URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iunie 2015, 15:10

Weinberger şi plăcinta pe care mi-a mâncat-o NATO

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A.G. Weinberger a intrat în scenă aproape în slow motion, pe cântecul "The road to Mandalay" al lui Robbie Williams. Nu, nu a făcut parte din regie, aşa s-a nimerit! Melodia se auzea în boxe când bluesman-ul numărul 1 al României s-a alăturat trupei care îl aştepta: Virgil Popescu la bass, Titi Herescu la tobe şi Puiu Pascu la clape.

Cu câteva minute înainte, animatorul Florin Silviu Sabău de la Radio Transilvania îl prezentase pe muzician cu câteva vorbe spuse despre acesta de însuşi B.B. King, cu care orădeanul s-a cunoscut şi a colaborat. Mai târziu, A.G. i-a întors favoarea legendei recent dispărute spunând că fiecare chitarist din lumea aceasta ar trebui să ştie un cântec de B.B. King.

Aşa a început cea mai bună cântare din cele trei zile de Grill Fest din Şanţul Cetăţii. În faţa scenei se adunaseră deja oameni veniţi special pentru concert, special pentru A.G.. "Vă mulţumim că susţineţi muzica pe viu", a spus în două rânduri muzicianul care, spre deosebire de concertele de club, şi-a scurtat substanţial speechurile dintre melodii şi a lăsat muzica să vorbească.

După un cântec de la T-Bone Walker a urmat unul de B.B. King şi altul de Miles Davis, "două spirite care ne-au marcat existenţa", după cum s-a exprimat orădeanul plecat în lume şi ajuns la Bucureşti. S-a şi dansat pe trista şi minunata "Tennessee Waltz". Printre dansatori, chiar fostul baterist al lui Weinberger, orădeanul Miki Orban.

Pe măsură ce A.G. Weinberger intra în propriile-i cântece, se făcea tot mai frig, iar tricoul meu a început să tremure. M-am dus pe la standurile vânzătorilor de mâncare şi băutură: "N-aveţi o haină?". O doamnă care vindea delicioasa plăcintă de Turnu mi-a împrumutat o bluză de trening cu care am supravieţuit până la sfârşitul concertului.

La 11 fix, A.G. a dat mâna cu colegii şi a coborât de pe scenă cu aceeaşi viteză cu care intrase. Când a revenit pentru bis, eram departe. Returnasem bluza de trening şi încercam să ajung viu la maşină, încălzindu-mă doar de la punga cu plăcintă de Turnu pe care o cumpărasem pentru o săptămână întreagă. Lângă casă, am oprit la Hotelul Ramada pentru un pahar cu bere.

"Ce miroase aşa frumos?", m-a întrebat un englez când a trecut pe lângă masa mea în acelaşi timp cu o ospătăriţă. După ce mi-am dat seama că nu se referea la tânăra fată, ci la punga mea, am cerut un cuţit şi l-am invitat să servească. "Oh, my God, it's delicious!", a exclamat cu gura plină. I-am sugerat să-i cheme şi pe ceilalţi trei colegi care îl aşteptau la masă. Ne-am unificat mesele şi, împreună cu ei, toţi ofiţeri NATO, veniţi cu treabă la Oradea, ne-am întins la poveşti.

După ce mi-au mâncat toată plăcinta şi-au cerut scuze. Nu sunt sigur, dar cred că delicatesa românească i-a convins să voteze "Nu" la referendumul de ieşire din U.E. pe care îl pregăteşte premierul David Cameron. Iar dacă mai rămâneam cu ei la bere, cred că îi convingeam să voteze "Da" chiar şi la referendumul de unire cu Sînmartinul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
felicitari!
tin minte ca un prof de chitara de la Scoala Populara de Arte din Oradea ii spunea lui A.G. Weinberger sa nu se perfectioneze in blues, ca acesta e predistinat negrilor, caci ei au un timbru al vocii aparte, special pt. blues... se pare, insa, ca profesorul nu a avut dreptate.
Postat 14 Iunie 2015, 15:30 de vg
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON