URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iunie 2017, 20:24

Copii, poftiţi la teatru! Festivalul Arcadia a debutat cu un spectacol cu baloane de săpun (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Duminică s-a deschis oficial a patra ediţie a Festivalului de teatru pentru copii Arcadia, în cadrul căruia vor avea loc zeci de spectacole dedicate micuţilor.

Festivalul a fost inaugurat cu o paradă a personajelor de basm şi păpuşilor, care a pornit la ora 17 din Piaţa Unirii. Căldura toropitoare a făcut însă ca numărul copiilor care au aşteptat actorii în centru să fie mic.

"Am vrut să vedem păpuşile, dar nu stăm mult, e prea cald", a povestit o mămică venită cu fetiţa în piaţă. Pentru a se putea poza cu copiii, actorii s-au retras în staţia de tramvai, la umbră. După ce toţi doritorii şi-au făcut o fotografie, prinţii şi prinţelese au pornit la drum, căci, pentru a promova festivalul, au defilat pe Corso, Piaţa Traian şi apoi Parcul 1 Decembrie, până în Cetate.

Acolo au întâlnit mult mai mulţi copii decât în tot oraşul. La umbra făcută de clădirile fortăreţei, sute de copii şi părinţi pictau, se jucau cu felurite jocuri din lemn sau pur şi simplu mâncau îngheţată. Actorii s-au plimbat printre ei, s-au fotografiat cu ei şi, bineînţeles, i-au invitat la teatru.

Distracţia a început cu adevărat la ora 18, când în Cetate a început primul spectacol programat în festival. Dr. Bubble şi Milkshake, doi actori pentru copii cunoscuţi şi pentru numărul prezentat la "Românii au talent", au făcut baloane de săpun, unele chiar uriaşe.

Când au văzut bulele mari plutind, micuţii nu s-au putut abţine şi au năvălit spre scenă. Cu mânuţele ridicate, copiii au încercat să prindă baloanele, fără să ştie că atingerea lor le va face să dispară.

Festivalul continuă joi, cu o competiţie de teatru între licee, urmând ca sâmbătă să aibă loc primul spectacol de teatru propriu-zis. Pe scena Sălii Arcadia, de la ora 11, se va juca piesa "Dănilă Prepeleac".


PROGRAMUL FESTIVALULUI  DE TEATRU PENTRU COPII ARCADIA

4 IUNIE – 2 IULIE 2017

DUMINICĂ, 4 iunie

Ora 17:00 / Piața Unirii, Corso, Cetatea Oradea – PARADA DE PERSONAJE ȘI PĂPUȘI DE BASM

Ora 18:00 / Cetatea Oradea PLOUĂ CU BALOANE – Dr. BUBBLE şi MILKSHAKE

JOI, 8 iunie

Ora 11:00 / OGLINDIREA SUFLETULUI ÎN LITERATURĂ - Festival de Teatru între Licee

SÂMBĂTĂ, 10 iunie

Ora 11:00 / Sala Arcadia DĂNILĂ PREPELEAC, Teatrul de Păpuşi „Puck” Cluj Napoca (vârsta + 4)

DUMINICĂ, 11 iunie

Ora 11:00 / Sala Studio Arcadia – OMULEȚ, Teatrul „Regina Maria”, Trupa  Arcadia  (vârsta 2 – 4 ani)

Ora 18:00 / Sala Arcadia1880 – 2020: Oda timpului (spectacol non-verbal), Teatrul „Szigligeti” Szinház Oradea, Trupa Lilliput (vârsta +16)

VINERI, 16 iunie

Ora 17:00 / Sala Arcadia - IUBIREA E CA BRÂNZA, Trupa FloraJun – Palatul Copiilor și al Elevilor Oradea

SÂMBĂTĂ, 17 iunie

Ora 11:00 / Sala Arcadia – MOTANUL ÎNCĂLȚAT, Teatrul „Merlin” Timișoara (vârsta + 3)

Ora 18:00 / Sala ArcadiaVISUL UNEI NOPȚI DE VARĂ, Teatrul de Animație „Țăndărică” București (vârsta + 16)

DUMINICĂ, 18 iunie

Ora 11:00 / Sala ArcadiaPOVEȘTI POPULARE MAGHIARE, Teatrul „Regina Maria”, Trupa Arcadia – PREMIERĂ

Ora  17:00CARNAVALUL COPIILOR – PARADA DE PERSONAJE

Ora  18:00 / Cetatea OradeaPLOUĂ CU BALOANE,  Dr. BUBBLE şi MILKSHAKE

SÂMBĂTĂ, 24 iunie

Ora 11:00 / Sala ArcadiaPOVESTEA PORCULUI,  Teatrul Clasic „Ioan Slavici”Arad, Trupa Marionete (vârsta + 4)

DUMINICĂ, 25 iunie

Ora 11:00 / Sala ArcadiaFATA BABEI ȘI FATA MOȘULUI, Teatrul pentru Copii „Ciufulici” Ploiești (vârsta + 5)

SÂMBĂTĂ, 1 iulie

Ora 11:00 / Sala Mare a Teatrului Regina MariaCENUȘĂREASA, Teatrul „Regina Maria”, Trupa Arcadia (vârsta + 3)

DUMINICĂ, 2 iulie

Ora 11:00 / Sala Mare a Teatrului Regina Maria A 12-A NOAPTE, Teatrul „Ion Creangă” București (vârsta + 6)

26 -30 iunie - ATELIERE  DE CREAȚIE ȘI DE ACTIVITĂȚI ÎN AER LIBER susținute de ONCR, în Cetatea Oradea (treasure hunt, quilling, origami, orientare cu harta și busola, construcții în miniatură din bețe, etc.)

Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de marți până vineri în intervalul orar 10:00 – 19:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON