URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Aprilie 2010, 12:12

Sfântu' Tokes divorţatu'

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De obicei lunea e ziua în care primim sugestii şi, mai ales, reclamaţii. Persoanele încondeiate în BIHOREANUL vin la noi cu mânie proletară. La început nemulţumiţii sunt nervoşi, apoi devin doar indignaţi, după care se dumiresc despre ce e vorba. Foarte puţini discută, însă, pe fond faptele prezentate. Cei mai mulţi doresc cu orice preţ să ştie numai de unde am obţinut datele prezentate în articole.

Cam aşa e şi cu divorţul fostului episcop Laszlo Tokes. Marea hibă nu e că am tratat acest subiect, până la urmă de cancan, ci cum am descoperit tărăşenia. E ca şi cum, de exemplu, important nu e că soţul îşi bate muierea cu călcătorul şi-şi dezmiardă copiii cu drujba, ci că nana din capul satului a aflat grozăvia.

Cum domnul Tokes probabil că e mai mult în preajma Sfântului Petru, unde pune la punct ultimele detalii de luptă împotriva comunismului, domnia sa a delegat o prea plecată slugă, pe Toro Tibor, preşedintele executiv al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, să se ocupe de cele lumeşti.

Iar domnul Toro dă dimensiuni apocaliptice unui conflict matrimonial oarecare. Ba, mai mult, spune că la mijloc ar fi mâna lungă a Securităţii care încearcă să demoleze un idol. Ce are anticomunismul cu divorţul, numai el ştie! Sau poate crede că orice faptă a fostului episcop poate fi acceptată în virtutea meritelor anterioare? E ca şi cum ar trebui să-l mângâiem pe creştet pe Costel Căşuneanu pentru că, deşi a dat şpăgi de sute de mii de euro, a şi dus la azilele de bătrâni cozonac de Crăciun şi ouă roşii de Paşte.

Dacă domnul Toro vede că povestea cu implicarea Securităţii într-un banal divorţ nu ţine la opinia publică, ar trebui să recurgă la alte argumente, mai lumeşti. Ia să caute mai adânc în arborele genealogic al viitoarei foste doamne Tokes. Poate descoperă că aceasta are origini româneşti şi că, după doar 25 de ani de căsătorie, s-a săturat să mai stea sub unguri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
asa da!
asta cu nevasta (poate romanca) si care s-a saturat de un ungur ca toches, merita nota 10 cu stelute!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 25 Mai 2010, 19:12 de bila alba
tokes
Tokes este un mincinos,fatarnic.Am avut o cunostiinta,pacat ca a murit o doamna care aduna de la bietele pensionare bani pentru acest popa ca sa aiba pentru curve probabil.Nu am auzit despre el lucruri bune,l-am vazut si eu cu femei chiar in curtea sa,le pipaia pe sani,bea cu ele wiski etc..
Postat 19 Aprilie 2010, 19:08 de trifa valeria
rezolva nelu dupa un pic de spaga
nelu rezolva daca fraieru plateste. Asta-i nelu si asa moare. Las ca ia de la politicieni, de la primar si de la firme. Sigur ia publicitate nu spaga...
Postat 18 Aprilie 2010, 08:22 de lica
ce e nelule
ce e nelule, nu place la tine că popa demascat nu-i aşa? Nu place deloc! Lasă că e mai bine că preotului curvar i s-a arătat cartonaşul galben deocamdată. Cartonaşul roşu il va arăta istoria, cu tot cu anticomunismul lui grobian.
Postat 13 Aprilie 2010, 20:14 de răspopitul
vulgar
.nu te puteai abtine de la vulgaritati, asa i? mergi logic, argumentat pana in final, cand nu mai rezisti, si halesti un cacat...
Postat 13 Aprilie 2010, 13:05 de nelu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON