URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2018, 12:12

Plătiţi online! Sute de orădeni au luat cu asalt luni dimineaţă ghişeele de plată ale Primăriei (FOTO / VIDEO)

Sute de orădeni au luat cu asalat, încă de la prima oră a zilei de luni, ghişeele de plată ale Primăriei. Contribuabilii s-au înghesuit în sala ghişeelor ca să îşi plătească taxele şi impozitele încă din prima săptămână de la deschiderea acestora.

Potrivit plătitorilor, timpul de aşteptare la rând trece de o jumătate de oră. "Abia a ajuns la numărul C331 şi eu am numărul F235", a declarat o femeie.

Deşi toate cele zece ghişee de plată au fost deschise încă de la prima oră, rândul a avansat cu greutate pentru că majoritatea orădenilor nu erau încă familiarizaţi cu sistemul cu numere de ordine.

Obişnuiţi din anii anteriori să aştepte la rând, unul în spatele altuia, contribuabililor li s-a părut neobişnuit să stea pe scaune, în centrul încăperii şi să urmărească monitoarele pe care erau afişate fiecare număr de ordine care urmează să fie procesat în funcţie de ritmul în care se elibera câte un ghişeu.

Pentru a scoate din încurcătură plătitorii dezorientaţi, fiecare funcţionară striga în sală numărul de ordine care urma la ghişeu.

Ghinioniştii care nu au răspuns strigării au fost nevoiţi să ia alt număr de ordine şi să mai aştepte o dată la rând.

Primăria a început încasarea impozitelor şi taxelor aferente anului 2018 încă de miercuri, cu cinci zile înaintea termenului anunţat iniţial de 15 ianuarie.

Orădenii care doresc să scape de statul la cozi pot să îşi plătească obligaţiile fiscale, amenzile şi abonamentele de parcare online, inclusiv de pe portalul Primăriei www.oradea.ro, începând de astăzi.

Pentru anul 2018, bonificaţia pentru plata integrală a impozitelor înaintea primului termen limită din 31 martie a fost înjumătăţită la 5%.

UPDATE:

Potrivit unui comunicat al municipalităţii luni, până la ora 15, şi-au plătit impozitele 1.335 de orădeni şi 88 de firme.

Pentru a evita aglomeraţia reprezentanţii Primăriei îndeamnă contribuabilii să se prezinte la ghişee între orele 13 şi 15, mai puţin aglomerate, sau să folosească mijloacele alternative de plată online sau prin sucursalele CEC şi Poşta.

Casieriile din sala de lucru cu publicul a palatului administrativ al oraşului sunt deschise de luni până joi între orele 7:30 – 18  iar vineri până la ora 15:30.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Este timp!
Pana in 31 martie mai sunt doua luni si jumatate! Platesc online in ultima zi.
Postat 16 Ianuarie 2018, 11:44 de pinonel
Emezi baci
Da plătesc impozit si taxe . Si am 3 masini înmatriculate în ROMANIA si una in UK. Esti multumit???? TDS la PROSTI nu se da permis si masina. Bihoreanoradean stai linistit ca fac si donații la copii care au nevoie de operații, si nu am nevoie de numele meu pe pod. Vreau doar sa se faca . Dar unii sunt mai PROSTI decat PROSTIA sa nu vada cat de mult sa dezvoltat ORADEA. Ia dati o fuga pana la BÂRLAD COUNTRY . Sa va mai linistiti
Postat 15 Ianuarie 2018, 23:33 de Sandu1201
@ sanducu Oare din ce ?
Sanducu a umblat prin America , Japonia cunoaste Europa, are doua masini "de alea".Oare de unde? Sanducu ai platit dupa venitul asta impozit la STATUL ROMAN ? Sau stai in fata calculatorului,te uiti la poze si visez ca Jules Verne? ( 1201 ajutor de somaj sau h...?)
Postat 15 Ianuarie 2018, 22:43 de EmzePerix
MAI UN TAXI, MAI UN AUTOBUZ, MAI UN TRAMVAI! CAT NE PERMITE DICTATORUL BOLOJAN
Ce mă bucur! Nu am mașină/mașini pentru că nu văd perfect! Dar nu sunt....orb! Uneori sunt speriat că văd prea multe!
Postat 15 Ianuarie 2018, 21:01 de TDS
@ sandu bla bla bla
Da mai, mi se pare ca bati campii! Nimeni nu a pomenit nimic de "sa ne dea statul" dar nu mi se pare normala marirea de taxe. Mai degraba m-as fi asteptat sa dispara firmele de casa care "executa" pe bani grei aceste lucrari decat sa se mareasca taxe dar asta e alta discutie, pe care tu oricum nu o poti intelege. Daca pe tine te scot banii din casa, poti sa faci niste donatii, poate o sa-ti monteze bolovanu o placuta comemorativa cu numele tau pe vreunu dintre poduri.
Postat 15 Ianuarie 2018, 20:44 de User anonimizat
Bihoreanoradean
Ti se pare de la foame ca stau cu părinții. Mai am 2 masini da alea nu-s asa importante ca le-am luat second hand, dar 16+50+50= 116 lei pe an nu mi se pare mult. Dacă tu esti ca tiganii , ( adica sa ne dea statul ) uite ca eu nu sunt ca ei, dar de banii ăștia se mai face un pod un drum un pasaj. Eu te intreb pe tine bihoreanoradean, nu ti se pare normal??
Postat 15 Ianuarie 2018, 20:06 de Sandu1201
@ sandu
Probabil stai cu părinții și singura ta grija e mașina, așa că e de înțeles.
Postat 15 Ianuarie 2018, 17:05 de User anonimizat
CE chestie
Doar cu 16 lei sa mărit impozitul pe masina . Putea fi mai mult.
Postat 15 Ianuarie 2018, 14:49 de Sandu1201
secolul XXI
Chiar cand ai posibilitatea de a efectua plata online... Azi dimineata deja fucntiona pagina. Iti faci o cafea si in doua minute rezolvi tot. Linsitit. Platest ca si factura digi, orange, electrica. De acasa! Nu pot pricepe, cum in secolul XXI, mai exista unii care platesc personal! si nu vorbim de persoane de 80 de ani! Trist.
Postat 15 Ianuarie 2018, 14:44 de sasi
dor de stat la coada
Inainte de 1990 era o placere la ora doua dimineata sa te trezesti sa mergi sa te treci la lista pentru butelie,daca nu luai gaz cam in 5 zile, cozi la lapte,la paine,la ulei si la orice serviciu.Cei care stateau atunci la cozi ii cred ca le e dor de o coada,una lunga,de imbulzeala.Online plata dureaza cam 50 de secunde si poti sa platesti la orice ora...in fine nu mai are rost comentariu legat de cozi...#iubimcozile
Postat 15 Ianuarie 2018, 13:28 de suporter_oradean
INCREDIBIL
Ce poate fi în mintea acestor oamnei este greu de înțeles. Șă te înghesui ca să ce? Ai vreme până la 31 martie. Hai că sunt mulți pensionari și nu știu să achite on line. Dar se poate plăti și la CEC, și la Poștă !
Postat 15 Ianuarie 2018, 12:26 de TDS
fain
S-au marit impozitele si s-a injumatatit bonificatia.
Postat 15 Ianuarie 2018, 12:23 de unul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON