URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Mai 2015, 10:30

Ţineţi-mă, că-l omor!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu mă încântă să vorbesc despre persoane. Prefer să-mi spun părerea cu privire la atitudini, acţiuni şi, dacă se poate, idei. Sunt oarecum stânjenit, aşadar, că vorbele de mai jos se referă la persoana preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, poate mai mult decât la acţiunile şi ideile sale. Dar oare îmi puteţi băga de vină? Reţineţi nişte idei, altele decât fixaţia "jos Bolojan!", pe care acesta să le fi consacrat? Vă amintiţi nişte reuşite ale acestuia în folosul comunităţii? L-aţi văzut bătându-se pentru, de pildă, drumul de Beiuş, podul Densuşianu ori mult-promisa sală polivalentă?

Răspunsul e, din păcate, negativ. Preşedintele PSD Bihor are treburi mult mai importante, şi anume să spună "nu" ori de câte ori marele său adversar, primarul Oradiei, cu bunele şi cu relele lui, face ceva, încearcă să pornească sau să finalizeze un proiect.

Aşa a găsit domnul Mang de cuviinţă să procedeze şi pe ultima turnantă a campaniei pentru Oradea Mare. L-a îmbrăţişat pe "nu", speriat că Bolojan ar putea convinge cetăţenii să se unească în jurul unui proiect care, poate (la ora asta nu ştiu), e prea revoluţionar pentru prezent. Cert e că, plagiindu-şi şeful de partid, care toată toamna anului trecut ameninţa că România va înceta să existe dacă la cârma ei ajunge un neamţ, că însăşi ortodoxia neamului va fi răstignită de luteranul Johannis şi că acesta va vinde Ardealul ungurilor, Mang n-a găsit în campania de unificare Oradea-Sînmartin nimic mai inteligent decât să alimenteze spaime. Fiindcă pe orădeni nu-i mai poate păcăli, a repetat întruna sperietoarea cu majorarea taxelor şi impozitelor locale în Sînmartin, mizând pe ignoranţa locuitorilor din mediul rural. Cam primitivă strategie pentru un ditamai profesorul universitar!

Dacă activiştii PSD cred că aşa ajung la progres, eu consider că, dimpotrivă, pe termen lung nu au decât de pierdut. Anul viitor, de pildă, când vor fi alegeri, cam în fundul gol în lipsa unor realizări guvernamentale pentru Oradea şi Bihor, necum ale lor personale, cam cu ce "program" vor îmbia alegătorii viitorii pretendenţi social-democraţi la Primărie şi la Consiliul Judeţean? Chiar se amăgesc că discursul anti-Bolojan le va fi de ajuns?

E problema pesediştilor că preferă s-o ia la vale cu Mang în frunte. Dar e şi problema mea că şeful PSD Bihor a jucat o carte străină lor, boicotând referendumul la fel ca partidele maghiare, care măcar au anunţat că se opun Oradiei Mari cu o logică: pentru a nu scădea procentul şi, implicit, influenţa ungurimii la nivelul oraşului.

Spre deosebire de maghiari, preşedintele PSD Bihor s-a umplut însă de ridicol. În lipsă de contraargumente pertinente, a ameninţat că unde-l prinde pe Bolojan acolo îl face praf pentru ca, taman la final, să absenteze, curajos-nevoie mare, de la confruntarea la care îl provocase. A preferat să fie laş decât, să zic pe înţelesul tuturor, să ia "bătaie"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
îndocrinare până în măduva oaselor
Ioan Mang & company sunt exemplare reprezentative pentru politica românească. Oameni ce pun interesul partidului mai presus de orice....de bunul simț, de interesul comunității, de propria conștiință. Oameni fără onoare, fără trecut și fără viitor.
Postat 18 Mai 2015, 07:51 de info41life
Ce-o să fie?
Ce se întâmplă când prietenul cuiva pică? Eu zic că începe să se audă: tic-tac. Eu zic că mai mult ca sigur pică și prietenul prietenului. Domn' ministru: tic-tac.....
Postat 15 Mai 2015, 20:22 de spectator
Mang = RUSINEA orasului !!
Acest doctoras CopyPaste este rusinea orasului si a universitatii unde preda ore !! Ce fel de dascal poate fi aceasta rusine de om !!!!! NESIMTIRE la superlative !!!!! Ca cum partidul ca cum seful !!!! Ca cum seful ca cum partidul !!!!
Postat 14 Mai 2015, 11:52 de scortosul
De ce am un deja vu?
Am un deja vu, parcă am mai văzut tabloul ăsta însă eram ceva mai implicat. ...aaaaa,gata, știu era perioada în care după un interimat domnul Mang devenea președinte legitim ales al PSD Bihor (cum ar spune Romanul Simplu). La vremea respectivă domnul Bar suna pe toată lumea încercând să-și facă aliați, și mulți pesediști îl asigurau de sprijinul lor deși în spate manifestau susținerea pentru Mang. Șeful meu de la acel moment i-a spus în față lui Bar că nu are nici o șansă și a aproximat foarte bine numărul de voturi pe care îl poate primi fostul președinte al PSD Bihor la Conferința Județeană. Afirmațiile șefului meu erau bazate și pe informații pe care eu le aveam din diferite zone ale județului date pe care le aveam de la prieteni vechi ce erau și membri PSD. Asăzi lucrurile stau exact la fel. Toată lumea e sătulă de Mang însă oamenii au o problemă, nimeni nu reușește să scoată capul că îl retează șefu'. Nu înțeleg cum de nu-și dă seama de realitate, e un om inteligent (întotdeauna am avut această părere) însă nu știu ce-l orbește. O fi pasiunile târzii? Or fi frustrările legate de pierderea scurtului mandat ministerial? Nu știu ce e dar cu siguranță nu va ieși bine. Într-o eventuală Conferință Județeană pleacă acasă precum Bar, în timp ce cei rămași vor sărbători victoria. Știu, știu, prietenul lui Dragnea.... va veni să se asigure că lucrurile ies cum trebuie.... oare
Postat 14 Mai 2015, 06:27 de spectator
MANG, DU-TE ACASĂI!!
DU-TE!!!!!!!!!!!!!!! DU-TE ODATĂ!!!!!!!!!!!MI-E GREAŢĂ DE TINE!!!!!!!!!!!!!!!DU-TE CĂ NE-AI NENOROCIT!!!!!!!!
Postat 13 Mai 2015, 23:49 de ADINA
hahahahah
moama, ce disperat e cineva - de a si facut scurt-circuit creierul lui de posteaza aici stiri de 2 pagini, doar ca sa fie ceva luuung postat acolo.
Postat 13 Mai 2015, 22:50 de unu
PS
@OradeaCivitas: Poate Bihoreanul se gandeste sa publice un articol in continuarea celui din 2013 SA VEDEM CE S-A INTAMPLAT DE-ATUNCI incoace! Cele scrise in 2013 ERAU 100% ADEVARATE! Doar ca articolul probabil a fost scris la comanda cuiva pentru a-i servi interesele, astfel incat sa se impace cu cine trebuia sa se impace!
Postat 13 Mai 2015, 18:59 de TDS
PAS CU PAS
@OradeaCivitas: pentru ca tot a scris cineva intr-un comentariu numele meu iar echipa bihoreanul a lasat comentariul cu numele la vedere(dar nu e nici o problema ca pana la urma nu fac din asta un secret, chiar ID-ul sub care semnez este mai mult decat elocvent)cauta-ma pe FB si iti arat toate documentele pe care le detin! PS Nu inteleg de ce toata lumea se leaga de Mang ca ar fi plagiat naiba stie ce!(ca a rezultat ca a plagiat putin, foarte putin spre deloc)dar NIMENI, ABSOLUT NIMENI NU REMARCA FAPTUL CA O ECHIPA I-A SCRIS CUIVA O CARTE INTREAGA(dar stii cum i-a scris-o, pas cu pas!). Iar de Ponta, ce sa mai vorbesc! Toate tratatele de drept par plagiate!
Postat 13 Mai 2015, 18:55 de TDS
Tel Me Why?
@OradeaCivitas: BOLOJAN spunea despre IMPACT exact ceea ce spun eu! Din 2008 pana in 09.09.2013! Cand si BOLOJAN a cazut la pace cu ei! Ce crezi tu ca s-a intamplat? Ca eu cred multe! De ce crezi ca Bolojan NU MA VREA MARTOR intr-un proces al CLO cu IMPACT-ul desi eu vreau sa depun marturie IN FAVOAREA CLO? Pentru ca municipiul sa intre in posesia a 1.500.000 E? De ce cezi ca nu ma vrea? Oare de ce? Macar putea mima ca ma propune si Instanta respingea propunerea!Inca nu e totul pierdut! Inca se investigheaza anumite aspecte in care am depus marturie la Politie! Nu stiu ce se va intampla desi lucrurile sunt mai mult decat evidente! Dar se cerceteaza pe plan local! Codruta e ocupata cu chestii mai mari! Sa vedem... Asta e problema mea cu Bolojan! Dar tot contra Unificarii as fi fost si daca nu aveam aceasta problema! Poate nu as fi fost atat de vocal! PS Daca nu ma crezi citeste articolul din Bihoreanul din februarie 2013 intitulat "Teapa de 22 milioane EURO..."
Postat 13 Mai 2015, 17:57 de TDS
Realitate
Pai la ce sa te astepti de la un impostor, dovedit de "n" ori(Mang). Cat despre partidele ungurresti, din Romania, separatiste, izolationiste, retrograde anexe ale intereselor budapestei, ii stiu toti occidentalii nu doar romanii.
Postat 13 Mai 2015, 16:50 de Valhalla-Asgard
@TDS
@TDS. Problema ta e ca referendumul e organizat de Bolojan. Iar tu iti irosesti viata nutrind sentimente negative la adresa sa. Faci ce vrei cu timpul si curentul tau, insa e pacat ca te irosesti asa. Inteleg ca ai avut parte de ceva impact, dar imi e greu sa cred ca acest scandal, care dateaza de multi ani deja - dupa spusele tale, desigur - nu ar fi trecut neobservat daca e asa de mare. Daca si Ioan Neculae ala a fost bagat, si Mazare si etc... Nici macar de Filip, principalul vinovat, nu a fost odata interpelat de vre-o insitutie specifica.
Postat 13 Mai 2015, 15:30 de OradeaCivitas
Delir la psd
Vad ca s-au pus pe scris latraii de la psd..au intrat in delir alaturi de marele c(guru)..mang. Pe platoul din Felix este loc destul pt. voi, sa va adunati si sa aranja-ti de o spirala.. iar in centru sa n-o ratati de adelina coste si cellalte amazoane...dar intai tre sa platiti autorizatia
Postat 13 Mai 2015, 15:27 de TC
BOLO SI BANNERELE
Bolojan a ordonat strângerea tuturor bannerelor - foarte costisitoare! - pentru a schimba data de pe ele. Poate ar fi cazul să ne apucăm să calculăm cât costă de fapt metrul pătrat imprimat pe material special și câte suporturi sunt prin Oradea și Sînmartin... Nu de alta, dar Bolojan a pregătit o serie de minciuni privitoare la adevăratele costuri ale campaniei!
Postat 13 Mai 2015, 14:31 de din_psd
BODEA SI PNL
Senatorul PNL Cristian Bodea a declarat, la Antena 3, luni, cu privire la înregistrările cu Teodor Atanasiu: "Mie îmi place să spun lucrurile pe față, pentru că eu cred că cetățenii văd și degeaba facem declarații elegante, frumoase sau pe de-ascunsul. Ceea ce s-a discutat acolo se discută și-n tabără PDL, și-n fiecare tabără din vechiul PNL, și-n PSD. Așa se face politica, degeaba pretindem noi că suntem mironosițe, noi nu ne-am căsătorit nici când am făcut USL, nici când am făcut fuziunea cu PDL. Suntem politicieni. Am făcut niște înțelegeri pe baza unor priorități. Vreau să spun că în politică așa se joacă, se mai întâmplă și lucruri din astea, uneori ies la suprafață, alteori nu".
Postat 13 Mai 2015, 14:25 de din_psd
Baga Bani Bolovan
cand repetam aveloparea blocurilor? cand va fi finalizat acel imens parc de pe liszt ferenc? (ca acum e departe de ce promisesi in campanie) cand frezam si asfaltam leonardo da vinci? trecura si aici vreo 3 ani de la promisiune!!! pe cand un oraselul copiilor si in nufarul? pe cand astupam si noi gropile ca la manual? am doua exemple in apropierea blocului ce stau asa de 15 ani si mai rau e ca in iarna fusese avarie la punctul termic, au venit au spart au acoperit si asfaltat dar asa cum era adica tot cu denivelare de vreo 17 cm ce sa spun au "readus carosabilul la stadiul initial" da de reteaua de apa si termoficare nimic? s-a finalizat modernizarea? probabil ca a platit sanmartinul datoria catre cao si s-a rezolvat iar cet-ul a fost scos din insolventa si acum avem bani sa le facem strazile si saracilor oameni bogati ce nu isi permit sa locuiasca decat vile si pensiuni incalzite cu apa termala si piscine umplute gratis de cao sa ma scuze cei din satele arondate comunei ca i-am bagat oarecum in aceeasi oala. ei sunt propabil singurii care ar merita ajutati. iar daca vrei sa ma convingi vino cu date concrete nu cu povesti ca nu sunt un roman banal. nu mai cred in povesti de pe la 8 ani
Postat 13 Mai 2015, 14:21 de din_psd
Bolovan - un nenorocit
bolo, nu ai inteles ca avem alte planuri mai importante decat unirea cu sanmartinul?! efectiv nu ne intereseaza, de asta nu am mers si nu vom merge la vot! plus ca nu ai reusit sa ne convingi de ce ar fi mai bine sa fie lipite cele 2 localitati. ce planuri de dezvoltare ai? ai zis ca vrei sa tai padurea de la felix, ca sa o pastrezi cea de la biharia. trebuie sa intelegi domnule primar ca in momentul in care ai ales divortul, cariera politica s-a dus pe apa sambetei. daca nu stii si nu poti sa ai grja de o familie, ce pretentii sa ai sa conduci un oras. familia reprezinta stalpul societatii si este o valoare maxima in politica.
Postat 13 Mai 2015, 14:19 de din_psd
Cuie Bolovan
al doilea tur va fi platit tot din banii nostri, din impozite?! nu am fost destul de clari prima data?! cand va creste salariul mediu pe bihor si nu vom mai avea cele mai multe salarii minime din tara, ne vom gandi sa ne extindem interesele in felix. pana atunci, avem nevoie de motive solide sa credem ca asta e o idee buna. nu ma convinge ideea ca transportul va costa tot 70 lei ca sa ajungi in felix, cand intrarea la apollo costa 25 lei/pers, pt ca efectiv nu ne tine portofelul pt astfel de deplasari.
Postat 13 Mai 2015, 14:17 de din_psd
BOICOT
@Oradeanuldebine: absenteismul este o formă de exprimare! nu știm exact DE CE nu s-au dus acei oameni la vot! Știu de ce nu m-am dus eu! Dacă pedeleii și udemereii au boicotat REFERENDUM-ul național din 2012 știm exact de ce au făcut-o! Ca să-l salveze pe marinar! Și au reușit! Deci absenteismul a fost în fapt tot un vot! De ce nu ar fi la fel și în cazul Referendum-ului local? Eu unul nu agreez UNIFICAREA pentru că nu cred în minciunile debitate de promotori și nu cred că ar rezolva ceva în Oradea! dar pe de altă parte I-AM TRAS O SMETIE LUI BOLOJAN! Pentru diverse chestiuni(aparent personale dar nu sunt numai personale!). Poate și ceilalți orădeni au vrut același lucru: să-i tragă o smetie lui Bolojan! PS SMETIE= băț, par
Postat 13 Mai 2015, 13:33 de TDS
antipatic tipul
nici mie nu-mi place de mang, dar titlul, desi umoristic mi se pare riscant. poate o zice lumea ca e prea mult, va sare psd-ul in gat, nu mai sta mang de vorba cu dvs.. sper sa dispara cat mai curand din peisajul public.
Postat 13 Mai 2015, 13:31 de unu
Mang?
Spui Mang si tragi apa. Cam asa e tot PSD ul dein Bihor, ca si tatuca lor. Si in general partidele din RO au aspectul asta in comun. RESPECT Cludiu Pop ca te-ai mai trezit sa te bati un pic pt Oradea si Bihor, chiar daca o faci pt ca la anul sunt alegeri. Mai bine mai tarziu decat niciodata... .Iar referendumul a fost pt Mang inca o ocazie de a dovedii de ce nu este o somitate la nivel universitar local, si totodata, de ce a fost dat afara pe usa din spate din orice cerc politic de la Bucuresti. Inca o pata pe obrazul nostru... . "Multumim" d-le Mang.
Postat 13 Mai 2015, 13:29 de OradeaCivitas
raspunsuri
@TDS, ti se potriveste stilul si partidul, bravo. Ofticati sunt PSD-isti pt ca nu au nici o realizare in orsul acesta, doar contre, arunca cu noroi si desconsidera tot ce se face. Oradea nu a spus NU la referendum, oradenii nu s-au prezentat la referendum,asta-i altceva, cei care s-au prezentat au spus DA intr-un procent covarsitor. Vreau sa mentionez ceva important, sunt in PSD oameni de calibru care vad si cunosc adevarul, oameni care tin la orasul acesta si deja incep sa se ascuta sabiile in partid dupa cum vedeti, tocmai din cauza aceasta, linia partidului, cu intai mergatorul lui, spune ca trebuie denigrat tot, iar acesti oameni au coloana.
Postat 13 Mai 2015, 13:22 de Oradeanuldebine
Da-le Mang
Vai da ofticat mai e Bolovan de va pune sa il atacati atat pe Mang!
Postat 13 Mai 2015, 12:24 de calinpop
E clar, nu-l meritam pe Bolojan
Tuturor plagiatorilor marca ponta-mang, va dresc un primar ca filip, care sa vina insotit de toti cainii comunitari , cersetorii si tina din fata blocurilor..stati calmi baieti, ati realizat ceva supertare..de la anu toate astea s-ar putea sa fie posibile... apucati-va de hora
Postat 13 Mai 2015, 11:55 de TC
Istericul de Bolojan
Se isteriza Bolojan iar Gavrila sarea ca ars la c.r ! Dar cum Oradea e proprietatea lui Bolojan, ei pot sa faca tot ce vor! Singurul care a vb deschis despre referedum a fost Mang,
Postat 13 Mai 2015, 11:36 de neagnicolae
ANTITEZA
Mereu s-a spus că REFERENDUM-ul nu are nimic politic în el. BA ARE! Și iată dovada antiteza BOLOJAN-MANG, prezentă în orice articol! BOLOJAN, vizionarul , care vrea binele comunității(așa cum l-a vrut și când a promovat TRANZACȚIA devenită HCL 651/09.09.2013 când în fapt era vorba despre interese pur personale!)și MANG cel rău care se opune politicianist unificării! În condiții normale la Dezbaterea din Cetate ar fi fost normal să participle ambele tabere! Dar dacă eram în postura d-lui Mang cred că și eu aș fi evitat să particip. A fost prea evident dezechilibrul din platou ! Chiar dacă d-l HARAGOȘ a încercat să creeze o altă impresie ! Cât privește reluarea REFERENDUM-ului cred că este absolut RUȘINOS să se întâmple. Hai, peste un an ! Dar nu după o lună !!!!!! Îmi imaginez ce s-ar fi întâmplat dacă un astfel de REFERENDUM ar fi fost reluat de către un primar PSD-ist ! ALINA GORGHIU s-ar fi isterizat cum numai ea știe să o facă, credincioasa CHERECHEȘ ar fi spus că nu se respect voința Domnului iar ATANASIU s-ar fi ținut strategic de nas! PS Dacă pedeleii nu ar fi boicotat REFERENDUM-ul național din 2012 scăpam de Băsescu cu doi ani mai devreme, azi Crin Antonescu era Președinte iar din această postură el ar fi fost cel care ne-ar fi vorbit pe 9 Mai cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la eliberarea EUROPEI de sub jugul german !(m-am exprimat inteționat în stil comunist !)
Postat 13 Mai 2015, 11:28 de TDS
Bravo dl Mang
Bravo dl Mang! Ati devenit o mare problema pentru Bolojan si vad ca plateste bine sa va atace!Chiar asa frica ii este?
Postat 13 Mai 2015, 11:12 de cmaghiar
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON