URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2017, 12:19

Hoţi de biciclete, prinşi în acţiune de camerele de supraveghere: Aproape 100 de biciclete, furate în acest an din Oradea! (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Biciletele sunt la mare căutare în Oradea, cel puțin în rândul hoţilor. Furturile de biciclete au devenit o practică uzuală în oraş, hoţii acţionează ziua în amiaza mare şi nu se lasă intimidaţi nici măcar de camerele de supraveghere, după cum anunţă Digi24 Oradea, publicând şi filmuleţele unor asemenea fapte.

Pe unul dintre ele se vede cum, la un bloc din zona Cazaban, Ioșia, un bărbat dă târcoale unui rastel, studiază atent împrejurimile, vede că una dintre ele nu este legată şi o fură.

Individul se uită fix în camerele de supraveghere din zonă, dar nu îi pasă că e filmat (video 1).

Câteva zile mai târziu, în acelaşi loc, un alt hoţ a reuşit să taie cablul sistemului anti furt în nici 20 de secunde şi pleacă liniştit cu bicicleta (video 2)

"Nu au nici o reţinere se fură aşa pe liber, vine, supraveghează zona în câteva secunde a dispărut. Taie fără nici o problemă şi noi ne uităm aşa miraţi că ai nevoie de unealtă serioasă", le-a declarat jurnaliştilor Cristian Olaru, victima unui furt.

Deşi are imagini cu hoţii surprinşi pe camerele de supraveghere, Cristian nu a reuşit nici acum să recupereze bicicletele furate în vara acestui an, arată Digi24.ro.

Anul trecut hoţii de biciclete au dat peste 120 de lovituri în Oradea, arată sursa citată, precizând că şi anul acesta statistica este îngrijorătoare. "În primele 9 luni ale anului 2017 au fost sesizate 95 de furturi de biciclete. 65 de cazuri au fost soluţionate iar 20 din bicicletele sustrase au fost recuperate. Au fost luate şi măsuri preventive faţă de persoanele bănuite de comiterea de furturi, 4 persoane fiind reţinute, una arestată, iar alte două cercetate sub control judiciar", a declarat comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Trist este că nici sistemele antifurt "tradiţionale" nu mai "păzesc" bicicletele. O soluţie eficientă ar putea fi sistemele cu alarmă care sună atunci când bicicleta se mişcă ori cineva încearcă să distrugă lacătul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON