URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Noiembrie 2015, 12:02

S-au distrat la Bihorel! Gala aniversară a BIHOREANULUI a fost un succes (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Am avut emoţii, dar a ieşit chiar foarte bine. Cel puţin aşa ne-au spus invitaţii Galei Premiilor lui Bihorel 2015, care, marţi seară, prezenţi în număr record (circa 500), s-au distrat alături de noi la ediţia aniversară ţinută în premieră la Teatrul Regina Maria.

După momente muzicale de marcă (Klezmer ActOradea, Călin Pop şi Dan Andrei Aldea) şi o pauză de ţigară, am intrat în partea a doua a evenimentului, în care maestrul de ceremonii Mircea Chirilă - ajutat de "îndrăgitul" Richard Balint şi de Andrian Locovei, care a îmbrăcat uniforma de "organ" de Poliţie - a împărţit premii care mai de care mai haioase personalităţilor locale.

Spre încântarea noastră, invitaţii au gustat glumele serii, parcă mai ceva ca-n alţi ani. Semn că nici după atâtea gale Bihorel nu şi-a pierdut simţul umorului. Fiecare dintre "premianţi" a primit o diplomă şi un trofeu, care anul acesta a fost întruchipat de o cruce masivă de lemn, personalizată cu însemnele Galei şi bine "ancorată" într-un lanţ de tip "cocălar".

Cei "atinşi" au fost extrem de eleganţi, anul acesta locul replicilor tăioase fiind luat de multe urări de viaţă lungă şi sănătate, dat fiind momentul aniversar. Au fost, însă, şi oaspeţi cu prezenţă de spirit şi verb ascuţit, care au venit pregătiţi şi cu "contra-cadouri" cu subînţelesuri. Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a fost, de departe, cel mai bine pregătit în acest sens!

Cine au fost premianţii, ce daruri ghiduşe le-a dat Mircea Chirilă şi ce a primit în schimb - veţi afla luni, într-o nouă ediţie a ziarului BIHOREANUL tipărit. Până atunci, căci ştim că sunteţi curioşi, vă vom prezenta câteva "picături" azi şi în zilele, următoare, pe blogul lui Bihorel.

Cum gala aniversară a marcat împlinirea a 15 ani de către BIHOREANUL, invitaţii au putut descoperi povestea ziarului prin intermediul unui film de prezentare, care surprinde, într-o manieră inedită, viaţa, activitatea şi componenţa echipei de la înfiinţare şi până în prezent.

Vă invităm să vedeţi cum arată 15 ani de BIHOREANUL în 5 minute.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Replica la @pupin juristu
Bah @Pupin juristu de unde am stat din sala am observat tot,am stat in podul teatrului si nu in balcon , si nu aveam nevoie de ` saratele,piscouturile pateurile lor , mai putin de sampanie si alcool ca trebuia sa conduc si sa ajung la Timisoara dimineata, aveam bomboane de menta care-ti trece greatza de ceea ce era in sala , si nu aveam cum sa salivez peste masoni!:))=)) Am vazut in sala cum erau impartite ` cetele politice ` asfel incat sa nu se bata politic acolo in sala , cei din PNL intr-o parte ,cei din PSD in cealalta , bodyyguardul Razvan Sabau la euro parlamentarul PSD Pavel Emilian aliasPepea H...., tatasau Pavel Florian cu mama Pavel Irina in celalta parte cu Directorul DADR Hodisan in spatele sali ,Presa cu Televiziunile jos in sala , analisti politici locali la lojelede langa scena,multe s-au vazut da le-ai vazut si tu ce sa-ti povestesc ca doar tu le stii mai bine decat mine!:))=)) Ce imi pare rau este ca nu amavut o punga cu mizerie de porc sa o aruncin cap la directorul Nutrientul Pazurik Iosif pentru poluare cu mirosuripestilentiale ca degeaba s-alaudat p[escena ca ne impute tot orasul si ZMO!:))=)) @Nea Lazare refuz invitatia ta prefer sa beau singur si sa nu impart cu tine !:))=)) @ Nea Cutuse nu am nevoie de cinstea ta ,cand trebuia ca sa ajuti un roman simplu ai intors spatele si nu l-ai cunoscut,da @Nea Cutuse esti simpatic asteptam comentariile tale la emisiuneade la Digi Oradea Vocile Bihorului a lui CHaragos , ca si el era in sala la loja langa cei de la redactia Bihoreanul si fotografi profesionisti!:))=)) @Pupincuristu taica i-a un tzucal si tzucai pe tzucalari sa nu uiti si de tzutzeri care au fost in din sala!:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 Noiembrie 2015, 16:18 de Romanul_Simplu
lasati romanii simpli sa vina la mine
Din partea lui Nea Lazar, o invitatie tet-a-tete pentru cel mai simplu dintre romani in compensatie pentru neglijenta crasa a celor de la Gala Bihorel care l-au lasat pe omul sarac sa-i ploua-n gura, cu toate ca acesta statea la balconul Salii Teatrului si picaturile astfel produse au curs peste "Lojele Masonice" pline cu "oficialitati ale protipendadei locale de partid si de stat". Nea Cutus, in buna traditie a sangelui albastru, va cinsti romanul cel mai simplu care se va prezenta la cabinet pana duminica, dar va oferi si o analiza cu reluari de faze si explicatii ale schemelor tactice practicate in cadrul Galei. Hai ca va tzuca taica!
Postat 19 Noiembrie 2015, 12:05 de pupinjuristu
REPLICA
Am fost acolo la spectacol ca si un musafir nepoftit ,ca si un lup intre mioare sau ca si un LEU neinfricat si curajos intre hienele obraznice si flamande !:))=)) Spectacolul a fost reusit , spectacolul a fost FRUMOS , gala descernarii premiilor Bihore idem foarte FRUMOS , numai ca ... exista si niste reprosuri la adresa protipendadei orasului , o oamenilor ei mari a a oficialitatilor ,a manierelor neelegante pe care le-au servit, am avut timp suficient ca sa-i observ pe tot parcursul spectacolului.A inceput spectacolul si toata lumea ` invitata ` si-a ocupat locurile ,pentru ca pe urma sa butonaresca telefoanele si sa se uite pe Facebook , idem si oficialitatile schimburi de linguseli reciproce intre ei, si multe oficialitati dupa ce au semnat condica de prezenta la spectacol in timpulpauzei au plecat pentru ca nu au suportat RUSINEA de a fi prezente pe scena pentru decernarea premilului Bihorel este si cazul primarului Ilie Bolojan, dar totusi uneleoficialitati presedinti de partide au avut curajul sa priumeasca premiile bihorel este cazul presedintelui PSD Bihor Ioan Mang PLAGIATORUL PSD, reprosurile le-a primit pe urma de la sotie !FELICITARI! din partea nostra !:))=))Si pe urma oficialitatile astea sa nu zic (ciocoi vechi si noi) (aristocratia corupta)fara rusine si bun simtz in timpul spectacolui se delectau la loja cu un pahar de sampanie un maslina o grisina un fursec , asta s-a observat si la loja principala unde era prefectul , si lojele vecine unde erau cunoscutii si de-ai locului, si ma intrebam ca si un roman simplu cu buina cuviinta `` Astia au venit la crashma sa se imbete si sa se de-a in stamba sau au venit la spectacol sa vada specatacolul`?:))=)) Binenteles ca daca nu am avut invitatie ,NU am servit nimic , este greu sa fii sarac si cinstit roman simplu , da este frumos,drept si adevarat!:))=)) Au servit restul invitatilor fara rusine ca se intrebau la sfarsitul spectacolului cati o sa mearga la receptia de gala de la Continental `!:))=)) Noah asta o fost , da o fost foarte foarte FRUMOS!Felicitari saptamalul Bihoreanul si la mai multe editii si LA MULTIU ANI pana 100 si pana la 1000 de ani!:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 Noiembrie 2015, 10:47 de Romanul_Simplu
rectific:
Bolo si nevasta lui Liviu Popa s-au imbracat misto!!!
Postat 19 Noiembrie 2015, 01:50 de ADINA
ce POPULATIE IMBATRANITA ARE ORADEA!!! UNDE NE SUNT VISATORII SI TINERII DE ALA-DAT....
si majoritatea is imbracati in NEGRU!!! Bolo si nevasta s-au imbracat misto!!!
Postat 18 Noiembrie 2015, 15:14 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON