URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2011, 10:06

Staţiunea balneară Consiliul Judeţean

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prostia, lenea, indolenţa şi fudulia sunt periculoase mai ales pentru că sunt molipsitoare. Activitatea şefului Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, a fost de multe ori sever criticată. Nimeni însă nu a observat că nici consilierii judeţeni nu sunt deloc mai breji.

Mulţi dintre aleşii noştri nu citesc proiectele înainte de şedinţă, habar n-au de regulamentul de funcţionare, în schimb debitează inepţii. Trebuie să fii rău îngrămădit ca după trei ani de mandat să votezi indexarea chiriei la Muzeu şi să nu-ţi dai seama că ai destule voturi pentru ca Hotărârea să fie adoptată. Această recentă gogomănie se adaugă şirului nesfârşit de mari realizări ale consilierilor judeţeni, dintre care vreau să mai amintesc câteva.

Au reuşit să transfere programul "Cornul şi laptele" la primării pentru ca domniile lor să nu mai fie stresate cu asemenea fleacuri.

Au reuşit să paseze Spitalul Judeţean la Primăria Oradea pentru că, deşi nimeni nu a murit de muncă, nici lenea nu a ucis pe nimeni.

Au lăsat renovarea Teatrului pe umerii aceleiaşi Primării Oradea.

Au zugrăvit Aeroportul în timp ce pe pistă creşte iarbă, ba au mai făcut şi câteva studii de fezabilitate nule.

Au îngropat 10 milioane de euro într-un sediu de Muzeu nefuncţional, în care plouă.

Au reuşit să nu termine drumul de Padiş.

Au dat aiurea sporuri angajaţilor, iar aceştia lucrează acum practic pe gratis ca să dea banii înapoi.

Pare caraghios că orădenii se chinuie să atragă fonduri UE pentru Complexul termal Nymphea, când există în buricul târgului ditamai Staţiunea balneară Consiliul Judeţean.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Trist, dar adevarat!
Prostia nu doare, dar costa, iar decontul il suportam noi, amarastenii.
Postat 12 Noiembrie 2011, 13:38 de safe
Execuţia silită vine de la Cluj către Oradea
Sandule, Sandule ... Se definesc ca acte normative. Iar printre actele normative se numără, alături de legi, şi hotărârile adoptate de consiliile judeţene ori locale. Aşa că, înainte de a pronunţa cuvântul bou, uită-te în oglindă, ca un bun fan PNL, sau uită-te direct la liderul local al acestuia.
Postat 10 Noiembrie 2011, 11:22 de Vraiştea judeţeană
Mai sunt si alte marete realizari omise
@Vraiştea judeţeană: esti un bou! Pur si simplu "legislativ judetean" nu exista, deoarece nimeni de la nivel judetean nu elaboreaza si adopta legi!!! Asta inseamna "legislativ", sa elaboreze si sa adopte legi! Esti varza! @Mircea Chirila: Bun articolul chiar daca ai uitat de maretele realizari ale CJ la casele de copii. Si nu numai
Postat 10 Noiembrie 2011, 09:02 de Sandu
Execuţia silită
Maestre Chirilă Mircea ... prostia, lenea, indolenţa şi fudulia pamfletarilor, cu drepturi de autor evident, de la Bihoreanul ... este nerelevantă !?! De ce confuzi atribuţiile legislativului judeţean cu cele ale executivului consiliului ??? Executivul este condus de coaliţia locală PNL+UDMR !?! Şi a funcţionat din 2008, conform raportului de doi PNL-işti la un UDMR-ist, cu modificarea recentă a echipei la (1)+(1)+rezerva de independenţă necesară altor partide. Aşa că este de neînţes această schimbare de atitudine, de atac la apropiaţii 'liderului' Bolojan.
Postat 09 Noiembrie 2011, 10:34 de Vraiştea judeţeană
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON