URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2017, 17:11

Primele tramvaie second-hand din Germania au ajuns în Oradea (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primele trei garnituri de tramvaie Tatra KT4 second-hand, cumpărate de OTL din Germania, au ajuns în Oradea până joi după amiaza, urmând ca în parcul societăţii să mai ajungă încă şapte.

Tramvaiele sunt fabricate în 1988 şi au fost modernizate în perioada 1998-2000, deci sunt mai "tinere" decât tramvaiele Tatra care circulă acum prin Oradea. "Sunt mai moderne decât cele pe care le avem. E o diferenţă de 20 de ani între ele", a precizat, joi, pentru BIHOREANUL, directorul OTL, Viorel Mircea Pop.

Şeful societăţii de transport local estimează că cele 10 garnituri vor intra pe trasee începând cu perioada 15-20 ianuarie 2018. Tramvaiele au costat, în total, 350.000 euro, transportul fiind inclus în acest preţ.

În aceste zile, circulaţia tramvaielor a fost modificată din cauza manevrelor de descărcare a garniturilor.

"OTL anunţă publicul călător că, pentru a facilita manevrele de descărcarea unor garnituri de tramvaie, circulaţia pe tronsonul Pod CFR – Sinteza se va efectua cu autobuze, începând de Joi, 14 decembrie 2017, ora 7.00. Circulaţia cu tramvaie se va relua imediat după finalizarea operaţiunilor de descărcare", a transmis societatea de transport local.

Pentru anul viitor, municipalitatea, prin OTL, îşi propune să achiziţioneze câteva garnituri de tramvaie noi, pe bani europeni.

sursa video: Facebook, Radio Transilvania

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
...mda
mai ieri faceau reclama la tramvaiele fabricate la Arad. Sau in Oradea nu merge net-ul. Pacat, era o sansa de revitalizare a economiei romanesti. Dar, lumea vrea zabele la cat ii tucati in c.. pe cei din UE
Postat 18 Decembrie 2017, 21:38 de FLORIN64
windosu
Poate il haleste ciobanescul meu german....ma asteptam la o replica mai....rationala...
Postat 15 Decembrie 2017, 12:08 de zorro
nu se poate
chiar suntem tiganii europei si cimitirul lor de vechituri rusine
Postat 15 Decembrie 2017, 11:44 de Rumanu
Re: zorro
Te saluta pekinezul meu ... Zorro il cheama si pe el !?! Poate sunteti rude !?!
Postat 15 Decembrie 2017, 10:18 de WinDos
Au aer conditionat?
Au aer conditionat?altfel ce facem?mergem in urma iar?luam toate vechiturile depasite?
Postat 15 Decembrie 2017, 09:49 de veveion
Ce fain
Doamne feri Bolojan. Alea noi se pot cumpara si pe fonduri UE. Sau vezi cat fier vechi are ORADEA si mărește taxele ca nu sau mărit de câțiva ani, da cumpără alea de la astra Arad , ca altele sunt mai scumpe.
Postat 15 Decembrie 2017, 00:17 de Sandu1201
Romania=groapa de gunoi pt e.u.
Ce nu mai trebuie prin vest e tocmai bun in ....Romania, inca o dovada ca sintem popor ,,second hand" ....ce arunca altii (culmea, pe linga ca isi fac curatenie,mai primesc si niste banuti pe ele, de la fraieri) este foarte bun pt romani. Bravo ( pr.nemti )
Postat 14 Decembrie 2017, 23:34 de AdrianD
windosu
Pentru tine vor aduce unul cu pedale sau cu panze..sa nu consume energie.....iar bateti campii..
Postat 14 Decembrie 2017, 21:04 de zorro
Aterizare lina
Sa zicem mersi ca ne mai lasa UE sa folosim masini si tramvaie vechi,va veni vremea cind va fi obligatoriu sa cumperi siemens nou. Intre timp psd-alde muncesc din greu la o noua taxa de mediu,pentru o natiune curata, sa speram ca nu vizeaza si tramvaiele...
Postat 14 Decembrie 2017, 19:23 de excalibur
Da lui Lupau?
Bai birtinezule, da tramvaiele lui Lupau ce trebuiaiu aduse pe gratis nu erau bune? Numai astea pe care le paltesti tu din taxele noastre sunt bune???? Ia sari cu un raspuns sa stim si noi!
Postat 14 Decembrie 2017, 17:32 de scortosul
Bravo, natiune !?!
Iar se umple Oradea de fiare vechi si mari consumatoare de energie, asa ca ne putem de acum astepta la cresterea pretului transportului local in comun !?!
Postat 14 Decembrie 2017, 17:29 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON