URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Octombrie 2012, 08:54

SOS! Dogs mulţi pe stradă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea e plină de câini vagabonzi. Situaţia ni se trage de la cavalerii cauzelor pierdute, iubitorii de animale, plante şi gheţari, care au dat drumul câinilor din adăposturi înainte de preluarea lor de către Primărie. Prin asta au împuşcat doi iepuri. Patrupedele au fost salvate de "pericolul eutanasierii" şi, în plus, aşa se vede cel mai bine că fără activitatea organizaţiei SOS Dogs e dezastru.

Mă mir însă că marii iubitori de câini n-au observat că SOS Dogs iubeşte şi plantele. Astfel nu se explică de ce bălăriile din adăposturi au ajuns până la cer. Probabil s-or fi gândit că, atunci când banii sponsorului englez nu ajung la firmă, câinii pot fi trecuţi pe iarbă, ca olandezii. Prin urmare, n-ar fi exclus ca blondele decoltate până la glezne care au făcut circ la Primărie să fi slobozit pe străzi o generaţie nouă de maidanezi, din aceia care în loc de digestie au ca bază de funcţionare fotosinteza.

Iubitorii de câini şi-au dat măsura adevăratei valori atunci când au trebuit să înfieze bietele animale. Doar vreo 7 oameni s-au învrednicit la aşa ceva. De la restul de-abia strângi 2-3 lei cu care respectivii îşi pot lua un kil de sare, să facă gargară prin ziarele care mai au timp să-i asculte.

Aştept un gest din partea şefului ADS. Acesta poate rosti acum răspicat: "Lăsaţi câinii să vină la mine!". Pentru că mai bine le este acestora în adăposturi şi hrăniţi decât pe străzi şi hăituiţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Nu te lua de mama !?!
Ideea nu e nouă ci din memorabilele timpuri. Adică, la regia de salubritate era alocată o secţie de ECARISAJ. Cum apărea un câine vagabond pe străzi aşa apărea şi duba cu doi fioroşi angajaţi la stat, care prindeau în lesa cu băţ de 2 m patrupedul şi îl duceau la adăpostulce se afla în cart. Episcopia. Acolo era simplu ... care era revendicat în 30 de zile era dat la stăpâni, iar care nu avea aşa ceva devenea săpun, după ce o întreagă trupă de veterinari, îngrijitori, şefi de întreprindere, şefi de la judeţ, etc. Adică o pleiadă scurtă dar eficace de hârtii şi metode specifice. De ce nu se face acum aşa ... pentru că Tarzan o face intenţionat nelegal şi altfel decât trebuie, că doar n-o să se ia tocmai de verii şi verişoarele lui şi să le eutanasieze fără acordul tuturor celorlalte rudelor.
Postat 29 Octombrie 2012, 10:27 de Carp III
@Mircea Chirila
Te-am urmarit vineri la postul de televiziune unde pe toti cei ce posteaza contra ideiilor tale i-ai facut : sarantoci, de aia care nu au bani sa cumpere seminte,...... in alt articol spunei ca sunt adusi cu trenu si nu au vechimea ta in Oradea ,.... . Un gust prost ramane in urma ta , a vorbelor tale . Te crezi singurul destept si singurul detinator al adevarului dar ai ajuns un infumurat nesimtit . Da tu stai la CASA nu asa ca cei ce nu au bani nici sa isi cumpere seminte dar asta nu te face cu nimic mai valoros din punct de vedere uman, spiritual, intelectual adica a omului din launtru ca sa zic asa , nu a ceea ce izbeste ochiul. Pe masura ce vorbesti mai mult dezamagesti mai mult !!!!
Postat 27 Octombrie 2012, 09:35 de scortosul
Dilema.
Daca sunt ata de multi iubitori de animale in Oradea, de ce este plin orasul de caini vagabonzi?
Postat 27 Octombrie 2012, 09:04 de SAFE
N.
@Alexander, mentionezi ca iubesti animalele dar nu ai specificat pe care? Cainele tau si propria ta persoana????? Esti un dobitoc si jumatate! Tu bati apropoul cu oamenii saraci si etc, iti pare rau de banii cheltuiti pe adapost, dar de banii furati de politicienii nostri nu iti pare rau???? Acolo sunt subventiile si valori mari din care s-ar putea hranii toti saracii al orasului si ar mai si ramane pt cainii nerevendicati! Pe langa ca esti prost, mai si semnalizezi! Iar dl Chirila toata simpatia mea ce am purtat in atatea ani, l-ati pierdut in cateva secunde, cat m-a tinut sa citesc acest articol!.....
Postat 25 Octombrie 2012, 13:02 de Tunde
Toata stima d-nei Otilia SANDOR !
Unii români incapabili să rezolve o situaţie cu propriile puteri încearcă adeseori să „se scoată” cocoşându-şi semenii. Cam aşa şi cu hotărârea consiliului local de marţi, 23 octombrie, prin care proprietarii de câini din Oradea sunt obligaţi, vezi Doamne, să îşi sterilizeze câinii şi dacă refuză sunt obligaţi să plătească Primăriei 100 lei/an. E curios însă modul de aplicare a acestei hotărâri, fiindcă în casele oamenilor nimeni nu are voie să intre fără acceptul proprietarilor sau fără mandat. Care mandat nu îl poate da nici Primăria, nici Poliţia (de oricare fel), nici măcar Parchetul. Doar instanţa judecătorească poate emite o astfel de decizie privind percheziţia domiciliară. Şi acest drept figurează la articolul 27 din Constituţia României, unde se fac precizări clare referitoare la inviolabilitatea domicliului: „(1) Domiciliul şi reşedinţa sunt inviolabile. Nimeni nu poate pătrunde sau rămâne în domiciliul ori în reşedinţa unei persoane fără învoirea acesteia.’’
Postat 25 Octombrie 2012, 08:02 de .
Esti total pe dinafara
Santeti foarte prost informat domnule ziarist (daca pot sa-ti spun altfel, un adevarat ziarist are informatii reale)si eu ca iubitoare de animale si voluntar la adapost, ma simt jignita de afirmatiile tale! Te asigur ca nici un caine n-a fost lasat din adapost , pe strada,la preluarea adapostului de catre Primarie. Daca ar fi fost lasati din adapost, acesti caini ar avea crotaliu in ureche, ceea ce inseamna ca este sterilizat sau castrat, ori cainii care sant acum pe strada sant noi, n-au crotal sau tatuaj,deci faceti-va meseria mai bine, nu scrieti articole de doi bani, articole care, credeti-ma le-ar scrie mai bine un copil de clasa a 2-a!
Postat 24 Octombrie 2012, 22:32 de ANI
Alt prostonac..
Ionica,daca vrei sa fi si TU omorat,eutanasiat,te ajut cu placere!
Postat 24 Octombrie 2012, 21:58 de nu ma las prostit..
Chirila cu limba in fundul primarului
Esti un om bolnav,un lingau al primariei.Cati bani primesti ca sa scrii astfel de gunoaie?!?Habar nu ai de situatia cainilor,comentezi aiurea,pupi primarul pe fund,folosesti aceasi termene in fiecare cacat care iese din mana ta(blonde decoltate)!Hai omule,avanseaza si treci la treaba,alegeti un servici care iti sta bine,fiindca ca "ziarist" esti un zero!!!!!
Postat 24 Octombrie 2012, 21:54 de nu ma las prostit..
Omenie, omenos, cu respect fata de viata
Adevarul este ca acesti caini comunitari nu sunt ai oradenilor. De cativa ani buni in mod regulat cam de 2 ori pe an cineva , In cursul noptii abandoneaza si pe strada mea cativa caini. La cativa le-am gasit stapan , uni au disparut dupa 3-4 zide de asteptare zadarnica iar altii au fost luati de DOGS. Si in acest an pe strada un mare dobitoc (asta e siguur oradean mare "iubitor" de caini care din mila nu duce cateaua la sterilizat dar arunca puii in strada sa moara de foame ) a abandonat 2 pui de catei de lapte, i-am ingrijir 3 saptamani si acum sunt foarte bine la tara! Au stapan!! Din respect fata de viata, viata ca nu o putem da nimanui , trebuie rezolvata problema cainilor comunitari intr-un fel civilizat, omenesc, omenos. Si oamenii sunt deja prea multi pe fata pamantului. Ce sa facem ? Sa-i etanasiem partial???
Postat 24 Octombrie 2012, 19:56 de scortosul
@mirceachirila
bai chirila, asta e al 2lea sau al 3lea articol anti-caini si anti-sosdogs pe care il semnezi. ia zi, cu ce te-a momit bolovanu' ?
Postat 24 Octombrie 2012, 18:17 de eu
@Alexander
Eşti jalnic cu tot cu greşelile de ortografie. Păcat de numele pe care, sper, îl porţi. Nu vrei să fi tu primul care să guste din parizer, cetăţean turbat de ură. Bine că nu sunt prea mulţi ca tine pentru că am rămâne singuri pe această planete fără nicio gâză. SILA FIE CU TINE!
Postat 24 Octombrie 2012, 18:14 de ALEXANDRU
Iubesc animalele dar.....
mentionez ca iubesc animalele, dar gandesc rational, trecem prin perioade grele, multi nu au ce manca, cantinele sociale nu au din ce gati, nu sunt bani ptr subventii la incalzire, in scoli si gradinite nu sunt fonduri si noi hranim dea gratis cainii jegosi?! Fratilor, pe astia care acum sunt nerevendicati ii adormim naibii si peste cativa ani cand o sa ne mearga si noua mai bine mai lasam altii pe strada, oricum se inmultesc pana atunci, nu? Iar papagalii astia frustrati care iubesc asa mult animalele, mai bine ar ajuta familile nevoiase care nu au bani de 1 L de lapte ptr copii, etc si etc. Cine vrea caini sa-i adune dracului in curte, in camera! Si eu am caine dar nu-l las sa baune noaptea la geamul vecinilor sau sa faca scandal pe strada. Sper ca intrun final primarul nostru sa ia masuri drastice, adormiti cainii, faceti parizer, faceti ce vrei, dar nu mai tocati bani in animalele abandonate, majoritatea bolnave pe care oricum nu-i vrea nimeni! Astept!!!!
Postat 24 Octombrie 2012, 16:08 de Alexander
ARTICOL JALNIC
Se doreşte o evidenţă a câinilor dar până acolo oare primăria deţine o evidenţă din care să reiasă: câţi pensionari din Oradea nu-şi permit un trai decent cu toate că au muncit zeci de ani, câţi copii abandonează şcoala, câţi şomeri sunt în realitate, câţi vandali au fost sacţionaţi, câţi bişniţari există, câţi cetăţeni sunt înşelaţi cu acte, câte gospodării nu au apă curentă sau canalizare, câte societăţi nu-şi achită taxele locale ............ LISTA LUNGĂ din păcate. Primăria are ca ŢINTĂ PRINCIPALĂ patrupedele şi pentru asta se iau hotărâri care vor fi sigur atacate în justiţie şi procesele înseamnă bani, mulţi bani cu care sigur s-ar fi putut continua activitatea SOS DOGS. GÂNDIŢI! NU VĂ COSTĂ NIMIC.
Postat 24 Octombrie 2012, 13:27 de ALEXANDRU
ARTICOL JALNIC
Acest articol este jalnic din punct de vedere al logicii, fie ea chiar jurnalistică. Aşa popor aşa judecată. Foarte bine a surprins Ion Creangă esenţa prostiei în celebra frază \"Da *ţi-s posmagii?\". După atâţia ani de eforturi solidare din partea personalului SOS DOGS susţinut financiar din exterior, eforturi concretizate prin reducerea considerabilă a câinilor nesterilizaţi, nedeparazitaţi ştim să aruncăm cu pietre. Se vede că noi nu vrem să învăţăm şi să aplicăm metode deja verificate şi confirmate în societăţile civilizate. Este mult mai comod, doar o ILUZIE DE MOMENT, să credem că, aplicând metodele tradiţionale învechite ale hingherilor de altădată, vom scăpa DEFINITIV de această problemă. Dacă stimabilul PRIMAR HINGHER împreună cu incompetentul C.L. ORADEA vor continua pe această linie suntem pasibili să câştigăm o distincţie onorabilă după cea de ORAŞ VERDE. NATURE, ANIMAL PLANET, NAT. GEO. WILD sunt câteva posturi TV, nemaneliste, care pot educa şi calma \"animalele umane\". Se doreşte o evidenţă a câinilor dar până acolo oare primăria deţine o evidenţă din care să reiasă: câţi pensionari din Oradea nu-şi permit un trai decent cu toate că au muncit zeci de ani.
Postat 24 Octombrie 2012, 13:06 de ALEXANDRU
aa
Bolojaneeeee ce faci tata? sunt haite intregi in tot orasul!!!!!!!
Postat 24 Octombrie 2012, 11:58 de aaaaa
Articol excelent
Domnule Chirila ati scris in numele majoritatii oradenilor de bun simt. Cainii vagabonzi trebuie luati de pe strazi si trebuie rezolvata problema lor prin metodele specifice inclusiv omorarea lor. Sanatate!
Postat 24 Octombrie 2012, 09:56 de Ionica
servitorilor
de ce pentru insolenta, nemernicia si incompetenta celor de la SOS Dog si de la Primarie, trebuie sa plateasca oameni care nu au nicio vina in acest caz??? daca nu sunt in stare sa rezolve problema sa-si depuna demisiile si sa lase pe altii.
Postat 24 Octombrie 2012, 09:29 de miti
dogs
PROMISIUNLE PRIMARIEI MARII CA BALARILE CU UN SEF ADS CARE ESTE TOTAL IN AFARA PROBLEMELOR DE SERVICIU
Postat 24 Octombrie 2012, 09:17 de doru
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON