URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Mai 2018, 10:03

Street Food Fest - scump sau ieftin?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Street Food Fest este scump pentru că aduce în stradă preţurile din restaurante. Pereţii localurilor nu mai există, nasul nu mai este protejat de mirosurile îmbietoare, iar ochiul nu mai e protejat de preţurile din meniu. Astfel, impactul poate fi brutal. Mâncare de stradă la preţ de restaurant? Hm...

Streed Food Fest e scump pentru că participarea firmelor în cele patru zile de festival costă bani mulţi. Ca în orice business, cheltuielile cu chiria, personalul şi materia primă trebuie acoperite, iar la final trebuie să rezulte şi un profit. Streed Food Fest nu e cantină socială sponsorizată de Primărie sau de organizaţii caritabile.

Street Food Fest pare ieftin dacă priveşti altfel lucrurile: dai 30 lei ca să intri la un concert, iar bonus primeşti un hamburger cu cartofi prăjiţi şi o bere. Da, şi trupele care cântă, şi instalaţia de sunet şi lumini costă, deşi pare că le primim pe gratis, iar singura sursă de finanţare, pe lângă sponsori, este tot buzunarul consumatorului. C-aşa e în economia de piaţă.

Street Food Fest nu este obligatoriu. Dacă preţurile de acolo depăşesc disponibilitatea ta de consumator, cel mai bine e să eviţi Piaţa Unirii în perioada când găzduieşte festivalul. Să mergi să mănânci pentru ca apoi să te smiorcăi că e scump nu sună bine nicicum. Preţurile sunt afişate, informarea consumatorului este corect făcută, deci motive de a ne plânge n-ar trebui să existe.

Street Food Fest nu este o sărbătoare de ziua oraşului la care e invitată toată lumea. Prin oferta sa, festivalul se adresează unei zone de public cu anumite gusturi şi aşteptări, celor care s-au săturat de tradiţionalii mititei, ancestralele sarmale, rafinata ceafă de porc la grătar ori savuroasa bere la pet. Câteva zile pe an se poate mânca în centru şi altceva. E un experiment, iar experimentele costă.

Street Food Festival creează frustrări atunci când seara, la ora 10, vrei să mergi la toaletele ecologice instalate în apropiere şi le găseşti închise, în timp ce toate standurile sunt deschise până la 11. I s-o fi terminat cuiva programul mai repede sau se încearcă trimiterea cât mai iute spre casă a consumatorilor? S-a întâmplat joi seara, în prima seară, şi am martori, în caz că vor apărea voci care să spună că presa minte şi dezinformează.

Street Food Fest are mâncare bună şi muzică faină, ambele scumpe. Dacă şi berea ar fi la acelaşi nivel, bucuria ar fi mai mare. Să ai de ales între atâtea feluri de mâncare, dar să fii condamnat să bei un singur fel de bere, şi acela mediocru, e mare păcat. Oferta de anul ăsta ar fi fost completă şi cu nişte vin fiert, căci temperaturile au fost tare neprietenoase, iar administraţia duşmănoasă a oraşului nu a instalat încălzire în pardoseala din Piaţa Unirii.

P.S.: A plătit cineva cu cardul? Eu nu am reuşit nicăieri până joi seară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Plata cu cardul
Am platit cu cardul, joi seara, la standul lui Foa.
Postat 22 Mai 2018, 10:36 de paulcalin
O fi bine, o fi rau....
S-au cheltuit milioane, s-a ,,chelit" piata centrala a Oradiei si pt. ce?! Pt. a muta birtinezul iarmarocul unde mergea el in copilarie sub geamurile primariei! Asta a ajuns piata, o toloaca, mai lipsesc tiribombele si linghișpirurile, gratarele si berea sunt! Tot mai des se gasesc pretexte pt. a se balcaniza piata (Sf. Pasti, Craciunul, primul inghet, etc, etc), eu propun sa se permanentizeze țigănia, a ajuns sa faca parte din fibra neamului!
Postat 22 Mai 2018, 08:06 de pinonel
SCUMP
Daca consideram ca platesti mult si mai trebuie sa asculti si muzica PROASTA.... este EXTREM DE SCUMP!
Postat 21 Mai 2018, 22:21 de sasi
Bihoreanoradean
Asta e de plâns, nu de ras
Postat 21 Mai 2018, 08:47 de Sandu1201
Scump
Din pacate preturile sunt nejustificat de mari. Am ajuns sa plătim pe un burgher 25 lei in conditiile in care costul de productie cu tot cu cartofii congelati este de 3-4lei....jalnic
Postat 21 Mai 2018, 00:27 de Adrian_Preda
@ sandu
Mă faci să râd, mă baiatule :)
Postat 21 Mai 2018, 00:17 de User anonimizat
Bihoreanoradean
Ți-a dat Dragnea 60 lei la pensie. Du-te si ia-ti 2 hamburgeri și o apa plată.
Postat 20 Mai 2018, 23:54 de Sandu1201
@mmdaniel
Lache......te rugam sa ne slabesti. Avem destui "propovaduitori" pe aici, inca unul ieftin ca tine nu s-ar mai regasi. Baga o shaorma cu de toate si sa vezi ce-ti pusca glicemia. Si devii vesel. Si vreo 4 beri dupa, sa uiti de brainwash.
Postat 20 Mai 2018, 18:08 de elev
Personal
Repet, personal nu imi place si nu shnt adeptul mancatului le strada sa pe spatii verzi din oras. Vrei sa mananci in aer liber ai locuri destule, pe o raza de 20km in jurul centrului. Ca e o mancare mai aleasă, nu stiu ce sa zic, Ramada acu 2 ani avea angus burgers 27 de lei. Angus, nu porc. E doar parerea mea, pentru alții o fi o desfătare a papilelor gustative dsr decat imitatii de taco, burger american, salsa si altele prefer un restaurant care are standarde si e controlat calitativ. Plus vorba cuiva mai jos, am o buda decenta si un loc sa ma spal pe maini inainte si dupa mancare. Poate is eu prea batran, ori mintea mea, da nici in studentie nu mancam in parcul 1 Decembrie chiar daca luam mancare de la Donner. Si cum am mai zis, ma incurca putin devierea dsr sunt mai multi carora le prieste evenimentul deci ma complac situatiei din respectul pentru ei. Pofta mare!
Postat 20 Mai 2018, 13:11 de poiu
Scump?
Ieftin sau scump ? Ce intrebare mai este si asta...Normal ca este ieftin.Un hamburger cu 25-30 de RON nu este scump. Pentru oradenii de rand, care lucreaza in fabricile din zona industriala pentru salarii de 1500-1800 RON.....sunt convins ca nu este scump.Sunt sigur ca au fost sa manance in fiecaree zii....
Postat 20 Mai 2018, 10:42 de Citizen
Oradea mai e a orădenilor?
Da Luciane, ai dreptate: cui nu-i convine nu e invitat. Așa discutam in afaceri private. Dar centrul nu e privat! Centrul e al orădenilor. De dragul modificării centrului suferă tot orașul: trafic dat peste cap, riverani care nu mai pot ajunge la casele lor decât perpedes. Daca vreau și îmi permit mâncare de restaurant, merg la restaurant, unde că sa te parafrazez, am cel puțin o buda decenta unde să mă și spăl pe mâini. Daca vreau la concert, prefer un concert adevarat pe un stadion cu formatii adevărate. Ce se întâmplă acum in centru e un bâlci continuat al zilelelor orașului, chiar daca tu vezi altfel lucrurile.
Postat 20 Mai 2018, 10:41 de User anonimizat
Cunoasteti Adevarul si Adevarul va va Elibera
Motto: Cunoasteti Adevarul si Adevarul va va Elibera (de data asta chiar s-ar putea intampla!) Motto: Dati poporului paine si circ si il veti putea stapani cu usurinta. Aplicarea acestui dicton se poate recunoaste cu usurinta si in ziua de azi, painea fiindu-ne asigurata macar la nivel de subzistenta, prin ajutor social, iar „circul” fiind asigurat de reviste, radiouri si televiziuni.
Postat 20 Mai 2018, 10:39 de mmdaniel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON