URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2010, 09:03

Demisie refuzată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viceprimarul Gheorghe Carp i-a cerut primarului Ilie Bolojan înlocuirea din funcţie a directorului Companiei de Apă, Ovidiu Gavra, pe care îl consideră vinovat pentru nefinalizarea lucrărilor din strada Iuliu Maniu.

Având ca termen de predare anunţat 15 septembrie, datorită proastei organizări, investiţia va fi terminată abia pe sfârşitul lunii noiembrie.

Primarul i-a cerut directorului CAO demisia, dar a avut surpriza să fie refuzat. Gavra susţine că decalarea nu i se poate reproşa de vreme ce contractul încheiat în 2008 cu Aquatot, firma care introduce reţelele de apă şi canal, prevede că durata lucrărilor este de cinci luni, nu de două, aşa cum dorea Primăria.

Mai mult, directorul invocă faptul că are contract de management până în 2013, perioadă în care nu poate fi clintit de pe post. Nici măcar de Bolojan...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
AUZI MARI !!
AUZI MARI , DUPA CAT DE VEHGEMENTA ESTI IN NUMELE LUI BOLOJAN CREZI CA O SA-TI DEA UN CAPAT DE CEVA ???!!!!
Postat 12 Octombrie 2010, 15:23 de EU
iuliu maniu
nici macar nu mai conteaza termenele. noi ne rugam la dumnezeu sa iasa ceva din lucrarea asta. deja beciurile ne sunt pline cu apa. domnule carp, numarul de contestatii pentru taxa de centru istoric va fi mic pe langa ce urmeaza. nu vom accepta batjocora primariei pe bani publici.
Postat 12 Octombrie 2010, 15:22 de oradean
dispareti, pedistii naibii!
mai duceti-va naibii, postaci pedisti! dispareti odata ca prea poluati p-aci!
Postat 12 Octombrie 2010, 11:29 de mari
bravoooo
vai de capul lorr BARBATII isi zic ei , dar se contrazic in acte, cu guara mint si cu fapta fac, adaca spui de rau spun ca e invidie dar de fapt se stie ff clar nu poti sa faci MULT si BINE, nu poti e dovedit stiintific, omul nu are randament decat o masina tehnica, dar ce sa faci asta e filmul BOLOJAN atotputernicul in alesd ca in ORADEA sustin ce a spus domnul nu e decat o ....... de sters picioarele de cine vrea sa rada de el.PUNCT
Postat 12 Octombrie 2010, 09:43 de anca
NISTE CARPE
BOLOJAN COADA DE CIOCAN SI CU PRIETENUL LUI CARP DOUA CARPE !!! IMPUN TERMENE POLITICIANISTE SI NU TEHNOLOGICE , DOAR DE DRAGUL DE A IESI EI FRUMOSI !!! SA NUMEASCA DIRECTOR SI LA CAO DE LA UDMR SI ATUNCI TOTUL SE VA LINISTI !!! PE AIA NU O SA-I SCHIMBE NICIODATA UNGURUL BOLOJAN COADA DE CIOCAN !!!
Postat 12 Octombrie 2010, 09:10 de UNGUR
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON