URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2017, 22:58

Violenţe în Bucureşti: Unii manifestanţi au aruncat cu sticle, petarde şi torţe, jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene

Violenţe în Bucureşti: Unii manifestanţi au aruncat cu sticle, petarde şi torţe, jandarmii au ripostat cu gaze lacrimogene foto: Agerpres
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Protestul de miercuri seară din Bucureşti, la care au luat parte peste 100.000 de oameni, s-a încheiat cu forţa.

Jandarmii i-au îndemnat pe protestatari să plece din Piaţa Victoriei, după ce un grup de participanţi au început să arunce cu sticle, petarde şi torţe spre curtea şi gardul Palatului Guvernului. 

Cel mai probabil, protestatarii care au început violenţele sunt ultraşi din galeriile echipelor de fotbal. Cert este că majoritatea celor adunaţi în centrul Bucureştiului nu au fost de acord cu atitudinea lor, dovadă că au strigat de la primele petarde aruncate "Nu aşa!" şi "Fără violenţă".

Pentru a opri incidentele, jandarmii au ripostat: au împrăştiat cu gaze lacrimogene spre grupul recalcitrant şi le-au spus celor recalcitranţi că participă la o acţiune ilegală. Fără succes, căci aceştia au continuat să arunce cu petarde, sticle cu pietre, dar şi alte obiecte, inclusiv coşuri de gunoi.

Totuşi, echipajele de jandarmi au reuşit să izoleze grupul de protestatari recalcitranţi. 

Violenţele izbucnite, dar şi miroul înţepător al gazului lacrimogen, i-a determinat pe mulţi dintre protestatarii paşnici să plece din Piaţa Victoriei.

În piaţă a ajuns şi un echipaj al Ambulanţei, pentru că un jandarm a fost lovit la cap şi necesită îngrijiri medicale.

Pe Facebook, mai mulţi dintre cei care protestau în Bucureşti scriu că grupul de persoane recalcitrante ar fi fost anume adus la manifestaţie, pentru a declanşa violenţe.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat, la televiziune, că cinci persoane, doi jandarmi şi trei protestatari, au fost rănite în urma violenţelor din Piaţa Victoriei. Nici una dintre victime nu este în stare gravă.

În acest timp, unele site-uri de ştiri şi televiziuni din Capitală scriu că cei care au început violenţele sunt membri ai galeriilor Dinamo şi Rapid.

Jandarmii care au intervenit la protestul din Piaţa Victoriei, miercuri seară, au reţinut, până la miezul nopţii, 20 de persoane, pe care le-au condus la secţia de Poliţie, a anunţat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

UPDATE:

20 de persoane au fost reţinute în urma violenţelor din noaptea de miercuri spre joi, din Piaţa Victoriei. Potrivit presei din Bucureşti, SRI a susţinut, într-un comunicat de presă, că a avertizat că grupuri de persoane se îndreaptă spre protest pentru a provoca agitaţie.

Deşi Jandarmeria nu a comunicat nimic vizavi de identitatea agitatorilor, mai multe site-uri de ştiri din Bucureşti scriu că aceştia erau ultraşi ai echipelor Dinamo şi Rapid, ba chiar că s-ar fi organizat anterior pe Facebook. Totodată, fără a fi indicată o sursă clară, numeroşi bucureşteni care au participat paşnic la protest miercuri seară, împrăştie pe reţeaua de socializare o informaţie cum că ultraşii ar fi fost duşi în piaţă cu autocarele de fraţii Negoiţă, membri PSD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Gauleiter/Guvernator de România? Ep.: ”Mediatorul” Johannis vs Adevărata față a Statului de drept(i) –II
IV. În loc de concluzii. 1. Cine fură în România de astăzi, de nevoie/sărăcie, un ou, trebuie să meargă musai la Bulău. 2. Cine fură cu vaporul, este vrednic să fie (înalt) funcționar public, parlamentar, ministru, sau Preşedinte al României! Bonus: Concedii bine bugetate la/în Miami, Dubai, Coasta de Azur, Monaco ş.a. Aceasta este adevărata față a Statului de drept/drepţi din România lui Johannis, frau Angela Merkel! 3. O formă de sclavie modernă: Un salariu minim pe economie, nejustificat de mic. 4. Cele de mai sus ar trebui cunoscute și de către tinerii manipulați, care participă în aceste zile la manifestațiile anti PSD. Dar şi de către ”Janoş” de la PSD Bihor, tot mai rupt de problemele reale cu care se confruntă adevăraţii social-democraţi bihoreni. Datorită (şi) găștii rozalii din jurul său! P.S. Comentarii conforme cu prevederile art. 1; 3(1); 4; 5(1),(2); 6; 7; 10; 11; 20; 21(1); 41; 47; 49; 51(1); 52; 54 – Carta drepturilor fundamentale a Uniunii europene, respectiv cu Directiva 2016/343/CE.
Postat 02 Februarie 2017, 10:49 de stefan
!!!!
@CHRIS: Ți-am mai spus : Coțofana este o pasăre frumoasă și folositoare !
Postat 02 Februarie 2017, 09:56 de TDS
@tds
cotofano, filip i-a pus sa dea foc si sa faca scandal. in frunte cu prietenii tai. te indrepti spre limita de jos a penibilului.
Postat 02 Februarie 2017, 09:46 de User anonimizat
Gauleiter/Guvernator de România? Ep.: ”Mediatorul” Johannis vs Adevărata față a Statului de drept(i) - I
I. ”În mare, vă pot spune că, în acest moment, avem în investigare 2.151 de dosare care au ca obiect infracțiunea de abuz în serviciu.” - Laura Codruţa Kovesi 1. O întrebare pertinentă pentru: Cancelarul Angela Merkel, Președintele Comisiei europene Jean-Claude Juncker; Prim vicepreşedintele CE: Frans Timmermans; comisarul Věra Jourová; Preşedintele Parlamentului european Antonio Tajani; respectiv Preşedintele CEDO: În contextul în care o persoană care fură un ou în România ”Statului de drept”, respectiv a deranjat ”Sistemul”, face ani grei de pușcărie, în timp ce cei care fură cu milionul (de euro), stau bine mersi la plajă pe Coasta de Azur, Monaco, Miami, Dubai etc., sau, în cel mai rău caz, fac câteva zile de ”Beciul Domnesc”: Câte dintre cele 2151 dosare sus menţionate de dona Laura, re referă la abuzuri în serviciu care au cauzat pagube materiale mai mari de 200.000 lei Statului Român? Despre ”găurile negre” făcute de corecții Băsescu, Videanu, Lenuța Udrea și mulți alţii ca ei, au auzit cumva? II. ”Aceste modificări vor influenţa decisiv investigarea acţiunilor de abuz în serviciu, dar vor influența decisiv şi toate dosarele care s-au făcut până în prezent, în care statul a investit şi resursă financiară şi resursă materială. Este extrem de important să înţeleagă oamenii şi toţi cei care participă la procesul legislativ că dezincriminarea infracţiunii de abuz în serviciu pentru tot ceea ce înseamnă infracţiuni care produc prejudicii până la 200.000 de lei nu vor mai putea fi pedepsite”, a mai explicat şefa DNA.” 1. Dacă pe Dona Codruța o preocupă mai mult ”marea corupție” care a generat prejudicii mai mici de 200,000 lei, atunci la ce ne mai trebuie DNA? Ca să vedem bătrâni trecuți de 80 ani, puși să jure cu mâna pe Biblie pe capota maşinii, pentru că au votat pentru demiterea unui Dictator, ca în 2012? III. Herr Johannis: Nu vă mai preocupă faptul că, datorită dvoastră, România nu are încă un Buget pentru 2017? Sau sunteți supărat pe faptul că Guvernul celor de la ….”Ciuma roşie” nu v-a dat un sac de bani pentru confortul rățuștelor de la Palat?
Postat 02 Februarie 2017, 00:42 de stefan
???
@unu: Ce vorbesti ? Pe ce te bazezi ? ( vorba cuiva, poate il stii..). Nu vezi ce se petrece? Cine i-a pus pe aia sa dea cu petarde, sa dea cu pietre, sa dea foc ? Cine i-a pus ?
Postat 01 Februarie 2017, 23:46 de TDS
lui Dragnea tra sa multumesti pt dezastru asta
pupa-l-ai in ...frunte.
Postat 01 Februarie 2017, 23:37 de unu
MISIUNE INDEPLINITA
KWI, DANKE ! In 2017 ROMANIA NU VA MAI EXISTA !
Postat 01 Februarie 2017, 23:22 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON