. A fi credincios ( pocait) nu inseamna ca esti un fel de zombi care daca spune " el lidero mahimo" sa-l votezi atunci tati incolonati sa-l si voteze. Daca imi aduc bine aminte acest Tarle a fost ales din p[rimu tur cu peste 50% din voturi. Sa fie 50% din electori penticostali? Repet anko : esti cam dusa ... ar trebui sa fii dusa la reciclat
Postat 20 Februarie 2012, 10:05 de scortosul
eu vi am spus si va repet SECTANTI sunt mai rau ca POLITICUL :))
au o PROSTIE iremediabila INDOCTRINATI pana la MOARTE :)) JOS GHILEA, JOS BOLOJAN!
Postat 20 Februarie 2012, 09:20 de anka
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON