URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Octombrie 2014, 12:17

Trai din alocaţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi pare incredibil, există cetăţeni români care trăiesc din alocaţiile copiilor. Reţeta e simplă: primesc venitul minim garantat, stau la coadă pentru nişte produse distribuite ca ajutoare de la Uniunea Europeană, se mai cârpesc cu banii din alocaţia copiilor şi, cu ce mai fură de la vecini, o scot cumva la capăt.

Dacă tot am intrat în zodia marilor pomeni electorale, guvernanţii s-au gândit că ar fi cazul să mărească alocaţiile pentru copiii proveniţi din familii cu venituri reduse. Ideea e generoasă, dar efectele vor fi catastrofale. Măsura va duce probabil la creşterea natalităţii, făcând ca familiile sărace să ajungă lipite pământului. Cu 42 lei în plus pe lună tare mi-e teamă că, în majoritatea cazurilor, nu bieţii copii vor mânca mai bine, ci doar părinţii vor bea mai mult.

Îmi povestea o deputată care a candidat prin Prahova că în timpul campaniei electorale a mers la o şcoală să ducă rechizite. Era acolo un băieţel isteţ care venea tot la două zile la şcoală, fiindcă acasă erau mai mulţi copii la o singură pereche de pantofi. I-a dăruit micuţului nişte tenişi de firmă, nou-nouţi. La următoarea întâlnire cu alegătorii, l-a văzut pe copil tot cu pantofii vechi. Puştiul i-a spus că nu-i poartă pe cei noi pentru că, dacă-i vede tatăl său, îi vinde pentru băutură.

Asta e România reală, nu cea vopsită pe la televiziuni. Dacă vrem cu adevărat să-i ajutăm pe sărmanii copii din familii defavorizate, nu ar trebui ca banii să ajungă pe mâna părinţilor. E drept că nici pe mâna guvernanţilor! Mai bine le-ar da copiilor o masă caldă pe zi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
nimic nu se schimba...
Cresterea alocatiilor pentru categoriile defavorizate nu va modifica cu nimic situatia acelor copii care sunt vazuti de catre parinti doar ca sursa de bani... ei vor fi in continuare trimisi la cersit, nespalati, neimbracati, flamanzi....si marginalizati de societate... trebuie facut ceva direct pentru ei si nu pentru parintii lor- masa calda, dusi la doctor/dentist, tabere, etc. Legat de alocatia de 42 de ron/luna - este o suma derizorie pentru toata lumea - nu doar pentru cei defavorizati.... la fel si bataia de joc cu timpul de asteptare de trei luni pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului...orice e legat de copii e prost gandit si jecmanitor
Postat 23 Octombrie 2014, 12:36 de anonim
la toata lumea
Alocatia de 42 de lei e o batjocora dar daca e sa o mareasca sa primeasca toata lumea la fel.Prin ceea ce vreti sa faceti incurajati romii sa-si faca o gramada de copii,nu e corect si nici nu e un lucru bun.Nu fac discrimanare dar locuiesc la tara si vad ce se intampla cu ei:fac copii nu_i trimit la scoala ,cresc si din nevoia de a trai si supravietui fura zi si noapte nu sunt in siguranta in propia casa iar politia da din umeri ;
Postat 23 Octombrie 2014, 08:41 de florina
ofof
nu asta e problema, ca se dau alocatii, mici sau mari, sau se dau ajutoare sociale, de incalzire etc., problema este ca ajutoarele sociale nu se gestioneaza pe baza de dorinta de integrare in societate a celor care traiesc din asa ceva; adica, se acorda ajutorul respectiv pe o perioada limitata de timp, cu obligatia de a dovedi ca vrea sa munceasca, ca se angajaza, chiar si ca si sezonier si periodis contribuie si el la stat, sau lucreaza prin primarie in folosul comunitatii, nu cred ca exista o primarie care sa nu aiba ce sa le de-a de munca. si sa se respecte de asemenea reguli. si cine dupa o anumita perioada de timp nu contribue cu nimic, atunci nu e apt pentru a primi asistenta sociala. Ar mai putea fi o gramada de exemple, cum ar fi obligatia de a trimite copii la scoala daca vreau alocatia de stat pt copii.
Postat 21 Octombrie 2014, 14:33 de io
depasesc populatia
daca se mareste alocatia v-a fi tiganiada totala,iau ajutoare sociale,alocatii,ajutoare si le merge de minune,pt ce sa mai lucreze!Iar noi oamenii de rand muncim pana ne iese pe nas!!E corect?Le-asda eu tot ajutoare!inclusiv spitalele sunt pline de ei,profita de stat si de prostii ca noi care lucreaza.
Postat 21 Octombrie 2014, 13:16 de anonim
pomeni...si iar ..pomeni...
no bine ...iara iubaretu PNL-ului isi da cu parerea....voi cei care primiti sponsorizari cum ar fii de la ADP, etc. lunar cel putin 1000 lei, si mai aveti tupeul sa vb. de pomeni...da voi din ce traiti...nu din pomenile altora, despre care nu scrieti nimik , daca va da, daca nu va da, atunci, ii bagati la ziar, si-apoi da-i pe ei...ca pe hotii de cai, nu conteaza ca e adevarat sau nu...hai ca va stim si cum ganditi...d-apoi ce vorbiti....
Postat 21 Octombrie 2014, 12:47 de ladislau
maxim 2 puradei
teebe de urgenta lege maximum 2 copii atat pt tigani cat si pt restul ,cine vrea mai multi sa plateasca si sa demonstreze ca are cu ce sa ii intretina
Postat 21 Octombrie 2014, 12:41 de Alin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON