URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2011, 09:53

Violatorii care ne conduc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Virilul şi exuberantul Dominique Strauss-Kahn este, de câteva zile, un tip mai reţinut. Reţinut de poliţia americană, pe motiv că a violat o cameristă într-un hotel new-yorkez. Surprinzător, presa franceză a încercat să ne lămurească cum că Ştroţcanul ar fi un violator de ispravă, un pervers onorabil şi un dezaxat fermecător.

Dacă Bin Laden n-ar fi fost ucis, precis că era vorba de o conspiraţie Al Qaeda, că doar camerista este musulmană. Aşa că, până la urmă, în multitudinea de supoziţii şi piste false singurul lucru veritabil rămâne, probabil, SIDA de care suferă victima.

Noi, latinii, ne alegem şefii doar dacă aceştia prezintă urme clare de TBC. Adică dacă sunt tâlhari, beţivi şi curvari. Preşedintele Franţei s-a remarcat până acum prin faptul că şi-a tras o nevastă mai mare c-un cap şi mai tânără c-un veac. Primul ministru italian şi-a transplantat părul din nas pe ceafă, să pară mai viril în faţa minorelor din Maroc care-i foşgăie prin reşedinţă, iar prezidentul nostru e notoriu pentru relaţia scandaloasă faţă de 22 de milioane de conaţionali.

Dar dacă Berlusconi le dă pipiţelor bani şi eventual o locuinţă, marii noştri bărbaţi îşi plătesc metresele în barter. În loc să le dea 50 de euro, pentru o noapte sau 30 de secunde de amor, aleşii noştri le oferă locuri în Parlament şi în Guvern. Pornind probabil de la premisa că, dacă tot e curvă politica, trebuie populată cu persoane potrivite.

Scandalul Strauss-Kahn mai arată şi diferenţa dintre justiţia europeană şi cea de peste Ocean. Dacă pentru un sex oral şi unul anal, nu neapărat în această ordine, în State fostul şef al FMI poate primi 74 de ani de pârnaie, în Franţa n-ar lua mai mult de 7 ani la locul de muncă. La Palatul Elisee, ca preşedinte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
diliu si exuberantru
care va sa zice ia dat * si ia bagato in anal ?
Postat 27 Mai 2011, 23:46 de katy
diliu si exuberantru
vreau sa o simt in mine pe uscatu pe mumia asta.
Postat 27 Mai 2011, 23:39 de katy
DSK
I-mi pare råu de ce se intampla in lume in vremurile noastre,dar numai cei naivi cred in povestea cu motivul arestarii lui DSK. El trebuia inlaturat de la sefia acestei institutii,pentru ca a deranjat f.tare pe cineva din cei care conduc lumea financiara.Dureros.
Postat 27 Mai 2011, 23:27 de cristioreanul
strotzcanu si sarkozy, piticu' tembel porno
corb la corb nu-si scoate ochii. nevasta piticului strolibat sarkozy, si-o tragea cu toti handralaii prin Marsilia, in vreme ce el isi ineca amarul prin carciumile Parisului.
Postat 27 Mai 2011, 20:28 de Eiffel
Manuscris
Domnule Chirila, observ ca, citindu-va manuscrisul, destui udemeristi au inceput sa roseasca ( oare o fi din cauza ca li s-a urcat sangele in creierul mic?)
Postat 27 Mai 2011, 20:20 de Anca
aha
Va referiti cumva la tarfa, udmr ?
Postat 27 Mai 2011, 20:09 de anca
Atentionare!
Umor care, in timp, ar putea sa te coste, domnule Chirila!
Postat 26 Mai 2011, 16:25 de safe
te bagi in seama chirila.
Pe cine intereseaza parerea ta de animal caruia i-au cazut dintii si saliveaza cand vede vreo femeie chiar si cu mustata..penibilule inginer rratat ziarist ratat ...barbat ratat du-te cu cris si racoreste-te undeva
Postat 26 Mai 2011, 13:31 de DIANA
facatura
deshidratatul asta ii dai una si se rup oasele, sa fim seriosi, facatura oricine isi poate lasa adn-ul si mai mult .... o femeie puternica nu stie sa se impuna unui mascul, e grav atunci, o violeaza si un adolescent !
Postat 26 Mai 2011, 08:59 de rodica
foarte ciudat
\"Virilul şi exuberantul\" woow aceasta maimuta ! NU CRED, trebuie sa vad, sa simt in rest VORBEE in VANT:))
Postat 26 Mai 2011, 08:00 de anca
THE Big Kourvette de la Bihoeurr
CAP DE LISTA! SEFA DE LA ITM......AIA CU JIDVEY! Cooooolllllllllll
Postat 25 Mai 2011, 10:20 de Anca
da barbatii din Oradea cum sunt?
oare este barbat sa nu fi avut femeia colegilor:)) viol nevilol este acelasi lucru:) deci serios stiti cati barbati sau prieteni va calca femeia?
Postat 25 Mai 2011, 10:09 de dana
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON