URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2011, 11:07

Bara inocentul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce rectorul Cornel Antal l-a prins pe decanul Facultăţii de Protecţia Mediului, Vasile Bara, că a închiriat un teren din patrimoniul Universităţii fără să aibă acest drept, iar banii încasaţi sunt de negăsit, Senatul Universităţii a început cercetarea decanului.

Numai că nu bine s-a format comisia de cercetare că Bara, intrat între timp în concediu medical, a şi trimis Senatului o cerere de anulare a procedurii, pe motiv că nu i s-ar fi respectat prezumţia de nevinovăţie!

Asta deşi Senatul n-a stabilit nicio concluzie a anchetei, acest lucru putând fi dezbătut doar în prezenţa decanului. Evident, senatorii au respins cererea, aşa că Bara deja îşi caută altă apărare...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@ alt angajat
Subscriu si la ce spui tu desi 10-12 ani este dupa parerea mea prea mult. Crede-ma ca ceea ce doresc nu e rodul unui sentiment egoist de ciuda si frustrare provocat de succesele altora si nu ma ghidez dupa principiul: sa moara caprita vecinului, pur si simplu sunt satula de nelegiuirile lui Bara si pupincuristii lui, iar daca am propus asta sigur nu am frica in ceea ce ma priveste.
Postat 05 Decembrie 2011, 22:53 de angajat
caprita vecinului
Sunt de acord sa se verifice modul in care au fost promovate toate cadrele, nu doar cele didactice ci si cele nedidactice, pe o perioada din urma mai mare de 2 sau 3 ani, spre exemplu de 10 sau 12 ani. Dar oare domnule angajat nu ne rezervi cumva si tu surprize in ceea ce priveste temeinicia cunostintelor tale profesionale, iar ceea ce doresti nu e rodul unui sentiment egoist de ciuda si frustrare provocat de succesele altora si te ghidezi dupa principiul: sa moara caprita vecinului?
Postat 29 Noiembrie 2011, 16:04 de alt angajat
afara cu gunoaiele
Domnule rector Antal verifica si modul in care au fost promovate cadre didactice (cu mita) si agajarile facute recent (exemplu Iancu Carmen). Reexaminati cu o comisie serioasa, in mod corect toate persoanele angajate in ultimi doi trei ani sa vedeti cate panarame sunt. Ce spui domnule Ionescu daca nu o face domnul Antal o faceti dumneavoastra pentru imaginea Universitatii? Votam anticoruptia.
Postat 27 Noiembrie 2011, 12:51 de angajat
adevarul deranjeaza!!!
RAD nu e cumva si nr de inmatriculare de la masina? Vad ce il aparati ptr ca simtiti ca vi se taie la rand craca de sub picioare. Si da, imi intaresc spusele despre profesorii cu probleme de gramatica - recititi-va commentul. Nu e bine ca se platesc absentele. La scoala mergi ca sa inveti nu ca sa iti platesti absentele. Plus ca banii de absente merg pe cine stie ce? Nici un centru universitar mare si de renume din tara (aici nu ma refer la Craiova, Alba -Iulia ci la Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara) nu face acest lucru. Nu este firesc si nu mi se pare normal. Daca iti platesti absentele de ce sa nu cumperi direct diploma? Schimbati-va odata perceptia asupra invatamantului superior romanesc. El nu trebuie sa imbogateasca profesorii ci sa ii invete pe studenti! Si se poate sta in facultate si pe banii munciti de student, in regim part-time si cu banii de bursa - ptr ca merge la scoala si invata! Studentul nu trebuie sa epateze cu masini si haine ci sa invete!!!!!!
Postat 22 Noiembrie 2011, 12:56 de anonim
wsm
ce va legati voi de domnul Bara v-a deranjat cu ceva , lasati-l in bage si vedeti-va de treaba voastra , si care e problema ta cu absentele ca se platest e ff bine iti da ocazia de a merge mai departe uni lucreaza nu poti sta in facultate pe bani lui mata si a lui tatatau pentru ca nu au sa iti deie bani , nu poti dormi noaptea din cauza asta vad.....
Postat 22 Noiembrie 2011, 12:06 de rad
sunt multe de verificat
Verificati si alti profesori, care incurajati de Bara vindeau studentilor lucrari de diploma pe 300 de euro. Antal cauta dupa afise cu vanzatori de lucrari de diploma in campus, dar nu s-a gandit ca fix angajatii lui vand diplome. Verificati mai ales profesorii de la IMAPA sau ISBE unde unii asistenti, vand cu nerusinare si 10-15 lucrari de diploma pe sesiune. Mai verificati si unde merg banii de absente - desi normal ar fi ca daca nu ai venit la scoala sa nu intrii in examen. Nu, la Prot. Mediului poti sa iti cumperi absentele. Interesant cum la sustinerea examenului de licenta, iti apar colegi pe care nu i-ai vazut timp de 4 ani, dar carora le stii numele ptr ca s-a strigat catalogul la fiecare curs. Oamenii aia cum si-au dat examenele? Va rog faceti din facultatea aceea o facultate fara coruptie si fara asistenti care nu stiu nici gramatica romana si citesc de pe foi si dicteaza ca un cd-player! Domeniul protectiei mediului este extrem de cautat in strainatate si ar trebui sa fie mai bine organizat.!
Postat 22 Noiembrie 2011, 10:03 de anonim
nenorocitilor
nu va e rusine. omul acesta a facut si face treaba buna. pacat ca nu a reusit sa devina rector.
Postat 22 Noiembrie 2011, 07:18 de marius c
Penalul Bara
Ar trebui verificat si modul in care fiul slugoiului lui Bara a absolvit facultatea de mediu Este vorba despre Bodea Alin din Topa de Cris . Tatal lui Alin slugareste la vila pe care Bara o are in Borod (catunul Misca) Greu de crezut ca acest badaran agramat poate fi absolvent de facultate. Cert este faptul ca Bara la facut cu diploma.
Postat 21 Noiembrie 2011, 14:07 de Horia
CINE ?
interesant ar fi de stiut cine a inchiriat, adica cine profita de fraudulosul contract ?
Postat 21 Noiembrie 2011, 12:01 de S.
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON