URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2017, 21:40

Vrem să trecem! Circa 250 de orădeni au mărşăluit în şosea, protestând împotriva guvernării PSD (FOTO / VIDEO)

Ploia nu i-a "înmuiat"! Circa 250 de orădeni au mărşăluit duminică seară în şosea protestând împotriva guvernării PSD.

La fel ca în fiecare duminică, manifestanții s-au adunat în jurul orei 18 pe platoul statuii Mihai Viteazul, din Piața Unirii, unde au scandat minute în şir: "PSD, ciuma roşie!", "Afară, afară, cu PSD din ţară!" şi "Să vă fie frică, Oradea se ridică!".

Sindicate... palide

În premieră, protestatarilor adunaţi în piaţă de organizaţia Oradea Civică li s-au alăturat şi o mână de sindicalişti de la BNS veniţi cu pancarte cu mesaje antiguvernamentale, fluiere şi vuvuzele.

"Din păcate am aflat despre participarea la miting abia vineri, aşa că ne-a fost destul de greu să ne mobilizăm", a explicat liderul BNS Bihor, Nicolae Morgovan.

Numărul mic al sindicaliştilor de pe platou a făcut ca parte din parcatele aduse pentru protest să rămână în piaţă până la încheierea marşului, dar asta nu a diminuat cu nimic atmosfera protestului.

Puţini dar hotărâţi, manifestanţii au cerut la portavoce înlăturarea guvernării PSD de la putere acuzând-o de dictatură şi protejarea corupţiei.

"Mulţi nu au venit astăzi la protest pentru că plouă, dar, metaforic vorbind, dacă nu facem nimic va veni o ploaie mult mai rea cu tunete şi fulgere", a avertizat unul dintre reprezentanţii organizaţiei Oradea Civică, Sebastian Duma, organizator al protestului.

Poziţia sa a fost întărită şi colegul său Alin Dobai. "Suntem aici ca să împiedicăm ca mâine să se instaureze iar dictatura. În decembrie 1989 trăiam ultimele zile ale unei dictaturi, nu vrem ca tot în decembrie să se instaleze alta", a spus protestatarul.

"Vrem să trecem!"

În jurul orei 19, pe o ploaie tot mai puternică, manifestanţii au pornit în marş spre strada Republicii. Însoţită de jandarmi, coloana a înaintat pe trotuar scandând lozinci anti-guvernamentale, a intrat pe Corso urmărită de privirile contrariate ale clienţilor din cafenele, pentru a se opri în faţa clădirii Prefecturii. În Parcul Traian protestatarii au scandat minute în şir "Demisia!" şi "Guvern de hoţi şi mafioţi!" şi "PSD, ciuma roşie!".

Abia pusă în mişcare, coloana s-a oprit imediat după colţul clădirii, când jandarmii le-au cerut manifestanţilor să circule pe trotuar, pentru a nu bloca traficul, conform aprobării date pentru miting. Cererea a stârnit revolta manifestanţilor.

"Nu poţi să ne înghesui în halul ăsta! Plouă, oamenii au umbrele, nu încap pe trotuar! Mergem pe şosea, pentru 20 de minute cât durează să trecem nu deranjăm circulaţia", a protestat un orădean.

Iritaţi de cererea jandarmilor, protestatarii au scandat iniţial "Jandarmeria, apără hoţia!", iar apoi "Vrem să trecem!". Ceea ce au şi făcut. Încolonaţi, protestatarii şi-au continuat marşul în şosea scandând lozinci anti-guvernamentale, în timp ce poliţişti rutieri blocau circulaţia pe podul Dacia pentru lăsa o bandă liberă protestatarilor.

"Cuib de hoţi şi mafioţi!"

Ajunşi în Piaţa 1 Decembrie, manifestanţii s-au oprit în faţa geamurilor sediului PSD şi au scandat, mai puternic ca oricând până atunci: "Cuib de hoţi şi mafioţi!", "În democraţie, hoţii-n puşcărie!", "PSD, ciuma roşie!", "Afară cu PSD din ţară!".

Protestatarii s-au lăsat duşi cu greu din faţa sediului gol, cu lumina stinsă, de parcă înauntru ar fi stat ascuşi însuşi liderul PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Mihai Tudose.

"Dacă PSD rămâne la putere, în câţiva ani România va fi scoasă din UE şi din NATO. O să trăim ca în dictaturile latino-americane cu câţiva bogătaşi şi marea majoritate muritoare de foame", vorbeau între ei protestatarii.

Încet, coloana s-a urnit spre Piaţa Unirii, dar pe platoul statuii Mihai Viteazul a mai revenit doar nucleul dur al organizatorilor, majoritatea manifestanţilor oprindu-se în staţia de tramvai sau pe la maşinile parcate în strada Primăriei.

În jurul orei 20, manifestaţia s-a încheiat, în timp ce din boxele scoase pe platou răsuna imnul "Deşteaptă-te române!". Pentru circa 30 de oameni...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
Imi pare rau pentru mitingei
Cum a plouat nu s-au putut imparti eugenii si pufuleti.Si nici 50 de lei pe cap de mitingel nu cred ca s-au dat.Oricum DNA nu se baga sa ancheteze asemenea gainarii....
Postat 27 Noiembrie 2017, 20:25 de BESTIA666
NU
@suporter_oradean: Ești în eroare ! Petru Filip a avut mandate în perioadele 1991 - 1996 respectiv 2000 - 2004. Pînă în 2005 PD era partid socialist, membru al Internaționalei Socialiste ! Traian Băsescu s-a răsucit într-o noapte, cam cum a făcut PNL intrând absolut nefiresc în PPE !
Postat 27 Noiembrie 2017, 13:29 de TDS
primar socialist never
aha,nu e tampit,de aia Oradea,Clujul nu au avut niciodata primar si administratie socialista....Tds probleme de natura economica te depasesc,mai bine ramai la cele 3000 de mesaje anuale anti Bolo. Vezi ca ai zis ca Bolo nu isi termina mandatul,iar Iohannis nu va fi ales in 2019 !
Postat 27 Noiembrie 2017, 13:19 de suporter_oradean
Foarte plictisitor......
cu aceleasi lozinci din propaganda soros.Pina si manelistii sint mai inspirati cind isi compun melodiile comparativ cu balariile astea.....
Postat 27 Noiembrie 2017, 12:07 de BESTIA666
!!!!!
@suporter_oradean: Bineînțeles că poporul român nu e tâmpit ! De aceea a și câștigat PSD, de aceea PSD conduce în sondaje! Pe Adam Smith lasă-l că e mort de mult ! @sandu1200: MINȚI !
Postat 27 Noiembrie 2017, 11:47 de TDS
Suporter oradean
TDS e si BESTIUTA
Postat 27 Noiembrie 2017, 11:43 de sandu1200
Ce rau ii doare mecla pe tefelisti
cind le spui adevarul in fata.Semn ca sechelele dobindite in urma unui rapid proces de spalare a creierului in scolile soros sint eterne si fara leac.
Postat 27 Noiembrie 2017, 11:31 de BESTIA666
bestia Chiordache
Bestia666 sa iei legatura cu Tds sa-l intebi ce medicamente ia cand are creierul in ceata. Justitia e una pentru toti ,ai gresit raspunzi pentru faptele tale. Cred ca cei care sunt in strada vor urmatoarele lucruri : Justitia sa nu fie facuta de alde Tariceanu,Nicolicea,Tudorel,Chirdache,Dracnea,sa modifice legile cum vor i si apoi sa-si albeasca cazierele.Chestia cu Soros e un SF ca statul paralel.Fara multinationele creste somajul, intram in recesiune,scade Pib-ul. Acum nu se razbuna nici o banca sau o multinationala,se razbuna asa cum a zis si prim guvernatorul Bnr cartile de economie,teoria economica a lui Adam Smith pe care Dracnea,Nicolicea si Codrin Stefanescu nu au auzit,Olguta nici atat ,ea e pe post de trompeta. Ce vrea strada ? O tara normala,justitia facuta de judecatori impartiali,iar hotii din pnl,psd,ale partide la puscarie. In democratie hotii stau la puscarie . Comunistii,socilistii intotdeauna inventeaza ceva pe care sa dea vina : Soros,topirea ghetarilor,uragane,musonul,miscarea tectonica,multinationalele si mai nou sistemul bancar. Bestia666, Tds... poporul roman nu e tampit....
Postat 27 Noiembrie 2017, 11:26 de suporter_oradean
Deci sindicatele
au iesit impotriva maririi salariilor,la remorca multinationalelor alaturi de doua partide total compromise Pnl si Usr ba s-au mai tinut de mina si cu oengeurile soros.Legile justitiei vor trece pentru ca Romania are nevoie de o justitie credibila desorosizata si demacoveizata,in care abuzul securistic sa fie extirpat,condamnarile staliniste sa fie revizuite,iar cei care distrug vieti si familii sa poata fi pedepsiti.Nu in ultimul rind toasta cloaca infractorilor iohanisti si basisti musai sa ajunga la mititica.Iar voi sindicatelor v-ati pierdut orice urma de credibilitate.
Postat 27 Noiembrie 2017, 11:11 de BESTIA666
Cu ei ne mandrim, pt.ei modificam legile justitiei.
Iata cine sunt social democratii pt. care poporul iese in strada, iata pt.cine vuvuzelele PSD-iste urla ca din gura de sarpe :1.Ion iliescu urmarit penal in dosarul mineriadelor. 2.Liviu Dragnea, presedinte PSD condamnat definitiv la 2 ani cu suspendare si cercetat in alt dosar. 3.Victor Ponta, fost premier, fost presedinte PSD, trimis in judecata. 4.Robert Negoita, primar sector 3, urmarit penal. 5.Olguta Vasilescu, ministru, urmarita penal. 6.Paul Stanescu, secretar, anchetat penal. 7.Cristian Rizea, deputat, cercetat penal. 8.Tudor Pendiuc, primar Pitesti, urmarit penal. 9.Catalin Radulescu, deputat,condamnat in prima instanta. 10.Cabriel Mutu, senator PSD, urmarit penal. 11.Adrian Nastase, prim ministru, presedinte PSD, condamnat definitiv. 12.Viorel Hrebenciuc, vicepresedinte PSD, deputat PSD,cercetat penal. 13.Darius Valcov,ministru de finante, cercetat in stare de arest. 14.Dan Sova, fost ministru si vicepresedinte PSD, trimis in judecata. 15.Radu Mazare, fost primar Constanta, cercetat in stare de arest. 16.Nicusor Constantinescu, fost presedinte CJ Constanta,cercetat penal. 17.Bunea Stancu, presedinte CJ Braila, condamnat definitiv. 18.Ecaterina Andronescu, vicepresedinte PSD, cercetata penal. 19.Marian Vanghelie, primar Sector 5, cercetat in stare de arest. 20.Gheorghe Nichita, primar Iasi, vicepresedinte PSD, Cercetat penal. 21.Adrian Severin, europarlamentar PSD, trimis in judecata. 22.Mircea Cosma, presedinte CJ Prahova, trimis in judecata. 23.Vlat Cosma, deputat PSD, trimis in judecata. 24.Ovidiu Marius Isaila, senator PSD, trimis in judecata. 25.Adrian Duicu, presedinte CJ Mehedinti, cercetat penal. 26.Ilie Sarbu, senator PSD, urmarit penal. 27.Miron Mitrea, vicepresedinte PSD, vicepresedinte Camera Deputatilor, condamnat definitiv la 2 ani cu executare. 28.Serban Mihailescu, senator PSD urmarit penal. 29.Dan Nica, europarlamentar PSD, cercetat penal. 30.Ioan Adam, senator PSD, cercetat penal in stare de arest. 31.Ion Preuteasa, sef CJ Dolj, cercetat penal. 32.Sebastian Ghita, deputat PSD, urmarit penal. 33.Ristea Priboi, deputat PSD, trimis in judecata. 34.Alexandru Mazare, senator PSD, cercetat penal. 35.Maior Lazar Dorin, fost deputat PSD, condamnat la inchisoare cu executare. 36.Dumitru Ioan, deputat PSD, trimis in judecata. 37.Cristinel Bijiu, presedinte CJ Buzau, cercetet penal. 38.Marza Gavril, presedinte CJ Suceava,trimis in judecata. 39.Constantin Niculescu, presedinte CJ Arges,condamnat definitiv. 40.Catalin Voicu, senator PSD, condamnat definitiv. 41.Nicolae Badalau, senator PSD,cercetat penal. 42.Ion Stan, deputat PSD,condamnat in prima instanta. 43.Nicolae Vasilescu,deputat PSD,trimis in judecata. 44.Vlorin Paslaru, deputat PSD,cercetat penal. 45.Cutean Emilian Vasile,deputat PSD, fost secretar de stat,condamnat definitiv. 46.Constantin Contac,presedinte CJ Botosani, condamnat definitiv. 47.Duta Vasile,senator PSD, condamnat definitiv. 48.Constantin Boscodeala,primar PSD Buzau, trimis in judecata. 49.Victor Mocanu, senator PSD,trimis in judecata. 50.Marian Ghiveciu,deputat PSD, trimis in judecata. 51.Dascalitei Constantin,deputat PSD,cercetat penal. 52.Alexandru Cordos,senator PSD,trimis in judecata. 53.Adrian Simionescu,deputat PSD, trimis in judecata. 54.Mircea Draghici,deputat PSD, trimis in judecata. 55.Nichifor Catalin,presedinte CJ Suceava,cercetat penal. 56.Oana Mizil,deputat PSD, cercetata penal. 57.Dontu Ovidiu,senator PSD Suceava,cercetat penal.
Postat 27 Noiembrie 2017, 10:30 de Ducustrigacucu
TRANSPARENTA1
"Nu există proteste de amploare desfășurate pe trotuar! Trebuie să refuzăm categoric o asemenea cerință menită să ne umilească și să minimizeze demersul nostru civic, venită pe linie ierarhică direct de la secretara de la Teleorman a condamnatului penal Liviu Dragnea, Carmen Dan aka Pronume!". Copy paste de pe pagina de FB a lui SD! Nu stiu ce a vrut sa spuna cu.....pronumele! In continuare cer ANAF sa verifice sursele sale de venit !
Postat 27 Noiembrie 2017, 09:46 de TDS
!!!!!
?????
Postat 27 Noiembrie 2017, 09:07 de Ducustrigacucu
BACK IN UK
@sandu1200: Nu ai înțeles! Nu sursele tale de venit! Ale lui SD! Și? E vreo problemă? Cine nu are nimic de ascuns nu are! În rest zisei și eu două nume! Poate nu vor fi ele! Un lucru e sigur! Președintele nu va mai fi de dreapta! Faceți cozi la ambasade că serviciile nu vă vor mai ajuta! Chiar nu vor mai putea! May a prins 11 luni de PSD! Înainte a fost agronomul! In perioada Csalos îi pupa pe gură pe români?
Postat 27 Noiembrie 2017, 07:11 de TDS
Tds
Apropo firea e mai zdreanță decât elena. Si plescoiu ala , lasă-l dracu, ca ne face de ras ca poarta numele
Postat 27 Noiembrie 2017, 00:58 de sandu1200
Tds
Da de ce sa verifice sursele mele de venit??? Ii trebuie la Dragnea ceva???
Postat 27 Noiembrie 2017, 00:56 de sandu1200
Tds
Sa stii ca theresa may se uita la romani ca la prosti. Multumim psd-ului pt asta împreună cu iliescu si roman. citeste o carte " un risc asumat - filip teodorescu" . Fa scoala , nu lipi afișe ca de asta nu se dezvolta Romania, prea multi pupincuristi. Ca nu toti ajung la ciolan , ăștia ca tine se bucură de ciolan după ce a trecut prin stomac si apoi pe mațul gros.
Postat 27 Noiembrie 2017, 00:53 de sandu1200
VERIFICATI!
ANAF! URGENT VERIFICAREA SURSELOR DE VENIT ALE LUI SD! IN DEMOCRAȚIE ASA SE FACE!
Postat 27 Noiembrie 2017, 00:23 de TDS
NEVER EVER DREAPTA
@sandu1200: Atât de îngust gândesti! Nu mereu Președintele este in opoziție! În 2019 va fi Firea sau Plesoianu! Nu va mai fi nici un dreptaci!
Postat 27 Noiembrie 2017, 00:15 de TDS
GO
@sandu1200: Iar te bagi dându-te cunoscător de drept? Pleacă în UK și acolo să rămâi! Cu Teresa! Te potriveste cu ea!
Postat 27 Noiembrie 2017, 00:11 de TDS
@tsd
psd-pdl-pnl aceiasi mizerii! Aici sunt in accord cu tine dar asta nu inseamna ca acum sa stam in casa si sa lasam transformarea justitiei in cxurva politrucilor. Modificarea legilor justitiei in favoarea penalilor e sustinuta de toata clasa politrucilor numai ca acum aiai de sunt in "opozitie" se fac ca joaca la cacialam asteptand sa raspunde pentru ele doar psdul. Da HOTII la INCHISOARE!!!!!! Dar stand in casa noi vom ajunge la sapa de cauciuc sintetic si ei la soare in Bahamas, Monte Carlo,... ....
Postat 27 Noiembrie 2017, 00:04 de scortosul
Tsd
Faptul că psdescu a câștigat alegerile , nu inseamna ca pot sa sa faca ce vor adica numirea procurorilor. Asta e bine sa o decidă președintele fiind in opozitie , ca altfel investitorii si toti aliații româniei or sa intoarca spatele. Asta înseamnă să dăm drumul la hoție . Trebuie iesit in strada nu doar daca PSD e la guvernare, si daca pnl sau pd sau care dracu mai sunt. Noi trebuie să fim un semnal de alarmă pt politicieni. Hoții la închisoare. Eu personal as dubla pedepsele si fara arest la domiciliu.
Postat 26 Noiembrie 2017, 23:31 de sandu1200
SUBSCRIU
@scortosul: Sunt sigur că nu m-ai avut în vedere pentru că în principiu eu susțin protestele! Și eu mi-aș dori să dispară minciuna! Spre exemplu madam Lascu să nu mai mintă spunând ca ea nu se vede cu politicieni! Ea nu în vie, nu în sufragerie,nu porc! Da! JOS HOȚIA! Nimeni în România nu va mai fura CASE și nu va fi prieten cu patron care fură păduri! Nimeni din România nu-și va face vacanțele în Miami în vile ale unor anonimi jucători de tenis! Jos TÂLHĂRIA! De acord! Și de la PSD dar și din partea dreaptă! PS: ai o problemă cu litera " i "! Corecteaz-o!
Postat 26 Noiembrie 2017, 23:02 de TDS
Desteapta-te romane!!!
... postaci platiti din hotii imprastie mizeria vanzatorilor de neam si tara de dragul argintilor tradarii!!! Somnul ratiunii naste monstrii guvernarilor!!! Nu dormiti romani!!! Iesti in strada pentru voi, pentru copii vostrii, pentru nepotii vostrii inca nenescuti!!! STOP hotiei!! STOP minciunii!!! STOP talharilor!!!
Postat 26 Noiembrie 2017, 22:35 de scortosul
SUCCES
Eu unul sunt de acord cu protestele! Dar să aibă cât de cât o logică! Păi PSD a câștigat alegerile! E pe primul loc în sondaje! Și-atunci de ce afară din țară?! Asta chiar nu pricep! Cum nu pricep de s-a varat BNS în treabă că nu e vorba despre revendicări sindicale! Nu știu altceva decât că Klaus nu va mai numi procurorii! Păi oricum pleacă în 2019! Reales nu va fi! Și-atunci?
Postat 26 Noiembrie 2017, 22:34 de TDS
FIIIIISS.....Buuum,Baaam,Poc
s-a spart si Basica Porcului numita Marea Mitinguiaala USR-Soros....haha
Postat 26 Noiembrie 2017, 22:32 de BESTIA666
RE: FIIIIISS.....Buuum,Baaam,Poc
BESTIA666, controlează-ţi limbajul. Ai fost avertizat!
Postat 26 Noiembrie 2017, 22:57 de Moderator
LA BUCURESTI
din 2 mii de pauperizati sorosisti scosi cu greu la mitinguiala i-au sporit la 10 mii.Nu-i bai ca au mintit.Dar la Oradea sa transformi 50 de debusolati in 250 e chiar de PORC
Postat 26 Noiembrie 2017, 22:26 de BESTIA666
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON