URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 August 2016, 11:00

Silvaş fuşerit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Avem o nouă zonă de picnic. La Silvaş. Contrar obiceiului, edilii au inaugurat oficial zona, cu comunicate, declaraţii, poze... Dar cum arată tradiţionalul loc de grătare al orădenilor?

Zona nu are alimentare cu apă potabilă. Hai să zicem că oamenii vin cu bere la ei, se spală pe mâini acasă, iar copiii îşi potolesc setea cu bograci. Cum poţi, însă, să inaugurezi un spaţiu public fără toalete? Că şi să vrei să deschizi un amărât de bufet cu trei mese nu te lasă dacă n-ai WC-uri şi pentru personal. Probabil se are în vedere că, dacă tot trebuie să vină cu apa de acasă, doritorul de grătare poate aduce şi o ploscă, din aceea care se foloseşte la spital.

Culmea locului de picnic este atinsă de faptul că pompierii nu ne dau voie să facem foc, pentru că Primăria nu a obţinut aprobările necesare. Aici nici apa de acasă, nici plosca sau oliţa nu ne mai ajută. Doar dacă nu vrem cumva să facem mititei la saramură, ca să nu încălcăm legile. Abia acum văd şi angajaţii Primăriei ce nasol e să te loveşti de interdicţii aberante, cum e asta de a face foc în mijlocul unei insuliţe înconjurată de apele Crişului.

Nici locul nu arată prea strălucit. S-au reutilizat mesele de beton rămase de prin pieţe, iar podul spre insulă e din beton şi fier, nu din lemn, ca să nu-l distrugă francezii din zona Voltaire. Au rămas puzderie de bolovani pe zonele de plajă, iar despre o parcare nici nu poate fi vorba. E păcat de locul acesta şi e păcat că Primăria nu ţine cont de detalii. Orădenii au deja alte pretenţii, nu mai poţi să le oferi condiţii de autogară!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
desertul din mijlocul oazei
Dintr-o oaza de verdeata asa cum era zona silvas (de la fostul meduza pana la gardul companiei de apa pe care-l saream ca sa ajungem la insula) acum avem doar un petic de verdeata, restul e pamant steril amestecat cu piatra. De insula nu mai vorbesc: a fost defrisata cu buldozerul! Inainte era plina de verdeata, acum a disparut tot.. trist si sinistru pentru cei care si-au petrecut in copilarie vacantele de vara pe malurile Crisului.
Postat 29 August 2016, 09:14 de User anonimizat
Sauvage
Mi se pare un articol răutăcios la adresa celei mai reuşite şi reprezentative investiţii a administraţiei din ultimii 8 ani. Condiţiile şi pretenţiile sunt perfecte pentru cei veniţi în Oradea cu pluta. (La Tileagd, "operatorul" de la baraj e penelist?)
Postat 24 August 2016, 19:45 de eutanasiu
Really?
Care e problema ca au folosit mese pe care le aveau deja? Era mai bine sa dea banii pe unele noi si sa le arunce pe astea? Si in privinta podului le dau dreptate. Ultimele proiecte finalizate ne-au demonstrat deja nivelul redus de cultura si educatie al multor oradeni. Vezi chistoacele aruncate la Ciuperca inca din prima zi, in centru la fel, iarba distrusa, si lista poate continua. La noi ori faci ceva din fier sau beton ori nu faci deloc, ca maimutele nu stiu decat sa distruga. Totusi, e incredibil unde poate duce nevoie de afirmare la unii...
Postat 24 August 2016, 12:08 de hateretards
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON