URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2014, 14:15

Traseişti şi centuriste

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Să nu fim nedrepţi cu bărbaţii din politică. Pe lângă marii bărbaţi de stat, fără coloană şi caracter, numiţi traseişti, au apărut şi centuristele, care se mişcă de la un partid la altul ca de la un client la altul.

Specia asta de blonde a proliferat de când Elena Udrea a devenit modelul de succes în politică. Portretul robot al unei asemenea podoabe arată astfel: şcoli naşpa pe la facultăţi particulare obscure, făcute la o vârstă la care oricum nu-ţi mai intră nimic în cap, o ambiţie uriaşă, un tupeu fără egal şi o lipsă cronică de scrupule (scuzaţi terminaţia).

M-am tot întrebat ce o fi fost în mintea doamnei Adelina Coste când a dat dreapta pe stânga, mai ales că nu mai departe decât acum doi ani îl făcea terci pe actualul ei şef de la PSD, Ioan Mang, acuzat de plagiat. Trebuie să ai o rezistenţă fizică deosebită să vii acum să-i pupi mâna şi să nu-ţi pese dacă el şi-o ţine în buzunar sau în altă parte.

Dar când am văzut cât de uşor câştigă madam Coste banul, numai pe motiv că e înfiptă politic, m-am dumirit că miza e foarte mare. Doamna se umpluse, pe tăcute, cu contracte şi bani de la primăriile pedeliste şi udemeriste pentru a încropi nişte hârtii care sfârşeau înfipte într-un cui la privata din fundul curţii.

Pun pariu că de-acum înainte aceleaşi studii, la fel de utile, vor fi comandate de primarii pesedişti, că, deh, în viaţă nimic nu-i pe gratis. Într-un sistem concurenţial, în care meritocraţia nu-i doar o vorbă goală, o astfel de politiciană ar fi contribuit la întocmirea unor studii cel mult în calitate de dactilografă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
niste ordinari cu aere de domni !
e obisnuita doar GHILEA nu e mai prost ca si MANG stie ce are in PDL (Y) E O MARIONETA ANALFABETA POLITIZATA (y) UN CARAUS POLITIC CARE COLECTEAZA SPAGA DAR CU MIZA DE PRIVAT, CEVA FIRMA FANTOMA (y) ! ESTE UN MEMBRU AL UNEI GRUPARI DE CRIMA ORGANIZATA CU ACTIUNE POLITICA .
Postat 03 Octombrie 2014, 18:02 de rusine
niste ordinari cu aere de domni !
e obisnuita doar GHILEA nu e mai prost ca si MANG stie ce are in PDL (Y)
Postat 03 Octombrie 2014, 17:57 de tragic
ipocrizie
Contractele astea sunt de cativa ani buni. Cris si Chirila acum au descoperit. In fond, dupa chipul si asemanarea blondei sunt si cei doi jurnalisti. Jaful ordinar din banii nostri li se datoreaza in egala masura. Aceeasi gasca. Sictir si lehamite!
Postat 03 Octombrie 2014, 17:19 de DNA
tradatoare fara scrupule
Domnule MAN si intreg DNA, oare la doamna asta blonda zisa ADELINA COSTE nu-i verificati contractele de consultanta???!!!! A-ti face bine pentru ca sigur ati plesni si niste functionari publici(primari, consilieri, secretai sau poate chiar in varful unor partide)
Postat 03 Octombrie 2014, 16:57 de muresan
MAJORITATE din PDL au dat banii si au luat diploma, AGORA e RENUMITA :))))))) cine nu stie asta la ce oras mic suntem !!!
MAJORITATE din PDL au dat banii si au luat diploma, AGORA e RENUMITA :))))))) cine nu stie asta la ce oras mic suntem !!!
Postat 03 Octombrie 2014, 14:19 de tragic
mai sunt contracte
revin cu o erata....contracte pana in 10.000 de euro....care se dau fara licitatii...ci prin "aranjamente proprii"...tradus: incredintare directa...prin comisioane...nu va intrebati de unde au toti primarii atat de multi bani de :buzunar"...ce case si-au facut..ce masini au....?
Postat 03 Octombrie 2014, 11:50 de platitor de taxe
mai sunt contracte
D-le Chirila...ia verificati si cate contracte de audit(care se fac anual la primarii)...are Adelina...sau firma sotului ei...sunt multe vaci de muls..adica primariii...dati o raita printre contractele pana in 10...euro la primarii...veti vedea ca majoritatea sunt pe hartie si neefectuate...mergem inainte spre victorii multe...dar mai verificati si pe sotia directorului de la DSV(este functionara publica la finantele bihorene,D-na Motoc)...face impreuna cu Adelina audituri la peste 40 de primarii...despre ce vorbim in Romania?....
Postat 03 Octombrie 2014, 08:17 de platitor de taxe
wake-up Bihorele, altadata mai repejor. Cine e mai cancelara acuma la PSD ?! :)
Bihoreanule, articolele privind cucoana Adelinitzuca sunt asa cum trebuie sa fie, pt ca fapta dansei este sub orice hal minim admis al bunului simt, ala cat o mai fi ramas in politicieni. DAR, de ce doar acuma ne scrii despre modul in care a realizat contracte? Poate fiindca acuma au avut tupeu sa vorbeasca unii primari PDL, aliatii de moment al lui Bolojenica? Ce faina scena o fi fiind cand merge domnitza asta la prefectul Pop, doamna cancellara Timoftciuk oricum tremurase pt functia asta, vazand succesul Adelinutzei. cat puppi-puppi sincer o fi fiind intre cele doua ?! :)))) sau cate ghiare de matza se ascute intre astea :D
Postat 02 Octombrie 2014, 18:54 de Tony Blair Witch
Care e diferenta intre stanga si dreapta?
Intrebarea ar fi pentru RO evident, nu la nivelul ideologiilor si doctrinelor la care sunt afiliate partidele in Europa? PSD oricum are tendinta de a desfiinta, zic ei pe cale naturala, clasa saraca ce asteapta ajutorul social de parca ar fi un drept genetic! Iar cei faramitati, de la ACL si PMP spre exemplu, se manifesta de parca toata lumea are actiuni profitabile pe undeva!
Postat 02 Octombrie 2014, 18:12 de Hurreman
eu, cu cine votez?
O cotoarba nerusinata. Hai siktir!
Postat 02 Octombrie 2014, 15:26 de cetateanul turmentat
mizerabila
Radiografia situaţiei e excelentă! Continuaţi cu nominalizarea tuturor politrucilor de această teapă, din păcate pt. ţară mai sunt foarte mulţi, nu fiţi părtinitor
Postat 02 Octombrie 2014, 15:24 de oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON