URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2016, 11:45

O orădeancă de numai 16 ani a ajuns în semifinalele Eurovision 2016 (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Florena Ticu Şandro, o orădeancă în vârstă de doar 16 ani, a reuşit să ajungă în semifinalele selecţiei naţionale pentru concursul Eurovision din acest an, cu melodia "Behind the shadows".

Melodia Florenei a fost selectată de un juriu de specialitate alături de alte 11 cântece dintr-un total de 90 înscrise. "Behind the shadows" este piesa de debut a orădencei, fiind produsă şi scrisă de Gabriel Huiban, care semnează hituri precum "Mi-e dor de noi" (DJ Protect) şi Gaşca Mea (Hi-Q), alături de fostul membru al 3 Sud-Est, Laurenţiu Duţă. Versurile melodiei au fost scrise tot de Gabriel Huiban alături de Adam Powers.

Florena Ticu Şandro a debutat în showbiz participând în 2013 la emisiunea X Factor în echipa lui Dan Bittman.

Luni, un număr de nu mai puţin de 90 de melodii au fost înscrise la TVR în preselecţia pentru ediţia din acest an a Eurovision. Între ele s-a numărat şi "Change my world" a orădeanului Dutka Andras, fostul patron al clubului Blue Monday, care însă nu a reuşit să ajungă în semifinale.

Cei 12 semifinalişti vor concura pe 4 martie într-o gală transmisă în direct din Baia Mare pentru unul din cele 6 locuri din finala naţională a Eurovision, care se va ţine o zi mai târziu, adică pe 5 martie. Pentru prima dată câştigătorul selecţiei naţionale va fi ales exclusiv de public, prin sistemul televoting, urmând să reprezinte România în finala de la Stockholm.

Lista semifinaliştilor:

1. Florena - Behind the shadows
2. Hayley Evetts - Brand new day
3. Jukebox - Come on everybody
4. Vanotek feat. The Code & Georgian - I’m coming home
5. Irina Popa - Lasă-mă, eu te las
6. Dream Walkers - Let it shine
7. Ovidiu Anton - Moment of silence
8. Andra Olteanu - Nai Nai
9. Mihai Băjinaru - Never too late
10. M I H A I - Paradisio
11. Xandra - Superhuman
12. Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ - The Voice 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Da TDS
La ei mă refeream .Ce mă întristează e că multora le place asemenea arătări..
Postat 15 Februarie 2016, 20:59 de crisan
Ovidiu Anton
Moment of Silence e o piesa f. reusita. Aminteste de Scorpions, de Styx, de mai multe formatii mari...pacat ca eu nu pot vota de unde locuiesc (inclusiv prin proxyies), dar e singura piesa de cand ascult piesele de Romania pentru Eurovision care ar face fata cu brio pentru o piesa romaneasca. Sper ca lumea sa o voteze. Eu oricum ii cumpar albumul, chiar daca sunt pe un alt continent. Merita. Iti spune ceva adanc si iti face pielea de gasca......
Postat 15 Februarie 2016, 06:11 de crusoe
TOTUSI...
@crisan : Te referi la LORDY / Finlanda si CONCHITA / Austria ! Totusi nu pot sa nu remarc ca " Rise like a Pheonix " este o melodie superba , grea si foarte bine cantata de Conchita ! Cu barba , asta e ! Inchizi ochii si asculti !
Postat 14 Februarie 2016, 22:19 de TDS
Cea mai buna
Cel puţin dintre cei din România ,păcat însă că telespectatorilor le place formaţii metal îmbrăcaţi în draci şi femei cu barbă.Personal alea personaje ce au câştigat anii trecuţi mi se par dezgustătoare.
Postat 14 Februarie 2016, 21:16 de crisan
PARADISIO
Lupta se va da intre " Paradisio " si " The voice " ! Optiunea mea este " Paradisio " ! PS Florena este de mare , mare perspectiva....
Postat 13 Februarie 2016, 12:03 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON