URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2010, 11:37

Capcanat la Primărie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cum numai mâine nu-i poimâine, PSD-iştii bihoreni s-au şi gândit deja pe cine să arunce în luptă pentru postul de primar al Oradiei. Şi cum varianta cu fostul deputat Claudiu Pop, cel uns adjunct la Compania de Apă taman de liberali, este din start pierzătoare, preferinţele se îndreaptă mai nou spre şeful de la Finanţe, Ioan Mihaiu (foto).

Omul e poate chiar mai gros la portofel decât tata lui Pop de la Hotel Continental, că doar nu degeaba lucrează de atâţi ani cu banii. În plus, l-ar putea ajuta votul compact al neoprotestanţilor, din rândul cărora provine, la fel ca Pop junior, dar cu mai multă credibilitate.

Problema e dacă omul acceptă oferta, ştiut fiind că, cel puţin la ora asta, şansele ca cineva să-i sufle postul lui Bolojan sunt minime...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
Mişu Bar ştie?
Nici o şansă !!! Ca de obicei, PSD Bihor vrea să arunce în luptă un slab cuvântător. Iarăşi PSD-ul va pierde în faţa neaveniţilor.
Postat 20 Octombrie 2010, 17:53 de Somnifer
@ EEU NEOPROTESTANTUL
VOCABULARUL ASTA ORDINAR UNDE , LA CARE BISERICA L-AI INVATAT ???? NU DE ALTA DAR SA NU TREC SI EU PE ACOLO !!
Postat 20 Octombrie 2010, 07:47 de HOP SI EU !!
pokemon
Hahaha se agita pokemonii ;))) poc poc pokemon.
Postat 19 Octombrie 2010, 23:12 de Emanoil
Pentru PISTI
@PISTI: Sectar esti TU si cu MATA!!!
Postat 19 Octombrie 2010, 21:51 de euu neoprotestantul
Adevar.
Singurul candidat din partea PSD Bihor capabil,din toate punctele de vedere, sa castige Primaria Oradea. Trebuie convins sa accepte candidatura. Succes,domnule Mihaiu!
Postat 19 Octombrie 2010, 16:51 de Pesedist.
bolojan.ai mari probleme
un profesionist care stie ce sa faca cu banii colectati din impozitele si taxele noastre,sunt convins ca v-a fi cel mai bun primar al Oradiei
Postat 19 Octombrie 2010, 15:53 de rogerius
primar excelent
in sfarsit are si psd-ul un candidat de calibru,cu mari sanse de castig,economist eminent.Succes!
Postat 19 Octombrie 2010, 15:51 de oradenii
MAI, MAI !
PISTI , NU MAI PUNE INTREBARI CARE SA NE ARATE CAT DE INCULT , PROST ESTI !!! DACA AI SA CITESTI IN BIBLIE , CEA ORTODOXA, CATOLICA ,PROTESTANTA AI SA VEZI CA OAMENII NU SUNT CHEMATI ( HAIDE-TI LA ORTODOXIE, SAU HAIDE-TI LA CATOLICISM ,SAU HAIDE-TI LA PROTESTANTI , SAU HAIDE-TI LA NEOPROTESTANTI ) ; LA ORELIGIE CI SUNT GHEMATI LA POCAINTA !!! PUNCT .
Postat 19 Octombrie 2010, 15:31 de HOP SI EU
neoprotestanti?
ce sunt aia neoprotestanti , ceva pocaiti? adica pardon sectari?
Postat 19 Octombrie 2010, 14:30 de Pisti
despre
Neoprotestantii nu or sa-l voteze. Pun pariu pe asta cu cine vrea. :)
Postat 19 Octombrie 2010, 13:48 de snowflake
altul?
alt neoprotestant? nu sunt de ajuns tarle, carmen pantis, etc?
Postat 19 Octombrie 2010, 13:24 de dan oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON