URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2011, 13:15

Bolojan, orădeanul...

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan va renunţa începând din această lună să bată zilnic drumul de Aleşd şi se va muta în apartamentul cumpărat în Oradea.

După ce vreme de trei ani gurile rele şi adversarii politici nu au reuşit, în ciuda atacurilor de tot felul, să-l determine pe edil să locuiască în apartamentul cumpărat în blocul Cicero înainte de alegerile din 2008, primarul s-a hotărât să se mute acum mânat de motive personale.

Începând din acest an şcolar fiica mai mare a familiei Bolojan este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu, iar edilul vrea să o ferească de corvoada navetei.

Aşa că săptămâna aceasta, între două şedinţe şi un drum de Bucureşti, Bolojan va trebui să care mobilă, saltele şi tot ce mai ţine de o casă cu gazdă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
Ilie Bolojan
SCUZE PT GRESEALA,AM 80 DE ANI. SI CE DACA BOLOJAN A VENIT DE LA ALESD,ERA MAI BINE DACA VENEA DIN REGAT? AM AVUT UN PRIMAR FILIP,CARE A VENIT IN ORADEA CU O VALIZA SI ACUM ARE DOMENII ,CITEVA CASE IN CENTRU ORAZII...ASA CEVA VA PLACE PDListilor? CE VA INTERESEAZA DESPRE FAMILIA SA.ARE O FAMILIE FRUMOASA.NOI PENSIONARII IL IUBIM SI NOI SINTEM 90% DIN ALEGATORI
Postat 21 Septembrie 2011, 11:58 de pensionar
Ilie Bolojan
NOTA ZECE PENTRU ILIE BOLOJAN.ESTE UN PRIMAR ADEVARAT,NU SE LASA INTIMIDAT DE PDListi.AM FOST LA DINSUL IN AUDIENTA CU O PROBLEMA MINORA LEGATA DE PLATA TAXELOR LA ASOCIATIE,M-A LAMURIT M-A AJUTAT,SI CE DACA VINE DE LA TARA ?CU ATIT MAI BINE ESTE UN BUN GOSPODAR,NU CHELTUIESTE BANII PE LUCRURI INUTILE,ACUM ESTE CURATENIE,PARCURI CU FLORI,DRUMURI REPARATE,MULTE S-AU SCHIMBAT DE LA VENIREA LUI LA PRIMARIE, ESTE CEL MAI DE PRET PRIMAR CARE L-A AVUT ORADEA.EU AM 8) ANI CREDETI-MA ASA ESTE, NU-L HULITI CA VA BATE DZEU
Postat 21 Septembrie 2011, 11:51 de pensionar
primar
Tuturor celor care ati comentat si ati scris urit despre primarul Ilie Bolojan va atrag atentia ca minciunile despre el nu schimba cu nimic pararea a 90 % din alegatori care-l va vota si care ii cunosc viata,preocuparile,si ce a facut pentru oradeni.deci voi sinteti niste oameni fara caracter,fara dzeu,niste lingai a lui Ghilea,Base,PDL ului.Daca continuati sa scrieti urit ma voi ruga la biserica sa va pedepseasca dzeu asa cum meritati.Dl ILIE BOLOJAN este corect,fara pata,nu-i puteti imputa decit ca nu va baga in seama si-si vede de treaba.SA-L AJUTE DZEU sa ramina Primar cit mai mult timp.Chiar daca vine de la tara iar voi sinteti niste gunoaie de oras, este un tip foarte cumsecade,corect,bun la suflet,disciplinat,inteligent,civilizat,nu ca voi niste zdrente.As vrea sa stiu ce a facut PDL ul pt Oradea asa cum a promis.Ei sint toti directori de institutii, curvari, betivi,fara caracter, \"sa traiti bine\" era numai si numai pentru ei pt PDListi
Postat 21 Septembrie 2011, 11:44 de trifa
NEO- COMUNISM
Daca sa sanctionezi la comun pe toti, vinovati si nevinovati, nu e cel mai abject comunism, nu stiu ce mai e. Este un mizerabil santaj al CET (si Primariei) sa privezi de servicii pe buni-platnici, restantieri si administratori (ne)cinstiti mizand pe faptul ca vei recupera datoria de la cine dintre acestia? Bineinteles ca de la buni-platnici. E o porcarie inimaginabila in lumea civilizata! Ce parghii ai ca INDIVID, membru intr-o AsP, sa impiedici hotzia si necinstea? NICIUNA! @Dante: nu ma complac, ba dimpotriva. Din pacate nu sunt mai castigat decat cei nepasatori. Cat despre atestatele care certifica "cunostintele necesare" sa fim seriosi: unii administratori abia daca pot silabisi titlul unui articol, caci sunt semi-analfabeti. Crezi ca au reusit sa citeasca, sa inteleaga si sa invete bibliografia? Tot pe baza de PCR (pile, cunostinte, relatii) au obtinut atestatele majoritatea administratorilor. Si da, nu atesta cinstea; dar cand reclami cu dovezi la Primarie necinstea administratorilor de ce NU LE RETRAG ATESTATELE conform Legii 230/2007 si HG 1588/2007??? Din interese, complicitate, mita. Pestele de la cap se impute (chit ca Filip era candva capul) si de la coada se curata!
Postat 14 Septembrie 2011, 06:04 de Nice
oneros?
@Nice: atestatele acelea "atesta"(suna ca naiba)ca persoana respectiva este capabila(are cunostintele necesare)sa fie administrator, NU SI CINSTEA PERSOANELOR! In rest, ti-ai si gasit cui sa recomanzi sa citeasca legile!(dar desigur, nu aveai de unde sa stii). Pot sa inteleg ca ai avut(sau ai)probleme in As. Propr. Dar de aici si pana la a-l scoate pe bolojan vinovat e cale lunga. membrii As.P. sunt principalii vinovati pentru ca se complac intr-o atmosfera asa zis linistita, nu merg la sedinte si apoi, cand a venit furtuna, vai ce ne facem! Nici Legea 230, nici Normele nu trebuie sa le vad pe net, le am! Sigur, doar nu stiu totul pe dinafara, dar pentru tine am sa fac un mic efort si am sa-ti demonstrez ca nu e asa cum zici tu!
Postat 13 Septembrie 2011, 19:09 de dante
Legea 230/2007 si HG 1588/2007
@Dante: se vede ca nu ai ostenind citind legislatia privind AsP, desi sunt doar cateva pagini. Citeste Legea 230/2007 si Normele de aplicare - HG 1588/2007, le gaseti pe net, si vezi ca nu doar juridic trebuie indrumate AsP. De altfel, de ce se numeste Compartiment de Indrumare si CONTROL AsP??? Ce are Bolojan cu administratorii onerosi? Primaria elibereaza atestate administratorilor AsP, atestate in baza carora pot profesa. Pe aceste atestate, ca de altfel pe toate raspunsurile Primariei la sesizarile cetatenilor, este si SEMNATURA PRIMARULUI. Ce fac cenzorii? Unii sunt doar cu numele, unii sunt incompetenti sau corupti altii sunt chiar imaginari (ma refer aici doar la lucratorii din AsP unde exista suspiciuni sau certitudini ca s-au delapidat bani). Ca proprietar, in baza legii, poti contesta in scris lista de plata iar conducerea AsP are obligatia sa-ti raspunda tot in scris. Am facut zeci de astfel de contestari si nu am primit raspuns in nici un fel. Citeste legile, o sa-ti para interesant. Desi nu doresc nimanui rau, se pare ca omul invata numai pe propria piele, asa ca (nu) va doresc sa treceti prin ceva similar: sa fiti frustrat de drepturile si serviciile legitime, platite
Postat 13 Septembrie 2011, 18:32 de Nice
serios?!?
o "cica" interesanta cind scrieti?
Postat 13 Septembrie 2011, 15:49 de .eu
mai DANTE
tu nu pricepi ca nu poti trimite 100 de oamenii in judeactorie e musuroi in Primarie trebbuie sa existe maxim 2 salariati care sa pregatesca formalitatile privind neclaritatile , selecteza dosarele si le da Portarului sa le inregistreze la judecatorie, nu e mare lucru ! Dar nuuu si NUUU cetateanul sa umble sa bata la porti ca asa vrea Primarul, asta este capacitatea lui de taran sa alergam toata ziulica si CULMEA sa avem banii de taxe, sa avem banii de asociatie, si sa avem banii si pentru judecatorie, PENIBIL dar mai penibil e PREFECTUL alt taran care DOARMe , participa la inaugurari si atat ridica salarul isi face simtita prezenta ca actionar , mai transfera niste banii si voi descurcati va daca sunteti FRAIERI sa i sustineti! EI AU TIMP de afcerile lor nu de noi, ei nu sunt platiti pentru noi ci pentru mita electorala, dar cine ne obliga sa i suportam?
Postat 13 Septembrie 2011, 14:52 de nu zau!!
Precizari !
Sa lamurim lucrurile : pt. tot ce se intampla in rahatul asta de primarie a Oradiei vinovat este primarul bolovan ! El este ,,capul'' ! Si unde nu-i cap....Sa ma explic : prin faptul ca nu-si numeste colaboratorii pe criteriul competentei si al profesionalismului, primarul poarta intreaga vina. Daca vrea s-o tina cu pile, cu trepadusi PeNaLi, cu lipitori de afise, e problema lui, DAR SI A NOASTRA ! Ca daca i-ar plati din banii de la ma-sa, ar fi OK ! Dar stiti foarte bine din ce bani isi plateste gunoaiele din preajma-i ! Deci....cine se aseamana, se aduna.
Postat 13 Septembrie 2011, 14:36 de ionel
eu ce am zis?
@nu zau!!: pai eu ce am zis pana la urma? da, juristii indruma pe teme de legislatie, neclaritati, chestiuni de acest tip. nu verifica acte contabile! iar judecatoria, Doamne iarta-ma! trebuie sesizata!
Postat 13 Septembrie 2011, 14:26 de dante
dar nici nu trebuie banii aruncati in vant
"nu cred ca prin verificare si indrumare compartimentul respectiv are datoria de a constata corectitudinea operatiunilor contabile" daca nu au rol pozitiv ce fac defapt ce fac FINANTELE si judeactoria? orice departament de indrumare are JURISTY altfel nu mai e departament de indrumare sa nu cunosti o parte a dreptuli e jalnic daca ar prebui sa l sti pe TOT asa cum trebuie sa stie PRIMARUL ca sa poate coordona si justifica randamentul unui salariat de unde stie unde este slab , un SEF trebuie sa inceapa de jos sa fie in locul tuturor salariatiilor prcatic nu sa fie SEF cu numele: ATAT stim!!! INVATATI DE LA EVREI SI NAMT patronul matura daca e bolnav omul cu curatenia , are dreptul legal e administrator si asociat, PRIMARUL de ce nu? are oase in burta? in cap nu pre are multe schimbati lege , nu leneviti parazitiilor, munciti pentru paine nu o furati, rusine sa va fie !
Postat 13 Septembrie 2011, 14:16 de nu zau!!
bani europeni
iar despre papatul banilor europeni, acolo principalul vinovat este personajul "3 in 1"! aici sunt de acord, nu stiu de ce bolojan l-a luat in brate si mai ales de ce nu-i da drumul macar acum!
Postat 13 Septembrie 2011, 13:05 de dante
opinie
@ionel: nu cred ca prin verificare si indrumare compartimentul respectiv are datoria de a constata corectitudinea operatiunilor contabile! nu e Primaria(si cu atat mai putin primarul)Garda Financiara sau Politie. da, daca asociatia are o neclaritate legislativa poate primi lamuriri. eu raman la parerea ca cenzorii asociatiilor au o raspundere si chiar membrii asociatiei. din pacate toate sedintele de asociatie se desfasoara asa cum se desfasoara si doar cand se sparge buboiul se ia toata lumea cu mainile de cap.
Postat 13 Septembrie 2011, 13:03 de dante
Cateva din pacatele primarului
Iata de ce e vinovat primarul, adica cel ce conduce primaria, adica bolovan : 1) Primăria municipiului Oradea, prin Compartimentul Îndrumare şi Control Asociaţii de Proprietari, verifica si indruma asociatiile de proprietari. Daca locatarii sunt inselati de tot felul de escroci este si pt. ca escrocii au primit ,,firman'' de la angajatii primariei, primarie condusa de bolovan. 2) Iata adevarul despre CET II : 13 iulie 2009 ,,Consiliul Local trebuie să decidă azi dacă preia, gratuit, CET-ul II, închis în anul 2002.'' In CL majoritatea apartinea pnl+udmr, sedintele sunt conduse de bolovan, iar bolovan era (si este) membru pnl. Adica nu s-a vrut preluarea CET-ului II, deja exista ,,planull'' pt. papat banii europeni cu CET I.
Postat 13 Septembrie 2011, 12:05 de ionel
ce nu stie primarul este legislatia
BOLOJAN este un parvenit din sistemul bugeatr atat deocamdata cand va lucra in Privat si va sustine salarile bugetarilor ne va fi egal pana atunci joc de glezne la taranime .In primul rand ce un subordonat al cetatenilor nu un mare OM , are o responsabilitate morala sa ne reprezinta nu sa boieresca ca parazitii , nu uitati trecutul noi ii gharnim nu se hranesc singuri, nu au cum fara taxele nostre nu exista, nu au rol in societate.si primarul nu creaza o dependent de a se sustine pe el , da rezultate nu e bun altul asta e problema ca noi vrem lanturi, nici vb, JOS BASESCU, JOS BOC altii , avem pretentia la altii.
Postat 13 Septembrie 2011, 11:25 de da!
pentru fraieri
Edilul vrea sa para corect cu masina institutiei sa nu pateasca si el ca Boc cu elicopterul.
Postat 13 Septembrie 2011, 11:15 de alt oradean fraier
@ oradean
Si tu esti un fraierit de primarie dar nu recunosti sau nu vezi inca. Poate sa vina Bolovan de unde vrea el la servici si din Budapesta dar sa vina pe bani lui nu pe impozitul platit de noi fraierii. Cum deconteaza benzina ca are cota de 100 litri / luna pe autoturism conform legii? Marele corect si cinstit. Primaria ne taxeaza cu impozite si taxe si nu ne ofera nimic la cei care locuim la case. Loc de parcare are la noul bloc? Cand o sa vina cineva la el (prieteni cu masini la inaugurarea blocului) unde o sa parcheze? Si daca au abonament nu au voie pe locurile de la blocuri. Nici pe cele galbene. Albe nu sunt fraierilor de oradeni platiti degeaba ca si mine. Asa sai ajute dumnezeu.
Postat 13 Septembrie 2011, 11:11 de fraierit de primarie
vinovatii fara vina
@Nice:acum chiar sa-l facem vinovat pe bolojan ca unii administratori ai asociatiilor de proprietari au furat banii membrilor din asociatie este cam mult. cenzorii ce au facut? proprietarii au stat pasivi si nu au facut macar o verificare!
Postat 13 Septembrie 2011, 10:04 de dante
x
Eu zic ca toate gurile rele de la acest articol sunt de la partidele rivale. Bun venit Bolojan in acest oras care incepe sa devina din ce in ce mai interesant! Iarasi pt cei cu CET, nu e primarul de vina, caci el a incercat sa obtina CETùl de la stat . Si doi la mana, imi pare rau ptr cei care platesc si nu vor avea apa din cauza unor rau platnici. Conducerea CET, sau dl, Tigan, ar trebui urecheat nu primarul.
Postat 13 Septembrie 2011, 10:01 de x
Urari
Ii urez primarului bun venit in Oradea profunda! Sper sa aiba apartamentul intr-o asociatie de proprietari debransata de la apa calda. Poate asa o sa inteleaga drama miilor de oradeni care n-au apa calda desi au platit-o.
Postat 13 Septembrie 2011, 09:48 de Nice
,,Buletinul\'\' de Oradea e in cimitirul Rulikovski
Eu consider ca incepi sa fii atasat de acest oras si incepi sa tii la el daca ai cel putin bunicii ingropati in cimitirul orasului, adica daca te-ai nascut si ai crescut aici. Altfel esti un venetic (cum este bolovan sau cum a fost Petru FILIP sau Mihai STURZA) pus pe capatuiala, tu si tot ,,alaiul\'\' de pupincuristi, ,,curtea\'\' oricarui birau. Parerea mea !
Postat 12 Septembrie 2011, 21:46 de .
Bolojan nu afost si nu va fi tare e prea mic pentru OTEL:))
e bagat si el in seama dar ca valoare profesionala ma indoiesc sa se ridice la nivelul exagerat practicat de presa , e si el un simplu om intre oamenii asta e adevarul degeaba vreti din fier sa faceti otel nu ve ti reusi.
Postat 12 Septembrie 2011, 17:08 de da!
@prostimea
cat de penibil si redusi pot fi unii care vad in asta o problema, poate sa locuiasca priamrul la viena si sa faca naveta zilnic cu sofer platit daca e un primar competent si nu ma refer la bolojan ci in general. e cel mai nesemnificativ amanunt care ar trebui luat in considerare, chiar sa nu fie altceva cu care sa fie atacat primarul ? in acest caz insemana ca e foarte tare.
Postat 12 Septembrie 2011, 17:03 de oradean
Doamne ce ciurda!
ma adresez fapturilor care semneaza "anka", "CIUDAT", "romanul complicat" si mai ales "Hall": bre, voi sunteti colegi de salon? rugati mah pe cineva sa va citeasca ce scrieti sa va minunati si voi, ca atata prostie... tulai Doamne! sper ca aveti gratii la geamuri! vai s-amar!
Postat 12 Septembrie 2011, 17:00 de LXVII
Si plata din urma ?
Si cu asta se inchide obligatia lui Bolojan pentru plata navetei Alesd - Oradea timp de 3 ani ? Adica benzina sau motorina masinii primariei oradene, cu uzura acesteia evident, care inseamna in total 43 lei/zi x 1.000 zile = 43.000 lei, adica peste 10.000 euro pentru satisfactia celui mai votat si mai destept dintre noi. Hei ! Curtea de Conturi, unde esti ?
Postat 12 Septembrie 2011, 16:39 de Hall
Bolojan va trebui să care mobilă, saltele şi tot ce mai ţine de o casă cu gazdă.
Bolojan va trebui să care mobilă, saltele şi tot ce mai ţine de o casă cu gazdă.SRACUTUL, fie va mila oamenii buni nu l lasati sa care :)))) face muschi si renunta la functia de Primar:))
Postat 12 Septembrie 2011, 14:40 de anka
ANKA
ANKA DUTE BATETZI COASA......
Postat 12 Septembrie 2011, 13:46 de BAIAZID
familia
poate se muta toata familia, in definitiv nu stim care este intentia doamnei.
Postat 12 Septembrie 2011, 13:31 de dante
..............
....bun, si?!
Postat 12 Septembrie 2011, 13:30 de romanul complicat
ce importanta are unde locuieste primarul
de urgenta ar trebui discutat sistemul in care tinerii orfani care implinesc 18 ani au unde locui, cum sunt ei sprijiniti cu locuri de munca sau sunt obligati de sistem sa fure, sa faca evaziune, astea sunt lucruri care pot ridica sau cobora un Primar Local .
Postat 12 Septembrie 2011, 13:29 de CIUDAT
ciudata daca se muta nevasta intelegeam
dar tata si fiica ma surprinde :)) ma abtin sa nu rad :)))
Postat 12 Septembrie 2011, 13:23 de anka
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON