URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Decembrie 2016, 11:38

Votaţi, că nu-i de râs!

Votaţi, că nu-i de râs! foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

E campanie electorală. Ne uităm la candidaţi şi râdem de ei şi de inepţiile pe care le debitează. Nişte proşti. După alegeri vor ajunge parlamentari, îşi vor vota salarii şi pensii nesimţite, îşi vor pune loazele, amantele şi neamurile în posturi bine plătite. Atunci, vă întreb, cine-i prostul?

Suntem exact în situaţia din 1990. Atunci, milioane de români spălaţi pe creier de comunism şi având o singură televiziune care îi manipula îl acuzau pe Coposu că n-a mâncat salam cu soia ca tov. Iliescu. În plus, erau terorizaţi că vin burghezii şi moşierii să le ia fabricile şi pământurile.

Acum, aceeaşi generaţie e spălată pe creier de un pastor TV plătit de un puşcăriaş. Aşa se face că oamenii sunt convinşi că tehnocraţia e un fel de boală de piele şi că dacă nu votează cu infractorii roşii va veni evreo-maghiarul de Soros să-i facă sclavi pe plantaţia lui.

După ce şi-au nenorocit copiii votând cu Ion Iliescu, aceiaşi cetăţeni sunt gata să facă ţăndări şi destinul nepoţilor, în speranţa dobândirii titlului de rentier în mizerie, adică de asistat social.

Aceşti oameni nu trebuie convinşi că greşesc. Sunt un caz pierdut. Nu trebuie nici să le ascundeţi buletinele în ziua votului. Trebuie doar să le anulaţi opţiunea ieşind şi voi la vot. Arătând că războiul dus de conducători împotriva poporului, soldat deja cu 4 milioane de români refugiaţi, nu mai poate continua.

Şi atunci chiar că veţi avea de cine râde. De nişte politicieni expiraţi, rămaşi fără butoane, şi de loazele şi amantele nevoite să trăiască din muncă cinstită.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
Votați, votați și iar votați
Doar că - din 1990 încoace - în urma fiecărui proces electoral se instalează dezamăgirea atunci când votanții constată că au ales, din nou, greșit... De când s-a inventat votul oamenii au fost puși să aleagă între dracul și tatăl lui...
Postat 11 Decembrie 2016, 08:11 de Danutz
@eutanasiu
Superb !
Postat 10 Decembrie 2016, 19:58 de Iness
IN VITRO VERITAS. Sau cum a invins protestantismul. Şi pe cine.
Este foarte interesant de stabilit din ce generaţie face parte domnul Chirilă. Neprihănit până acum, face o încercare de loc şi deloc reuşită de a ne explica că pastorul de la Bucureşti este mai rău decât pastorii de la Oradea în condiţiile în care trăim în cel mai mare centru al baptiştilor din Europa. Nici nu-i trece prin cap (ochi) să observe că în Oradea, dacă nu faci parte din sectă, nu poţi ocupa vreun post important. Şi nici că acum ni se propune să exportăm „modelul” Oradea la nivel de ţară! Aluzia la bolile de piele ar necesita studii aprofundate în medicină însă cu riscul de a constata că limbricii sunt nult mai periculoşi cu toate că nu sunt „la vedere”. Depind exclusiv de corpul în care trăiesc, de toate resursele lui şi îl părăsesc doar morţi. Ca urmare, titlurile pe care speră să le dobândească sunt puţin inversate. Ar fi fost mai corect (pentru o adevărată ilustrare a situaţiei) rentieri sociali – cum sunt cei ce trăiesc din contractele cu statul în general şi cu „autorităţile” în particular - şi asistaţi mizerabil. Dacă prin anularea opţiunii înţelegeţi că unul vrea să mă salveze cu votul lui, eu să-l salvez cu al meu, şi uite aşa ne anulăm reciproc, înseamnă că nu aţi înţeles nimic din democraţie, ca să nu mai vorbesc de alegeri. Porniţi de la ideea că voturile ar purta vreun simbol matematic şi că „operatorul” le-ar putea anula rezolvând ecuaţia de gradul întâi. Greşită idee! Dar, oarecum scuzabilă având în vedere meseria. Cel puţin ca „formator” de opinie ar trebui să ştiţi, înainte de a scrie, că voturile pot fi anulate doar de către cei care-i votează pe toţi deodată sau pe nici unul – punând ştampila aiurea. Dacă tot ne consiliaţi, n-ar fi rău să o faceţi corect. În încercarea de a fi sever, după părerea mea, aţi reuşit să fiţi doar server.
Postat 10 Decembrie 2016, 12:20 de eutanasiu
Pe bune?
Te-ai uitat si tu la pastorul TV platit de puscarias si te simti mai curat? Vrei si tu cumva sa speli pe creieri la fel cum o faci ei dar n-ai vocatia lor? Imi pare rau pentru tine ca ti-ai coborat discursul ata de jos si murdaresti milioane de romani care nu te-au jignit sau apostofat niciodata in viata lor. Nu vreau sa-mi cobor limbajul la nivelul tau sau al agronomului tehnocrat ajunsi la limita negativa a neuronului.
Postat 09 Decembrie 2016, 23:20 de Klaus_Sebastian
Votăm şefu! (mare). Adică BIG.
Poţi să ne spui şi nouă cât e procentul pe care ţi l-ai propus pentru PNL Bihor? Ca să ştim şi noi câte ştampile să punem pe tine (că la voi se numără ştampilele). Să ştim dacă de luni vei mai fi ce-ai fost. (Dacă iese rău la judeţ, o să iei în calcul numai Oradea?)
Postat 09 Decembrie 2016, 17:31 de eutanasiu
Victor Stănculescu (candidat PNL "selectat" de secretarul general Bolojan)
Soluţie de guvernare: "Găsiţi-vă un prieten/o prietenă bogat/bogată"! Votaţi DINAINTE ca să nu-l declare nul Alina (şi) pe Bolojan. (Sper că Tăriceanu îi refuză serviciile).
Postat 09 Decembrie 2016, 12:50 de eutanasiu
PANA-N DEAL...
...De ce...
Postat 08 Decembrie 2016, 23:22 de TDS
HAI HAI CU TRASIOARA...
@CHRIS: Haide, bre ! Ca am fost un "comunist" bun ! De de sa ma fi "stricat"? happy happy happy ....PS: Oi fi vazut ultimul sondaj de sarisi asa, bre?
Postat 08 Decembrie 2016, 23:19 de TDS
@tds
ai fost, esti si vei ramane doar un comunist mediocru. trist. trist. trist.
Postat 08 Decembrie 2016, 22:43 de User anonimizat
Erreure
URNA in loc de urma..
Postat 08 Decembrie 2016, 18:20 de Iness
Cine rade la urma, n-a inteles... ?
I-auzi ; "doctrina socialista moderna " una, i-auzi doua, i-auzi 99 ! ! ! Na, bine stam !
Postat 08 Decembrie 2016, 18:09 de Iness
da?
Da' aliantele facute in ultimii 27 de ani? Stanga-dreapta, stanga-stanga, dreapta-dreapta...si tot asa doar ca ingredient a fost U.D.M.R. si uneori satelitii celorlalte minoritati din Romania. Cum va explicati ca pe acelasi articol din Constitutie faceau dezbatere si puterea si opozitia, fiecare interpretand buna bunul plac? De ce avem atatea partide si coalitii? De ce americanii au 2 partide majoritare? De ce? La noi, daca nu cumva poporul e de vina ptr saracie, cine ar mai putea raspunde, dintre cei trecuti pe la putere???
Postat 08 Decembrie 2016, 15:18 de Maricel
!!!!!!!!!!!!!!
@CHRIS : Mă doare în cot cu cine votezi tu după cum probabil ți pe tine te doare la fel în ceea ce mă privește. O precizare totuși. Doctrina comunistă e una, doctrina socialistă modernă ALTA !
Postat 08 Decembrie 2016, 15:08 de TDS
bun articol
bravo Chirila. TDS-ule daca ai argumente sa ma faci sa votez doctrina comunista pe care o imbratisezi cu atata patos le astept. in rest...mocirla.
Postat 08 Decembrie 2016, 14:26 de User anonimizat
hai sa vedem ce penali avem
Lista penali PSD : Ecaterina Andronescu,Constantin Adascalitei,Nicusor Constantinescu,Radu Mazare,Adrian Nastase,Mircea Geoana,Victor Ponta,Ion Iliescu,Vlad Cosma,Liviu Dragnea,Dan Ioan Popescu,Sebi Ghita,Mircea Govor,Ioan Mang,Catalin Nechifor,Gheorghe Nechita,Gabi Oprea(fost psd ),Marian Oprisan,Ilie Sarbu,Dan Sova,Stanciu Anghel. Lista penali Pnl : Cristian Adomnitei,Aristotel Cancescu,Andrei Chiliman,Tudor Chiuariu,Victor Dobre,Corneliu Dobritoiu,Relu Fenechiu,Constantin Horgea,Ioan Oltean,Radu Ruseanu,Gheorghe Scripcaru,George Scrutaru,Romeo Stavarache,Vasile Blaga. Pe aia de la Udmr nu-i mai scriu. Care au furat mai mult ? Tot psd-ul e Cancerul generalizat.Succes la vot,avem o clasa politica de toata jena.Trist e ca ori pnl-ul ori psd-ul vor forma guvernul.Pentru Oradea e mai bine pnl,cu psd nici nu vor stii guvernantii unde-i Oradea pe harta.
Postat 08 Decembrie 2016, 14:05 de suporter_oradean
PIESA ASTA ESTE " HOT " / KOVESI N-A PLAGIAT
Tehnocrația nu e o boală de piele dar tehnocrații lui Julien au fost un fel de cancer ! Tehnocrații lui Julien au fost mai răi ( în sens de incompetență )chiar decât miniștrii odiosului Boc ! Altfel cu ce ar fi mai buni „ INFRACTORII GALBENI „ ? Sau USR-iștii? Că tocmai ce scrie presa că Autoritatea Electorală Permanentă a constatat mari nereguli în finanțarea campaniei electorale a lui Nicușor Dan la Primăria Bucureștiului ! Nu înțeleg ce e până la urmă împărțirea asta pe culori ? Dacă ne uităm cu atenție cele mai mari tunuri la ANRP le-au dat „ PORTOCALIII” !!!!! Iar „ pastorul „ cu pricina conduce cea mai tare televiziune de știri din țară. În schimb ” pușcăriașul” ( achitat anterior de două instanțe ) s-a trezit condamnat la 10 ani și cu un prejudiciu absolut dubios ( stabilit în condiții cel puțin dubioase ). PS: într-o țară în care președintele se numește IOHANNIS, șeful SRI Hellvig și șefa DNA Kovesi / măcar ea a dobândit numele prin căsătorie /, primul ministru are prenumele Juilen ( că l-a citit mă-sa taman atunci pe Stendhall ), măcar viitorul premier să fie ROMÂN SADEA ! Nu pentru diasporeni pentru că oricum ei și-au luat țara înapoi dar nu s-a întors niciodată vreunul în ea ! Pentru noi ceilalți !
Postat 08 Decembrie 2016, 13:19 de TDS
Erata
Vreodata si nu vre-odata, cum gresit am scris.
Postat 08 Decembrie 2016, 12:38 de User anonimizat
Pana la un punct
total de acord cu @moise, cu precizarea ca sunt aproape convins ca nu o sa merg la vot. In calitate de fost membru PNTCD si votant liberal in ultimii 16 ani, de cand PNTCD-ul puternic infiltrat cu securisti si-a dat obstescul sfarsit, cel putin in acceptiunea mea, constat ca n-am cu cine! PNL-ul este o dezamagire profunda, cel putin de cand i-au primit in randurile lor pe ticalosii lui base si de cand si-au abandonat si istorie si idealuri si viitor in bratele serviciilor. Cu PSD nu am votat si nici nu voi vota vre-odata, asa ca ... Am doar un mic amendament, al cele spuse de C hirila. Spalarea pe creier, nu e doar apanajul Antenei 3, hai sa fim seriosi. Tinerii frumosi si liberi (sintagma preluata de pe irefutabilul NET), sunt in aceeasi masura spalati pe creier, precum generatia care in 90 prin frica (exasperanta in multe cazuri), prin lasitate, prin comoditate, prin lipsa de viziune, prin prostie, au abandonat tara in mana securistilor. Ce se intampla acum, e fireasca consecinta a celor ce s-au intamplat atunci. Sa accepti ca justitia sa faca abuzuri si mafioti aflati vremelnic la butoane sa-si regleze polite, folosindu-se de justitie, in numele unei lupte anticoruptie, care si-a pierdut semnificatia primordiala, e mai mult decat spalare pe creier, e tampenie in stare pura. Sa preiei lozinci, fara sa incerci, nici macar un pic, sa le treci prin filtrul propriei gandiri, proasta sau buna, nu conteaza, e iarasi dovada de prostie. De peste tot apare indemnul, iesiti la vot, sa nu iasa PSD-ul, indemn imbracat sau nu in forme mai mult sau mai putin atractive. Ok, de acord, mai ales ca si eu am folosit acest indem (e drept ca acum 20 de ani), dar marea intrebare, cel putin pentru mine, pe cine sa votez. Sunt fara sa vreau in postura cetateanului turmentat. Cu nationalistii extremisti, nu votez, indiferent daca sunt unguri sau romani! Ar mai ramane USR, dar ceva imi spune ca acest USR, e tot ceva iesit din eprubeta serviciilor, pentru a satisface setea de "altfel de politica", la care romanii au ajuns intr-un tarziu. Pentru ca mi-am exercitat dreptul la vot cu fiecare ocazie posibila, astept pe cineva cu argumente, care sa ma convinga si ca sa fie ca si in anunturile din ziar, exclus PSD. Astept provincia!
Postat 08 Decembrie 2016, 12:37 de User anonimizat
D.N.A
D.N.A. si nu vreo oarecare Dana, a facut miracole in acumularea banilor platiti de poporul roman care isi plateste darilor la statul roman. Eu cred ca oricine va fi la ''putere'' si gandeste ca exista Directia Nationala Anti(mafia)coruptie, isi va vedea de treaba. Asa cred eu.
Postat 08 Decembrie 2016, 12:25 de Maricel
Cum vă permiteți ?
Eu , sunt ferm convins că tehnocrația chair mai rău decât o boală de piele , dar să spunbeți că de-aia votez PSD , nu v-ar fi rușine ? Faptele PNL mă determină sau nu să votez sau să nu votez , dar clar cu ei niciodată NU MAI VOTEZ !
Postat 08 Decembrie 2016, 12:23 de vocilebihoreanului29
@moise
Da, timpul a fost scurt. Ai acces la internet. Pe usr.ro poti afla cine sunt candidatii din Bihor, care e programul USR, cine ne finanteaza, cu cat, pe ce am cheltuit banii. Orice ai vota, ia cu tine la vot toata familia.
Postat 08 Decembrie 2016, 12:16 de CristiOradea
SI PE CINE?
Bun, si eu sunt de aceeasi parere, trebuie sa iesim la vot, sa nu lasam "politicienii expirati", "infractorii rosii" sa acapareze puterea. Dar, oare, avem pe cine vota? PNL sunt mai buni oare?, cu Vasile Blaga, cu Popa Cornel, Gavrila Ghilea si altii ca ei? PMP cum sunt, ne place amintirea lui Basescu? ALDE cu Tariceanu si gasca lui? USR? da, poate ar fi o solutie, dar totusi cred ca a aparut cam tarziu sa aiba sansa sa isi prezinte oamenii si programele lor pentru aceste alegeri, poate daca erau de 1 an prezenti in viata publica, sa ii cunoastem si noi, sa stim pe cine punem stampila, sa arate cine ii finanteaza si cu cat. Spun cu sinceritate, daca PNL nu se unea cu PDL, ii votam cu 2 maini, asa, am mari dubii. Inca ma gandesc, credf ca nici duminica cand plec de acasa spre sectia de vot nu voi fi sigur, probabil in cabina voi lua decizia.
Postat 08 Decembrie 2016, 12:05 de moise
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON