URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Martie 2010, 11:19

Hotel FM, pe locul 4 în selecţia finală Eurovision. Băruţa: Meritam să mergem la Oslo (VIDEO)

Trupa Hotel FM, cea care a reprezentat Oradea în selecţia naţională a Eurovision s-a clasat pe locul 4 la finalul competiţiei. Melodia Come as one, compusă de Garbiel Băruţa, a reuşit să strângă peste 7000 de voturi din partea publicului, în timp ce câştigătorii Paula Seling şi Ovi Cernăuţeanu au primit peste 20.000.

Din partea celor patru jurii aflate în studiourile teritoriale ale TVR din Cluj, Iaşi, Timişoara şi Craiova, dar şi din partea celui din Bucureşti, orădenii au primit locul secund, în timp ce cele mai multe puncte le-a primit melodia câştigătoare. "La preselecţie juriul a clasat-o pe Paula pe locul şase, iar melodia mea era pe locul I. Acum i-au dat ei cele mai multe puncte şi nu ştiu care ar fi elementele după care s-a făcut această schimbare", a declarat pentru BIHOREANUL, Gabriel Băruţa.

Hotel FM a intrat în concurs cu numărul şapte şi a avut o reprezentaţie completă pe scenă. De la dansatori, care au interpretat personaje din natură şi până la solistul David Bryan, care a cântat purtând lentile verzi-fosforescente, pentru a transmite mesajul ecologist al piesei.

Băruţa spune că România nu este pregătită să trimită o melodie lentă la Eurovision. "Am avut cel mai bun cântec şi meritam să mergem la Oslo".

Totuşi el spune că locul 4 nu este un rezultat rău. "E bun având în vedere că am pornit cu forţele noastre şi că nu avem notorietatea Paulei, deşi acest lucru nu ar trebui să conteze într-o competiţie", spune compozitorul.

Pe de altă parte, el afirmă că melodia câştigătoare, pe lângă faptul că a fost una ritmată, a fost şi intens promovată. "Paula Seling a făcut turneu prin ţară cu piesa asta. Oricum am surclasat multe nume cunoscute şi consider că ne-am ridicat la înălţime", completează artistul.

El crede că deşi publicul din România preferă piesele ritmate, cea a Paulei Seling cu Ovi Cernăuţeanu nu va face o impresie deosebită în finala europeană. "Va fi o piesă ritmată ca multe altele. Numai dacă vor face un show deosebit vor ieşi în evidenţă. Iar textul lor este unul simplu, nu se compară cu al nostru", a mai spun Băruţa.

Solistul englez David Bryan este mulţumit cu locul pe care trupa orădeană la obţinut. "E bine. Noi am dat tot ce a fost mai bun, iar juriul ne-a pus pe locul secund, dar televotingul a fost problema. Nu ne-am votat pentru că nu suntem faimoşi", a declarat pentru BIHOREANUL, David Bryan.

Selecţia Naţională a Eurovision a fost transmisă în direct de la Circul Globus din Bucureşti şi prezentată de Horia Brenciu, Valentina Pelinel şi Gianina Corondan.

După două ore şi jumătate de televoting, românii au pus melodia Playing with fire pe primul loc. Juriile au decis acelaşi lucru, aşadar melodia compusă de Ovi Cernăuţeanu şi interpretată împreună cu Paula Seling a fost aleasă să reprezinte România în finala europeană a Eurovision Song Contest, care va avea loc pe 29 mai la Oslo.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON