URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Noiembrie 2017, 21:00

Jurnalistul Lucian Mîndruţă, show în mijlocul orădenilor: "Nu mă plăteşte, în afară de Soros, nimeni…" (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu câteva minute înainte de a fugi spre Aeroport, jurnalistul Lucian Mîndruţă le-a vorbit orădenilor în cadrul ediţiei a IV-a a evenimentului 11even Experiences, care a avut loc, vineri seară, la Filarmonică şi are ca motto "Transform your life".

În 11 minute, Mîndruţă a vorbit despre cum n-a vrut să-şi transforme viaţa, căci, pe când era prezentator de jurnal, muncea "o oră pe zi" şi primea "mii de euro", dar și cum faptul că şi-a pierdut jobul l-a adus înapoi la… jurnalism.

Şomerul de pe iaht

Mîndruţă realizează acum emisiunea "Interactiv" la DigiFM, este media trainer şi are o bază importantă de urmăritori pe Facebook, peste 150.000. În trecut, el a fost director editorial la Ziarul Financiar, manager la Mediafax şi prezentator de ştiri la Pro TV şi Antena 1.

"Oamenii care mă ştiu de la televizor să mă uite. După ce m-au uitat, să se ducă la ăia care mă ştiu de pe Facebook şi să-i întrebe cine sunt eu, pentru că ăla sunt, de pe Facebook…", le-a spus Mîndruţă, de la început, sutelor de orădeni care au umplut sala Enescu-Bartok a Filarmonicii.

El a povestit că n-a vrut deloc să-şi transforme viaţa, dar a fost nevoit: "Eram pe un iaht ancorat în faţa insulei lui Branson (n.r. – miliardarul Richard Branson), în British Virgin Islands, şi era după-amiază. Stăteam la plajă şi hrăneam o remoră, un peşte mai mare, şi sună telefonul: Lucian, din martie n-o să mai prezinţi ştirile…".

El a continuat: "Dintr-o dată n-am mai avut job, celebritate, televiziune, jurnal, remoră, iaht. Mi s-a dus dracu’ tot, dintr-un telefon. Măi, şi nu voiam… Eu voiam să rămân celebru, bogat şi plătit cu nişte mii de euro pentru a spune ştiri timp de o oră, dar dacă mă întrebai ce-am zis nu ştiam. Asta era viaţa mea şi nu voiam să se schimbe. O oră de muncă pe zi, nişte mii de euro în cont".

"Am realizat cât costă pâinea"

Apoi, Mîndruţă, spre surprinderea tuturor, s-a mutat de pe scenă în mijlocul spectatorilor, urcându-se cu picioarele pe nişte scaune libere din sală. De acolo, jurnalistul a povestit cum, timp de doi ani, a trăit "şi pe banii nevestei". "Ea muncea de dimineaţa până seara şi tot eu eram deprimat. Ştiţi bărbaţii ăia…", a spus Mîndruţă, stârnind râsul celor prezenţi la Filarmonică.

După ce şi-a rupt piciorul pe munte, Mîndruţă a ajuns nu numai deprimat, ci şi imobilizat. "Stăteam în pat şi fumam. Era groaznic! Atunci am intrat pe Facebook şi am dat accept tuturor celor care-mi cereau prietenia. Erau, de fapt, nişte doamne care-şi aduceau aminte cu plăcere de mine de la televizor şi mă voiau înapoi. Şi asta m-a ţinut în viaţă. Şi am început să scriu pentru ele şi am început să mai cobor din pretenţii, am început să muncesc pe mai puţini bani, să fiu printre oameni, să realizez cât costă pâinea, cât costă carnea, de ce nu este bine să bei alcool la ora 10 dimineaţa…", le-a spus el orădenilor, care l-au răsplătit cu aplauze.

"Să nu mă dea afară de pe Facebook"

"Am început să scriu pentru Facebook, să scriu gratis. Am început să scriu dimineaţa, la prânz şi seara. Am început să scriu pentru că, de fapt, când m-am făcut jurnalist am vrut să schimb lumea şi am ajuns din greşeală să mă umplu de bani din chestia asta. Dacă singurul lucru mişto din viaţa ta este cum să cheltui banii e greşit", a spus Mîndruţă.

El a subliniat că pe Facebook îşi poate exprima nestingherit părerile. "Acum scriu pe Facebook gratis. Nu mă plăteşte, în afară de Soroş, nimeni. Mai sunt ăştia ai lui Dragnea din PSD, care şi ei îmi dau bani", a glumit jurnalistul. Acesta a concluzionat că schimbarea, deşi nu şi-a dorit-o, i-a făcut bine. Nădejdea de acum a lui? "Sper să nu mă dea afară de pe Facebook".

Imediat ce şi-a terminat speech-ul, răsplătit cu aplauze puternice de spectatori, Mîndruţă a părăsit şi sala, grăbindu-se spre Aeroport, de unde lua avionul spre Bucureşti.

11 poveşti, câte 11 minute

Tot în prima parte a evenimentului 11even Experiences, organizat la Oradea de Fundaţia Comunitară, a mai vorbit şi directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea, Ligia Burtă, care a militat pentru donarea de sânge şi a povestit despre campaniile prin care promovează acest gest umanitar.

De asemenea, pe scena Filarmonicii a urcat şi Susana Pletea, fostă realizatoare la Radio 21, în prezent director editorial al companiei de publishing Burda România, al cărei portofoliu cuprinde ediţiile autohtone ale revistelor Cosmopolitan, Harper’s Bazar şi Marie Claire. Aceasta a vorbit despre ambiţie şi despre cum ea, "un copil bolnăvicios" dintr-un sat de munte, a ajuns să-şi urmeze visul.

Tot despre importanţa perseverenţei le-a vorbit orădenilor şi creatoarea de modă Eli Lăslean, care de-a lungul timpului a îmbrăcat personalităţi precum Nadia Comăneci, Simona Halep şi prima doamnă a României, Carmen Iohannis. Aceasta a pornit business-ul după căderea regimului comunist, dorindu-şi să aducă moda şi printre românce.

Pe lista speakerilor care şi-au spus poveştile în 11 minute la Oradea se mai numără actorul Cosmin Seleşi, cântăreaţa Cristina Bălan (fosta solistă a trupei Impact), care are programat şi un recital, interpreta bihoreană de muzică populară Florica Bradu, alpinistul Zsolt Torok, fostul ministru al Sănătăţii şi fondator al taberei pentru copiii bolnavi de cancer, MagiCamp, Vlad Voiculescu, fondatoarea Găştii Zurli, Mirela Retegan, şi Viorel Paşca, cel care a înfiinţat un centru pentru bătrânii oropsiţi la Dumbrava.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
S-O ROS FRUNZA DIN VII...
E suficient! Daca Soros și-a vândut co-etnicii, ce mai e de spus?
Postat 04 Noiembrie 2017, 16:41 de TDS
eu nu am timp sa-i citesc astuia vorbele aruncate in vant, afirmatii nechibzuite
raman cu ideea ca e un individ platit de SOROS
Postat 04 Noiembrie 2017, 16:01 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON