URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2016, 08:15

Sportul e pe ultimul loc

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Renunţarea la FC Bihor nu a  fost o idee greşită câtă vreme scopul principal al echipei era să umple buzunarele unor şmecheraşi ce roiau în jurul echipei. Dar am greşit grav bătându-ne joc de generaţii întregi de tineri poloişti, preferând să aducem jucători bătrâni de pe alte meleaguri.

Acum CSM are şi o echipă de tineri înotători care aduce titluri de campioni naţionali la greu. Repet, e vorba de titluri la înot, nu la wu shu stilul ciociosan, unde avem 16.000 de campioni mondiali. E fain să ne fălim cu ei, dar echipa e susţinută exclusiv de părinţi pentru că onor clubul nu găseşte anual câte 10.000 lei pentru secţia de înot. Iar suma asta exorbitantă este exact cam cât câştigă într-o săptămână un baschetbalist străin la echipa noastră campioană.

Banii nici măcar nu sunt cea mai mare problemă. Tinerii performeri nu au destule culoare să se antreneze, asta în timp ce noul bazin olimpic încă zace nefolosit. Şi, probabil ca în cazul Aquapark-ului, unde abia acum angajăm salvamari, le vor trebui slujbaşilor din Primărie doi ani să se prindă că bazinul trebuie acoperit.

Primarul nu se omoară de dragul sportului, vicele Birta nu vede decât baschet şi polo, iar singurul pasionat de sportul juvenil, Huszar Istvan, a ajuns pe tuşă, pentru că oamenii lui Szabo Odon au preferat să-şi bată cuie în cap ca să-l enerveze pe Bolojan.

Nu ar trebui să fim prea liniştiţi că avem o echipă campioană la baschet şi una vicecampioană la polo. E suficient ca doi sponsori să se retragă şi veţi vedea că de fapt suntem pe nicăieri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
vai de noi(sau de iei?)
Cat de bine, de frumos, pica sa vb in necunostinta de cauza;unii buni sunt doar la intapat-sa fiu un ton cu dansul.Sportul romanesc e pe chituci; nu din cauza lui Chirila, nici a lui Huszar sau a altuia. E din cauza sistemului, a politicii pe care o duc ,,alesii" nostri. Cum sa avem sport de performanta daca nu investim in tineret? In cei ce trudesc din greu la varste fragede? Ne pomenim acum ca nu mai avem gimnastica, nu mai avem canotaj, nu mai avem fotbal, etc. De ce? Ptr ca nu sprijinim tineretul.Halal asemenea politicieni, rusine cu satfel de conducatori.
Postat 15 Iulie 2016, 22:52 de soso_O
Nu va mai saturati de furat
,,Dinsul,,de mai sus cu comentariul.daca nu il poti contrazice pe autor atunci discrediteaza-l.practici comuniste de la unul din partid.dupa ce am citit articolul m-am bucurat ca cineva spune adevarul intr-un final.Acum sa Va Povestesc unul din modurile cum se sifonau si se sifoneaza bani de la CSM Oradea.Jucatorii straini trebuie si ei cazati undeva...in apartamente luxoase inchiriate pe bani multi.din acesti bani multi cei mai multi vin inapoi la uni sefi de la CSM.De ce credeti ca in locul lui Birta trebuie sa vina Sere???Daca afla cineva??????
Postat 15 Iulie 2016, 13:05 de Vizitatorul
0 comentarii...
Ca să nu rămână necomentată compunerea de mai sus, vreau doar să remarc că d-nu Chirilă, la fel ca mai celebrul său coleg de mustăcit "Ion Ţiriac", ştie ce trăbă' făcut.... A fost şi 'mnealui (M. Chirilă) la două "suin"-mathoane şi gata s-a lămurit cum stă treaba. Bisztoş de la mustaţă vine, zic... Parcă şi stăpânul de sclavi de la Teleorman, ştie orice, dacă-l întrebi ?!? Cât despre nonpersonajul Huszar Istvan mai bine să ne abţinem ...
Postat 14 Iulie 2016, 16:58 de Vlaicu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON