URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2017, 19:02

Reacţie de PSD-ist în timpul discursului preşedintelui Klaus Iohannis: Liviu Tit Brăiloiu a arătat degetul mijlociu (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Discursul susţinut de preşedintele Klaus Iohannis în Parlament i-a enervat teribil pe guvernanţi. În timp ce ieşea din sala plenului reunit al Parlamentului, senatorul PSD Liviu Tit Brăiloiu a arătat degetul mijlociu.

Povestea a fost făcută publică, printr-o înregistrare pe pagina sa de Facebook, de deputatul USR de Bihor Silviu Dehelean, şi preluată de întreaga presă.

"Înalţii demnitari" PSD părăsesc sala de plen în timpul discursului preşedintelui României. Cetăţeanul care ne arată degetul mijlociu este senatorul PSD Liviu Tit Brăiloiu. (secunda 25 din clip).", a postat Dehelean pe pagina sa oficială.

Momentul suprins în filmare s-a petrecut în timp ce Brăiloiu a trecut, alături de alţi zeci de aleşi PSD, pe lângă băncile parlamentarilor USR. Pesediştii ieşeau din sala de plen în semn de protest faţă de acuzaţiile aduse de preşedintele Iohannis la adresa Guvernului.

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei au încercat să îl contacteze pe senatorul PSD pentru un punct de vedere pe marginea gestului său obscen, însă acesta avea telefonul închis.

Sursa citată menţionează că Liviu Tit Brăiloiu este fost prefect de Constanţa, are 52 de ani şi se află la primul mandat de parlamentar. El este membru în comisia Juridică a Senatului şi vicepreşedinte al comisiei senatoriale de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că PSD, după ce a câştigat alegerile, a avut "o strategie tip kamikaze", prima grijă fiind să se ocupe de "dosarele penalilor". 

"În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie. Dar după aceea, doamnelor şi domnilor, cu o ciudată strategie tip kamikaze a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societăţii româneşti. A promis în campanie ceva şi în primele zile s-a apucat de altceva. «Pohta ce aţi pohtit», grija ce aţi avut-o se vede că nu a fost ce a declarat în campanie. Nu prosperitatea poporului român a fost prima prioritate. Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor, şi românii sunt indignaţi şi revoltaţi! Asta este situaţia, unii mulţumiţi, unii nemulţumiţi! Ce facem? Dragilor, ce facem? Care sunt soluţiile, care este marja de manevră pentru a ieşi din acest impas? Retragerea Ordonanţei 13 şi, eventual, demiterea chinuită a unui Ministru este cu certitudine prea puţin. Alegeri anticipate sunt în această fază prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluţia? Păi în mod natural cel care a creat problema, PSD!", a transmis Klaus Iohannis.

Citiţi întregul său discurs în articolul  Discursul lui Iohannis i-a scos pe PSD-işti din Parlament: Retragerea ordonanţei 13 şi eventual demiterea chinuită a unui ministru este prea puţin. Alegeri anticipate sunt prea mult (VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Ai auzit stefan ?
Asta este răspunsul valabil ptr tine și ptr voi,toți cei roșii. Mânjiți de sânge,la propriu și la figurat, de la stalin pana azi.
Postat 07 Februarie 2017, 20:47 de Nofan
PSD = mitocani
1 : ..."Demnitarul"(nedemn,în totalitate ptr Parlament),sa ii arate degetul mijlociu lui nevastă-sa,lui mă-sa și celor din a sa...."cosanostra"; 2:USR-UL, ca și orice muritor de-ar fi în cauza....,are nevoie de dovezi ,împotriva....hoților,șobolanilor,scursurile neocomuniste care ,în Casa Poporului,se cred pe moșia P...dii mamei lor.
Postat 07 Februarie 2017, 20:40 de Nofan
PCR. transpartinic. Ep.: Preocupări de parlamentar USR.
””Înalţii demnitari" PSD părăsesc sala de plen în timpul discursului preşedintelui României. Cetățeanul care ne arată degetul mijlociu este senatorul PSD Liviu Tit Brăiloiu. (secunda 25 din clip).”, a postat Dehelean pe pagina sa oficială.” I. ”Momentul suprins în filmare s-a petrecut în timp ce Brăiloiu a trecut, alături de alţi zeci de aleşi PSD, pe lângă băncile parlamentarilor USR. Pesediştii ieşeau din sala de plen în semn de protest faţă de acuzațiile aduse de președintele Iohannis la adresa Guvernului.” 1. O reacție explicabilă pentru un om jignit la el acasă/locul său de muncă. Totuși, cam prea ”expresivă” pentru un parlamentar şi fost Prefect. 2. Pentru votanţii USR din Bihor: Faine preocupări are alesul dvoastră! Pentru asemenea lucruri l-aţi trimis în Parlamentul României, să vă pape bănișorii? II. O întrebare pentru activul/nomenclatura USR Bihor: Când multe milioane de cetățeni români, de bună credință, o să îi arate, prin vot, degetul mijlociu lui Herr Johannis, la toți o să le faceți poze?
Postat 07 Februarie 2017, 20:28 de stefan
jos labele de pe Tara mea!
I-a ramas degetul in pozitia "PSD-us captivus, fatza cu poporul roman". Acesti semidocti fac in Parlamentul Romaniei singurul lucru pe care-l stiu face: perversiuni la adresa poporul roman. Ce poti sa ceri unor parveniti. unor fufe cu poze nud pe facebook, unor militieni care au fost fugariti in 1989 la Revolutie, unor turnatori nenorociti din vremea lui nea Ceasca, unor beizadele de generali de Securitate care fac afaceri la varsta de 20 de ani cu Statul Roman si ajung multimilionari in euro la 20 de ani si jumatate, iar la 21 de ani infiinteaza posturi de radio-tv cu care deverseasa calomnie, dezinformare si propaganda pro-kgb, iar astazi au ajuns parlamentari romani?!? Sa-i lasi sa legifereze in propriul interes , contra legilor tarii noastre, sau sa le spui: Ajunge, sunteti niste hoti si trebuie sa platiti! Bunul simt si cinstea ne-au ajutat sa avem o tara si sa devenim un popor. Acesti infractori se folosesc de functiile lor impotriva noastra si ne ameninta existenta. Avem voie sa-i lasam? Putem sa ne jucam cu asa ceva?
Postat 07 Februarie 2017, 19:51 de decalog
Dehelean e deputat?
Cum a ajuns in Parlament? Ca la USR, un loc a costat 50.000 Euro! A renuntat la cantitatea curenta de prafuri pe nas, sau a mai tras vreun tun imobiliar taica-su?
Postat 07 Februarie 2017, 19:40 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON