URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iulie 2017, 02:25

Scandal în Cluj: Tânără pro-LGBT, luată pe sus de jandarmi de la un miting pentru familia tradiţională (VIDEO)

Scandal în Cluj: Tânără pro-LGBT, luată pe sus de jandarmi de la un miting pentru familia tradiţională (VIDEO) sursa foto: Loránd Vakarcs
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Cluj Napoca au avut loc sâmbătă, la ore diferite şi în zone diferite, două marşuri care s-au lăsat cu scandal.

O actriţă, Oana Mardare, a fost bruscată şi luată pe sus de jandarmi, în timp ce ţipa şi plângea, pentru că se declarase o susţinătoare a comunităţii LGBT la un marş al Noii Drepte.

Tânăra cu pricina participase de dimineaţă la marşul pro-LGBT, unde au fost peste 500 de persoane, iar apoi s-a dus şi la mitingul de susţinere a familiei tradiţionale, organizat de Partidul România Unită, Partidul România Mare şi oganizaţia Noua Dreaptă. Acolo, când pe scenă s-a spus că marşul de susţine a homosexualilor a fost obscen, Mardare a vociferat. Urmarea a fost că tânăra a fost apostrofată de mulţume, aşa că jandarmii au intervenit.

Pentru că femeia n-a vrut să plece de la manifestare, insistând că doreşte să asculte discursurile celor care condamnă comunitatea LGTB, jandarmii au înconjurat-o şi au luat-o pe sus. Mardare a plâns, a ţipat şi a căzut pe jos, dar jandarmii nu s-au lăsat păgubaşi până când n-au ajuns cu ea la dubă, în uralele şi aplauzele celor prezenţi la miting.

Incidentul a fost reclamat de numeroşi clujeni, convinşi că jandarmii nu au procedat corect şi că tânăra nu trebuia luată pe sus cu atâta brutalitate. Alţii spun însă că oamenii legii au făcut exact ce trebuiau să facă, dat fiind că la mitinguri sunt interzise contramanifestările .

De celalată parte, Jandarmeria susţine, printr-o postare tot pe Facebook, că femeia a fost înconjurată de un număr aşa mare de oameni ai legii pentru propria ei protecţie. "Numărul mare de jandarmi din jurul femeii, care a creat imaginea de intervenţie disproporţionată, a fost de fapt o decizie a comandantului acţiunii de protejare a femeii, întrucât o parte dintre manifestanţii prezenţi la adunarea publică, indignaţi de atitudinea persoanei respective, începuseră să se exprime vehement, folosind chiar injurii la adresa acesteia şi existând riscul iminent ca femeia să fie agresată fizic", explică Jandarmeria. 

Conform postării, "urmărind doar imaginile prezentate în spaţiul public, intervenţia jandarmilor poate părea disproportionată sau cel puţin lipsită de tact, având în vedere că persoana care provocase incidentul era o femeie, însă analizând întreg contextul, intervenţia jandarmilor a fost una legală şi mai ales oportună".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
retarzi, ce sa faci cu pinonei si altii?!
Oxford is a city in the South East region of England and the county town of Oxfordshire. With an estimated 2016 population of 170,350, it is the 52nd largest city in the United Kingdom, and one of the fastest growing and most ethnically diverse. The city is situated 57 miles (92 km) from London, 69 miles (111 km) from Bristol, ...
Postat 12 Ianuarie 2018, 23:05 de Dacia
@sss
Foarte frumoasa pledoarie , ce ai vrut să spui de fapt?
Postat 03 Iulie 2017, 11:04 de wolf
Confuzie
Dacia demarează destul de greu asai numa că mintea unora și mai greu totuși universitatea Oxford este in UK . Universitate Mississipi este intradevar un USA in localitatea Oxford omul spune clar că e poveste veche cu o studenta de culoare bla-bla bla dar e clar Universitatea Mississipi din loc Oxford de aici confuzia însă căței au sărit repede sa muște că așa este ei aprigi la manie
Postat 03 Iulie 2017, 10:33 de sss
@Dacia
dacia demareaza un pic mai incet :)) , sa nu cauti Basilica San Marco pe str Gradinarilor .
Postat 03 Iulie 2017, 08:58 de wolf
@dacia
Cat poti sa fii de t*mpit(a)?! O simpla cautare pe google te lamurea. Este o localitate Roma in judetul Botosani, ce faci, o muti in Italia si o faci capitala?!
Postat 03 Iulie 2017, 05:53 de pinonel
oxford e in UK, nu USA
o actrita care joaca teatru ieftin, probabil nu avea spectatori si avea nevoie de promovare prin victimizare....
Postat 02 Iulie 2017, 22:25 de Dacia
Țigănie cu mahalagioaica creata de la Cluj
Iar apare elevu să de-a lecții nu ești la bac elevule ? sau ești intr-o pauza de recreere , repet jandarmi au acționat perfect legal din toate punctele de vedere împotriva mahalagioaiciei care a venit ea să incite spiritele să facă spectacol un spectacol grotesc cu actor anonim . ...
Postat 02 Iulie 2017, 22:20 de sss
Nemernicie&nemernici
o rusine aceasta institutie. ... exponenti de vaza ai..... " pumnii mei carte nu stie".
Postat 02 Iulie 2017, 20:04 de elev
Bine zis tiganie!
Multi nu vor intelege, ei au supt si sug in continuare democratia de la ilici, nascase, dragnea. In 1962, James Meredith, un student de culoare, a obtinut dreptul (Curtea Federala a SUA) de a frecventa cursurile Universitatii statului Mississipi. Când Meredith a sosit la universitate pentru a se înscrie, in septembrie 1962, a găsit intrarea blocată. Revolta a izbucnit în curând, iar procurorul general Robert Kennedy a trimis 500 de serifi federali. În plus, președintele John F. Kennedy a trimis poliția militară, trupele de la Garda Națională din Mississippi, aproape 10.000 pentru a păstra pacea. Oraselul Oxford unde si are sediul Universitatea avea o populatie de aproape 7.000 de locuitori. La 1 octombrie 1962, James Meredith a devenit primul student negru care s a înscris la Universitatea din Mississippi. Exista pe net poze in care efectiv oraselul Oxford precum si Universitatea sunt impanzite de trupe inarmate, om din metru in metru. Nu a contat ca populatia oraselului Oxford s a opus inscrierii lui Meredith aproape in totalitate, nu au contat costurile dislocarii a circa 10.000 de soldati, serifi, etc, a contat sa se aplice legea, chiar si pt. un singur om. Concluzia: jandarmii trebuiau sa o protejeze pe tanara de acei primitivi, cu riscul ca i rupeau in bataie! La limita puteau folosi armamentul! Tanara nu a avut nicio vina, DREPTUL LA LIBERA CIRCULATIE NU A FOST (INCA!) ABROGAT!
Postat 02 Iulie 2017, 15:41 de ili3
Țigănie
Țața asta care se da victima acuma e o provocatoare daca a participat la primul miting atunci când acesta sa terminat trebuiea sa plece acasă la fel că ceilalți dar ea nu ea vroia circ .Ea ar trebui sa mulțumească jandarmilor că au scoso din mijlocul manifestanților înainte să de întâmple altceva sigur că o paranteză homosexualitate e ceva anormal o boală care nu ne ajuta cu nimic ea trebuie tratată nu încurajată ea nu ne ajută din nici un punct de vedere în absolut nici un fel sau mod .La fel nici extremismul de nici un fel vezi UK Franța Germania Turcia etc.Totusi fufa vroia mai mult vroia" sânge " sa dus acolo sa vocifereze sa urle că deh e obișnuită cu spectacolul ,acuma se da victima jandarmi au acționat perfect legal și corect din toate punctele de vedere sigur după ce au rugat-o frumos sa plece și nu a vrut au luat -o pe sus că doar nu o să de roage in genunchi la ea fufa însă vrea spectacol e dornica de afirmare urlă de zbate bravo mă un exemplu de comportament civic nu, acuma vrea te pomini și statuie eu cred că doamna are nevoie mai de graba de un consult medical de urgență posibil probabil psihiatric????
Postat 02 Iulie 2017, 14:12 de sss
Mulți prostovani sunt pe lume...
Prostovani și unii, și alții: ăia de la Noua Dreaptă că-s legionari și se iau de o domnișoară naivă, iar domnișoara naivă deoarece-și închipuie că poate purta un dialog cu Noua Dreaptă. De jandarmi nu mai vorbesc...
Postat 02 Iulie 2017, 10:00 de Shogun
Germania a votat!
Sunteti siguri ca odata bagata in duba, jandarmii nu i-au aratat placerile de care ar avea parte in familia traditionala, precum parintele Pomohaci sau episcopul Husilor, preasfintitul Corneliu?! P.S.Desi o freaca de un an, CCR-ul nu poate scapa de cauza Coman&Clabourn vs Romania. Acum cauza e la CEDO si nu e un secret pt. nimeni ce a patit Italia intr-o cauza identica. Ce-o sa faceti atunci, pravoslavnicilor, ne scoateti din UE, din Consiliul Europei si votati alipirea la EuroAsia lui Putin?!
Postat 02 Iulie 2017, 09:57 de pinonel
Reprezentanti ai Evului Mediu
Rezultatul faptului ca Popii fac parte din armata! Romania e o tara cu o civilizatie si un sostem social din anii 1600! Scoati gunoaiele astea de popi in afara legii!!! Sarlatani, pedofili, "vrajitori", evaziune fiscala, afaceri cu imobiliare, au sluga sa ii tina Biblia si alta sluga sa ii tina microfonul cand canta! Asta e Biserica voastra? La asta va inchinati? Scuipai-as intre ochi de sarlatani!
Postat 02 Iulie 2017, 08:25 de BlackDot
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON