URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2018, 20:30

Reacția Oliviei Steer după ce i s-a retras premiul de la Gala Femeilor care dăruiesc sănătate (VIDEO)

Reacția Oliviei Steer după ce i s-a retras premiul de la Gala Femeilor care dăruiesc sănătate (VIDEO) foto: Digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanca Olivia Steer a reacționat, joi noapte, pe contul său de socializare, după ce i-a fost retras premiul obţinut pentru „rolul său activ în societate” la „Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate”, care a stârnit un adevărat scandal în domeniul online, cunoscută fiind poziția ei împotriva anti vaccin.

După cum se știe, organizatorii i-au anulat titlul onorific fostei prezentatoare tv, după ce sponsorii principali au anunţat că îşi retrag sprijinul şi finanţarea pentru gală, pe motiv de „incompatibilitate” cu valorile promovate de vedetă.

În replică, Olivia Steer arată că premiul i-a fost retras, de fapt, din cauza unor rezultatele pe care le-a publicat în urmă cu mai mulţi ani despre calitatea apelor îmbuteliate din România, şi care vizau Aqua Carpatica, sponsorul evenimentului, și acuză compania de șantaj.

„Înțeleg că Aqua Carpatica a fost singurul, dintre sponsorii Galei de aseară, care a cerut anularea premiului ce mi-a fost oferit de către Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România, șantajînd organizatorii că, în caz contrar, își retrage finanțarea. 
Motivul invocat sună asa: "Valorile pe care le promovăm sunt legate de un stil de viață sănătos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, există o incompatibilitate crasă între valorile noastre și valorile susținute de Olivia Steer", a spus Jean Valvis. 
Găsesc amuzata că sentimentele care il anima azi pe Jean Valvis au o reciprocitate veche de mai bine de 7 ani: căci aceeași incompatibilitate crasă o sesizam și eu într-un articol de pe blogul meu, din aprilie 2011, în care făceam publice niște măsurători ale apelor de pe piata din Romania, realizate cu un TDS-metru. Am aflat atunci prin testări personale tot ce aveam nevoie să aflu despre Aqua Carpatica, motiv pentru care în toți acești ani am refuzat constant să consum acest produs, de dragul rinichilor mei. 
În plus, scandalurile răsunătoare prin care a trecut brandul Aqua Carpatica privind nitratii in concentratii mai mari decit cele declarate in reclama pentru apa comercializata sub sloganul de "cea mai pură" sau împrumutul fără drept al designului sticlei, după cel al unei firme sîrbești (proces pierdut de Valvis in 2016, în primă instantă, la Tribunalul Bucuresti, pentru încălcarea dreptului de proprietate intelectuală) nu m-au ajutat să-mi shimb părerea nici despre apa lor, și nici despre "valorile brandului" cu care se mîndrește azi Jean Valvis. 
Cu alte cuvinte, revocarea premiului nu e nici o pierdere personală. Ba dimpotrivă! :)”, a scris ea.

De altfel, vedeta a postat pe Facebook și articolul scris pe blog despre calitatea apei.

Ulterior, Olivia a revenit, pe pagina ei de socializare cu o înregistrare a discursului ei din timpul evenimentului, în care a punctat că nu despre vaccinuri a fost vorba în evenimentul care a premiat-o inițial.

„Drepturile la informare și consimămînt informat pentru care militez au fost, de fapt, cele suprimate, prin revocarea premiului, la santajul financiar al Aqua Carpatica. Sa vorbesti intr-o gala in care sint premiati numai medicii si inaltii functionari din sanatate (aveam sa aflu la fata locului), despre drepturile pacientilor e blasfemie, nu-i asa? Cît despre numele sponsorilor, știam la momentul la care am intrat in sala, chiar mai puțin și cu atît mai puțin despre prezenta pe lista sustinatorilor evenimentului a brandului lui Jean Valvis.Si nu, nici o secunda nu s-au propuntat cuvintele vaccin, vaccinare, antivaccin. Dar ele au fost invocate ulterior de către cei care au interes să denatureze adevarul”, a mai scris ea.

Evenimentul care a stârnit indignarea internauților a fost girat inclusiv de prezența la eveniment a Rodicăi Nassar, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, dar şi de Răzvan Vulcănescu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. 

Compania Aqua Carpatica a anunţat şi că retragere susţinerea şi sponsorizarea acestui eveniment dacă acest premiu acordat nu va fi retras şi declarat în mod public. De asemenea, Medicover România a declarat că nu poate fi asociată cu mişcare anti-vaccin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
SARCA
In sfarsit avem un numitor comun. De acord.
Postat 21 Aprilie 2018, 01:46 de Sandu1201
!!!!
Că e contra vaccinurilor nu sunt de acord ! Dar să-i retragi un premiu ( sau ce a fost) nu e corect ! Nu te-a obligat nimeni să-l dai !
Postat 20 Aprilie 2018, 22:53 de dani-e-let
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON