URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Septembrie 2014, 20:30

Separatiştii de la Bucureşti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A înnebunit lumea. Cimpoierii vor să iasă din Marea Britanie, catalanii s-au scârbit de Spania, iar secuii noştri visează la modelul Tirolului de Sud. Dar oare numai ei sunt vinovaţi că oamenii s-au săturat de sisteme centralizate care, mai ales în vremuri de criză, îşi arată hibele?

Hai să vedem cum suntem noi, bihorenii, trataţi de fraţii noştri români de peste Carpaţi. Apare şeful ANAF de la Bucureşti, bagă capul prin nişte birouri ale Direcţiei Vamale şi îi anunţă pe slujbaşi că în două săptămâni vor fi deportaţi la Cluj, cu locurile de muncă cu tot. Care nu vrea intră în şomaj!

Vine un nea Caisă, secretar de stat prin minerit, şi anunţă că închide o mină, aruncând în stradă 110 oameni. Cum directoarea nu s-a lăsat intimidată, îi trimite toate organele statului pe cap, să vadă bihorenii cine-i şeful. Fiindcă minerii au început să mârâie la genialul demnitar, acesta o şterge ca şobolanul la Bucureşti, lăsând oficialităţile locale cu beleaua pe cap.

Pentru că avem nesimţirea să fim de opt ani campioni la polo, unul din cei doi gealaţi ce conduc Federaţia, angajat în acelaşi timp la echipa concurentă Steaua Bucureşti, face tot posibilul să ne învingă cu clauze abuzive din regulament şi cu arbitri aleşi pe sprânceană.

Vicepremierul Dragnea, acuzat penal de fraude la Referendum, are pretenţia ca lumea să-i cadă la picioare atunci când vine în Bihor să împartă microbuze. Banii munciţi aici sunt băgaţi în buzunarul hulpav al Ministerului pe care îl conduce şi apoi, în neţărmurita lui mărinimie, boierul ne dă ca la milogi câte o bancnotă, dar numai dacă facem frumos.

Pentru că refuză să fie un neam de asistaţi sociali, pentru că au dus judeţul pe locul cinci pe ţară în topul competitivităţii la exporturi, pentru că aici nu ţin figurile cu găleţi, cu ulei, făină şi zahăr, pentru că nu pupă papucii dregătorilor din Guvern, în mod cert bihorenii nu sunt pe placul conducătorilor din Bucureşti.

Aşa că nu mă mir de secui că vor autonomie. La cum se comportă vătafii din Capitală, şi noi, români de-ai lor, ne-am îngreţoşat de acest sistem fanariot. Deci, dacă vreţi să-i găsiţi pe promotorii separatismului, nu-i mai căutaţi doar în Covasna, ci şi la Bucureşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
58 Comentarii
@Mihai
Nu e dupa el. Individul e trompeta de limba romana a udemeristilor si a separatismului unguresc. "Pasarea malai viseaza si revizionismul unguresc Ardealul".
Postat 12 Octombrie 2014, 18:11 de Transilvania, pamant romanesc
divort
Ia uite! Maestru Chirila vrea sa divorteze de Romanania. Mai baiete, pana acum Ardealul a fost fata frumoasa a Romaniei. Cam in ce vrei tu sa-l transformi? Aud? In prostituata Budapestei? Nu zau? Poate chiar meriti asta. Poate e momentul sa va dea cu flitul Bucurestiul. Hai mai usor cu ifosele pe scari ca s-ar putea chiar sa ti se intample.....
Postat 12 Octombrie 2014, 16:33 de Mihai
Au venit barbarii!
Spectacolul grotesc al hoardelor de ultrași maghiari care ar distruge totul în cale dacă forțele de ordine românești nu i-ar păzi ca pe niște potențiali infractori ar trebui să fie o atenționare clară pentru cei care se joacă de-a autonomia maghiară. Așa arată, în mod real, sentimentele hrănite de Budapesta la adresa românilor, ca dovadă că acești ultrași nu trăiesc printre români, nu au nimic a ne reproșa nici măcar în imaginația lor bolnavă, dar vin in Romania ca într-o țară inamică!Priveliștea sălbatică a dorinței de violență este de tristă amintire pentru români. La fel au venit trupele horthyste peste ei în 1940, numai că atunci forțele românești de ordine fuseseră obligate să se retragă. Ceea ce a urmat știm, stau mărturie monumentele din Nordul Transilvaniei și amintirile celor care au supraviețuit. Tocmai de aceea, pretențiile liderilor politici maghiari despre modelul lor superior și despre binele pe care îl propun ei românilor dacă acceptă să intre sub stăpânirea ungurească sunt o o aberație. Ca și cum nu am avea o istorie împreună. Ca și cum nu am ști cine sunt ”eroii” pe care îi sărbătoresc formațiunile politice maghiare din Transilvania: cei 13 generali, Albert Wass, Nyiro Jozsef, batalioanele secuiești ale morții și tot așa.În România, indiferent de unde vii din altă țară, ești oaspete. Dacă un grup atât de mare de oameni înțeleg astfel ospeția, atunci nu e vorba de cultură, ci de sălbăticie. Politic, UDMR face același lucru atunci când tratează toleranța românească drept slăbiciune și ia poziție de cuceritor al Transilvaniei.Se aude parca strigătului strămoșilor noștri pașnici în fața hoardelor cuceritoare venite dinspre pustă: ”Au venit hunii!”
Postat 12 Octombrie 2014, 03:29 de "Au venit hunii!"
Chirila, te-ai scos !!!
Atatea postari nu ai avut niciodata !!! Urmatorul articolas de acest gen ar trebui sa fie legat de separatismul dintre Bihoreanul si presa scrisa "ca la carte", unde se aplica prima regula din jurnalism, adica "fara presupuneri" !!!
Postat 10 Octombrie 2014, 11:38 de WinDos
@Valhalla-Asgard
Ai omis Ucraina (Transcarpatia) din planurile separatismului unguresc.
Postat 08 Octombrie 2014, 07:07 de Info
Intrati pe FORUMUL CIVIC AL ROMANILOR DIN COVASNA, HARGHITA SI MURES
Intrati sa vedeti abuzurile si discriminarile la care sunt supusi romanii aflati in acele judete de catre sovinismul si separatismul unguresc. Presa locala din Transilvania relateaza si in alte judete astfel de abuzuri si discriminari, inclusiv aici in Oradea si Bihor.
Postat 08 Octombrie 2014, 06:45 de Info
Transilvania furata | Victor Roncea Blog
Transilvania furata | Victor Roncea Blog
Postat 07 Octombrie 2014, 18:34 de Transilvania furata
Români discriminati in propria ţara!
“Zeci de mii de hectare de păduri, clădiri şi terenuri din centrul României au fost luate practic cu japca de la statul român sau de la mici proprietari români sau maghiari şi retrocedate prin fals sau prin hotărâri abuzive ale unor instanţe judecătoreşti.”, scrie, cu temei, energicul publicist Marcel Barbatei, autorul anchetei Cotidianul “Transilvania furata“. La finele anului trecut, Serviciul Roman de Informatii (SRI) a reusit, chiar daca post-factum, demantelarea unei retele locale de judecatori corupti care lucra pentru Ungaria si grofii sai". sursa: ziaristionline.ro
Postat 07 Octombrie 2014, 18:11 de Info
Sute de ani au furat ungurii din Romania (Transilvania).
Acum separatismul, iredentismul si revizionismul unguresc vrea sa o ia de la capat cu hotiile in Transilvania (Ardeal).
Postat 07 Octombrie 2014, 17:27 de corso
separatisti de finante vrem sa fim toti
mai domnu' mircea.. tot respectul pentru opinia mata[le], dar pui gaz peste foc degeaba cu separatiunea ta.. si eu vreau sa ma separ de anaf'isti si de hotie si de politruci si de altele si altele.. ma ia ungaria mare sau alte natii daca locuiesc pe langa bucuresti ? sau poate vii mata[le] cu familia [sa-ti traiasca!] sa ma scoti din ce vreau eu sa scap.. la vara.. huh ? batem palma ?? :))))
Postat 07 Octombrie 2014, 11:48 de happy
Separatismul unguresc agonizeaza.
:) Toti le-au dat flit (sau peste flit), mai putin putin.
Postat 07 Octombrie 2014, 08:34 de wall
UE si NATO vs. axa Moscova-Budapesta
Cheia pentru UE si NATO e ca axa Moscova-Budapesta să nu treacă prin nicio regiune a României. Declaraţiile Viktor Orban la Băile Tuşnad anunţa ieşirea Ungariei din zona ”democraţiilor liberale”, printr-o declaraţie de război la adresa ONG-urilor străine, o măsură copiată la indigo după politica Moscovei. Apropierea lui Viktor Orban de Vladmir Putin a fost taxată, inclusiv recent, de americani, la cel mai înalt nivel. Bill Clinton, fost preşedinte al SUA, a afirmat despre Orban (fără să-l nominalizeze), în cadrul unui show televizat, că a fost un admirator al ”capitalismului autoritar” şi niciodată nu a vrut să lase puterea din mână. ”De obicei, aceşti băeiţi vor să rămână pentru totdeauna şi să facă bani”, a mai spus Clinton. Barack Obama, preşedintele în funcţie, a preluat a dezvoltat ideea lui Clinton: ”din Ungaria până în Egipt, nenumărate constrângeri legislative şi intimidări făţişe vizează tot mai mult societatea civilă.” De asemenea Victoria Nuland i-a adresat o întrebare retorică aceluiaşi Orban: ”cum puteţi să dormiţi dumneavoastră sub pătura articolului 5 al NATO (dacă o singură ţară membră este atacată celelalte sunt obligate să intervină) în timp ce vorbiţi deschis despre ‘democraţie neliberală’, teorie împinsă până la ultranaţionalism?”
Postat 06 Octombrie 2014, 14:23 de Newsroom
LARRY WATTS, 2014: “ALIAȚI INCOMPATIBILI. ROMÂNIA, FINLANDA, UNGARIA ȘI AL TREILEA REICH”
Revista CIA “Studies in Intelligence” despre lucrările reputatului istoric american Larry Watts “Fereşte-mă, Doamne, de prieteni” şi “Cei dintâi vor fi cei din urmă”, : Un studiu meticulos şi o istorie corectă, precisă, echilibrată și convingătoare. Din cartea “ALIAȚI INCOMPATIBILI..ROMÂNIA, FINLANDA, UNGARIA ȘI AL TREILEA REICH” scoate în evidenţă diferenţele fundamentale de interese şi de mentalitate între aceşti sateliţi ai Germaniei. Dacă Ungaria şi Finlanda urmăreau distrugerea ordinii instituite prin Pacea de la Trianon, România a aderat la Axă de nevoie, pentru a-şi purta propriul război de reîntregire naţională, spre Est şi spre Vest. Bucureştiul nu a râvnit după teritorii străine. Hitler a folosit Ungaria contra României fiindcă avea nevoie de petrol.(...) Budapesta l-a curtat totdeauna pe adversarul cel mai puternic pentru a-şi rezolva problemele cu Bucureştiul: “Nu numai că, încă din 1919, Horthy intenţiona să apeleze la sprijinul militar al Moscovei împotriva României, chiar netezind drumul prin numirea ca şef al Statului-Major, în 1938, a unui fost comandant al Armatei Roşii a lui Bela Kun, dar, de asemenea, Moscova s-a declarat dispusă să ignore declaraţia de război a Ungariei dacă participarea sa nu avea să fie “activă”. În ianuarie 1944, armata sovietică chiar a ordonat unităţilor sale şi celor de partizani, care operau în regiune, să nu deschidă focul asupra forţelor ungare, ceea ce arată cât de mult dorea Kremlinul o astfel de coaliţie împotriva României”. (p.11). Moscova a ştiut totdeauna să folosească obsesiile teritoriale ale Budapestei care dorea şi doreşte să dinamiteze Tratatul de la Trianon".
Postat 04 Octombrie 2014, 17:23 de Main Facility
Ungaria în vizorul occidentului.
Conform unei declarații a președintelui Statelor Unite, Barack Obama, Ungaria se află printre țările ce adoptă măsuri represive față de societatea civilă, transmite AFP. Guvernul de la Budapesta a ordonat la începutul lunii septembrie percheziționarea mai multor ONG-uri care au beneficiat de fonduri norvegiene, iar autorizația lor a fost suspendată. În total, peste 60 de organizații nonguvernamentale acuzate că desfășoară 'activități politice' sunt vizate de o anchetă demarată în luna iunie. Reprezentantul american la o reuniune a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a afirmat recent că anchetele 'par a avea ca obiectiv reducerea la tăcere a vocilor critice și restrângerea spațiului unde societatea civilă poate acționa liber'. Vineri, premierul conservator ungar, Viktor Orban, a afirmat că criticile formulate de președintele Barack Obama 'nu se bazează pe fapte'.
Postat 30 Septembrie 2014, 06:19 de @Orban&Putin
@press
Putin incearca sa vada pe cine poate conta din interiorul UE. In afara de Ungaria nimeni nu-l sustine pe noul Stalin.
Postat 28 Septembrie 2014, 18:03 de Book
Fost consilier al lui Putin: "Rusia se gandeste la patrulea Razboi Mondial"
Editia electronica a publicatiei americane "Examiner", relateaza citandu-l pe Andrei IIlarionov un fost consilier prezidential a lui Putin, ca "Cetatenii din tarile baltice Estonia, Letonia, Lituania precum si cei din Polonia sau Romania nu se pot simti in siguranta. De asemenea, potrivit aceleasi surse (fostul consilier a lui Putin),"Rusia se pregateste de un razboi global din 2003. Putin se gandeste la actuala confruntare nu ca la al Treilea Razboi Mondial - devreme ce a fost Razboiul Rece - ci ca la al Patrulea Razboi Mondial". a declarat Illarionov. Intr-o alta ordine de idei, cotidianul german Sueddeutsche Zeitung, citat de Bloomberg relateaza ca Presedintele Ucrainei, Petru Porosenco l-a informat pe Presedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso, in timpul vizitei acestuia din urma la Kiev despre amenintarea lui Putin ca Rusia poate trimite trupe in doua zile, tarile baltice, Polonia si Romania. De asemenea, conform Sueddeutsche Zeitung, Vladimir Putin l-ar fi avertizat pe Petro Porosenko sa nu conteze prea mult pe Uniunea Europeana, precizand ca si-ar putea utiliza influenta pe langa mai multe state membre pentru a obtine o "minoritate de blocaj" impotriva deciziilor defavorabile Moscovei. Daca se va confirma, aceasta va fi prima amenintare explicita a liderului rus Vladimir Putin la adresa unor state membre ale Uniunii Europene si NATO.
Postat 28 Septembrie 2014, 17:42 de Press
International Press
Presa germana: Putin ar fi amenintat ca poate trimite trupe in ROMANIA: . "Daca vreau, trupele ruse pot sa ajunga in doua zile nu doar la Kiev, ci si la Riga, Vilnius, Tallinn, Varsovia sau Bucuresti",
Postat 28 Septembrie 2014, 17:00 de Press
Revista CIA “Studies in Intelligence”
Revista CIA “Studies in Intelligence” despre lucrările reputatului istoric american Larry Watts “Fereşte-mă, Doamne, de prieteni” şi “Cei dintâi vor fi cei din urmă”: Un studiu meticulos şi o istorie corectă, precisă, echilibrată și convingătoare. Din volumul "Fereşte-mă, Doamne, de prieteni": "Poliţa de asigurare a lui Stalin: Regiunea Autonomă Maghiară.... Amendamentele lui Stalin nu recunoşteau România ca „stat unitar” şi stabileau precedentul oferirii autonomiei administrative unor blocuri etnice „compacte”, sporind posibilitatea creării unor alte zone autonome şi federalizării României. Încă o dată, oficialităţilor române li se cerea să-şi părăsească posturile în timp ce le lua locul noua conducere maghiară etnică, „numită de adjunctul ministrului de interne, ungurul Janos Vincze (Ion Vinţe)”. Din nou, conducerea maghiară locală a început să-i excludă pe români din poziţiile cu influenţă politică, sub nivelul proporţional de reprezentare în rândul populaţiei. Încă o dată românii au devenit „străinii insultaţi sau ameninţaţi public” de extremiştii din majoritatea locală.Lajos Csupor, conducător al RAM de-a lungul întregii sale existenţe, a menţinut un contact strâns cu reprezentanţii militari şi cu consulul sovietic din Cluj (în acelaşi timp ofiţer KGB), Albert Petrovici Akulov, precum şi cu diplomaţii maghiari. De exemplu, militarii sovietici aveau comandamente în Tâgu-Mureş, Sfântu-Gheorghe, Miercurea-Ciuc, Cluj, Oradea, Satu-Mare, Baia-Mare, Sighet, Şimleul-Silvaniei şi Huedin."
Postat 27 Septembrie 2014, 17:56 de Main Facility
Ungaria, veriga slaba din U.E. si N.A.T.O.
ungaria nu are opţiune. Nu le susţine nimeni altcineva in afara de ruşi politica externă (instigarea la separatism). Din punct de vedere militar ungaria nu poate fi apărată: o câmpie traversată de un fluviu având capitala în mijloc, toate obstacolele naturale din jurul aceste câmpii fiind controlate de statele vecine. Din punct de vedere economic un stat agrar şi furnizor de servicii are o populaţie de 9 milioane de locuitori. Singura temă de bătaie: drepturile minorităţii maghiarofone din bazinul dunăreano-carpatic. Principala strategie: găsirea unui aliat puternic care să-i promită orice formă de anulare a Tratatului de la Trianon. În anii ’90 au fost marile state europene şi Statele Unite – însă stabilizarea centrului european prin Uniunea Europeană nu i-a satisfăcut Ungariei principala cerere, modificarea condiţiilor Tratatului de la Trianon. De aproape 100 de ani, ungaria nu şi-a modificat obiectivele şi mijloacele politicii externe – însă nici nu are cum să găsească soluţii noi. Acest blocaj s-a transformat într-un fel de psihoză generalizată la nivelul societăţii – de aici apare şi solidaritatea populaţiei faţă de Viktor Orban şi extremiştii de la JOBBIK . Cam aşa a apărut alianţa ungariei cu Rusia. budapesta şi-a găsit noul protector de la care să ceară revizuirile dorite.
Postat 27 Septembrie 2014, 17:43 de Control Room
Oficial. Obiectiv al guvernului de la budapesta
Separatismul unguresc. Crearea pe teritoriile României, Slovaciei și Serbiei a unor „mici ungarii, cu toate instituţiile necesare, de la grădiniţe şi până la autoguvernările de rigoare” (citat din Viktor Orbán) și de marcare politică și culturală a acestor enclave.
Postat 27 Septembrie 2014, 17:33 de Valhalla-Asgard
@viezure
bai nenorocitule, si aici pe forumul asta ca si pe alte forumuri separatismul, iredentismul si revizionismul face spume la gura injurandu-i pe romani, spunandu-le ba ca sunt tzigani sau albanezi, etc. gunoaiele de unguri separatisti discrimineaza cetatenii romani dupa, cica, zona unde s-au nascut, etc. SEPARATISMUL, IREDENTISMUL SI REVIZIONISMUL UNGURESC NASTE MONSTRI. nici macar nu e o chestiune nou. asta asa a fost de cand au migrat ungurii in Europa si au tot incercat sa fure Transilvania. Pe anumite perioade de timp au reusit. Asta da hotie. La treburile aste nu-i intrece nimeni. TE SUPARA ADEVARUL, ESCROCULE !
Postat 27 Septembrie 2014, 14:56 de com
!
Stai să vezi!
Postat 27 Septembrie 2014, 13:03 de Shotgun
Asta e un alt non subiect
Observ ca de la o vreme ca forumul Bihoreanului e invadat de comentarii imbecile, xeonofobe, care incita la violenta etnica de tipul romaniei mari. Porbabil de la fosti militieni care si-au pierdut obiectul muncii si pensia nesimtit de mare le gadila neuronul din dotare. O minima judecata si un minim bun simt ar spune ca infractionalitatea nu e conditionata de etnia omului ci de caracterul/personalitatea celui in cauza. Faptul ca se inchid mine, birouri vamale care sunt complet inutile si inghit bani de la buget, ma bucura nespus de mult. Traim in capitalism iar ineficienta si nepotismul nu trebuie remunerate. Faptul ca avem o furie provinciala combinata cu u mandrie prosteasca, nu schimba cu nimic chestiunea. Nimeni nu e obligat sa ramana in sistem, asta e viata, te adaptezi. Vrei , bine, nu vrei , tot aia e. Ca niste burtosi de 40 de ani sau niste gospodine supraponderale nu inteleg ce e capitalismul, noapte buna ! Iar in Romania, romanii au furat mai mult decat ungurii sau tiganii. Sa nu uitam ca bancile au fost devalizate de romani si nu de unguri.
Postat 27 Septembrie 2014, 10:02 de Viezure
Foreign Policy Research Institute, USA
Info... Intrati pe site-ul organizatiei si pe pagina de facebook cu acelasi nume.
Postat 27 Septembrie 2014, 06:02 de 2K14
Foreign Policy Research Institute, USA
Foreign Policy Research Institute, vocea oficială în ceea ce priveşte politica externă a guvernului american în studiul ”Ungaria, pe o cale greşită”, arată că prin politicienii comunităţilor maghiare din afara Ungariei a celor din Ungaria şi cu ajutorul Federaţiei Ruse se încearcă să se creeze probleme interne statelor vecine Ungariei.
Postat 27 Septembrie 2014, 05:00 de 2K14
Ungaria isi sapa singura groapa.
Dupa Ucraina si Belarus vrea sa-i dea "REJECT" Rusiei, intarindu-si relatiile cu Uniunea Europeana, USA si Canada. Un semnal pozitiv pt tarile vestice.
Postat 27 Septembrie 2014, 04:15 de Jos separatismul hun
Center for Eurasian Strategic Intelligence din Londra :
"Serviciile speciale rusesti colaboreaza in prezent cu lideri maghiari in Romania si, profitand de particularitatea relatiilor etnice in regiune, incearca sa creeze probleme Bucurestiului din interior (...) Astazi Ungaria este unul din prietenii Kremlinului in Europa si dezvolta cooperarea cu Federatia Rusa in domeniul energiei nucleare si al proiectului South Stream, toate in ciuda situatiei din Ucraina\". Altfel, Ungaria a suspendat, ieri. 25 sept. livrarea de gaze dinspre Uniunea Europeana catre Ucraina. Grupul ucrainean Naftogaz, care are contracte cu companii din Europa de Vest privind importul de gaze în Ucraina prin Ungaria, a confirmat joi seara ca gazul a fost oprit. Naftogaz \"regretă profund\" decizia \"neasteptata si inexplicabila\" a operatorului ungar, potrivit unui comunicat al grupului ucrainean. Potrivit grupului ucrainean, decizia operatorului ungar incalca \"principiile fundamentale ale pietei unice de energie a Uniunii Europene\". Suspendarea livrarilor de gaze din Ungaria intervine dupa ce presedintele gigantului de gaze rus Gazprom Aleksei Miller si premierul ungar Viktor Orban s-au intalnit in urma cu cateva zile, la Budapesta. Rusia a suspendat de asemenea in iunie livrarile de gaze catre Ucraina, care refuza cresterea pretului impusa de Gazprom in contextul crizei dintre Kiev si Moscova.
Postat 27 Septembrie 2014, 01:36 de Info
Center for Eurasian Strategic Intelligence din Londra
"Rusia încearcă să legitimeze liderii Ținutului Secuiesc prin crearea unei iluzii a relațiilor politice și economice externe cu alte teritorii pro-ruse(Găgăuzia, Transnistria).aflate in zonele de interese ale României si UE, prin contactele dintre Rusia, si lideri maghiarofoni din Romania, (primari și consilieri locali din localitati cu un important procent de populație maghiară), și sprijinirea autonomiei Tinutului Secuiesc au fost aparent au fost consolidate în 2014, prima etapă de astfel de colaborare ar trebui să conducă la stabilirea unei cooperări între Găgăuzia și regiuni din Harghita și Covasna, care, în consecință, va crește legitimitatea Ținutului Secuiesc și Găgăuziei la nivel internațional și permite Rusiei să solicite prin intermediul agenților săi, în prima faza, autonomie mai largă, și apoi, independența teritoriilor europene menționate mai sus. Acest lucru, la rândul său, ar trebui să permită Kremlinului să își consolideze poziția în regiune și slăbind principalul său rival regional, adică România. Un val de proteste ale minorităților maghiare și acțiuni sporite ale politicii maghiare în acest sens sunt așteptate în România. Aceasta va permite Kremlinului să transfere atenția Bucureștiului din Republica Moldova și Ucraina pe teritoriul.pe teritoriul său și pe Ungaria..Acest gen de acțiuni se potrivesc cel mai bine în strategia generală rusă de divizare a Europei prin crearea de noi autonomii (ulterior de noi state), care are drept scop destrămarea Uniunii Europene.Mai mult decât atât, se așteaptă ca Ungaria să exercite oficial presiuni asupra Kievului cu scopul de a-l forța să acorde autonomiea maghiarilor în Transcarpatia, în special în raionul Berehovo ceea ce va contribui, de asemenea, la încercarile Rusiei de divizare a Ucrainei".
Postat 27 Septembrie 2014, 01:07 de Main Facility
Center for Eurasian Strategic Intelligence, London.
HUNGARY AIMS TO UNSETTLE THE SITUATION IN ROMANIA TO SERVE RUSSIA’S INTERESTS Analysis 20.08.2014 "In July Hungary suddenly stepped up pressure on Romania aiming at speeding up the process of autonomization of the territories within the area of Budapest’s interests"(..) Intrati pt tot articolul pe site-ul Center for Eurasian Strategic Intelligence sau pe Facebook.... Center for Eurasian Strategic Intelligence - CESI Non-Governmental Organization (NGO).
Postat 26 Septembrie 2014, 23:47 de Newsroom
bai nea caisa
Vii cu fumigena ca cum (haha cacofonia ti se potriveste)sunt bihorenii, tratati de catre romani de peste Carpati. Hai sa vedem cum suntem noi, romanii din Ardeal tratati de catre fratii tai unguri separatisti. Citeste com: Romani discriminati in propria tara! Vrei mai multe exemple de discriminari si abuzuri ? Gasesti cu gramada pe FORUMUL CIVIC AL ROMANILOR DIN COVASNA, HARGHITA SI MURES, plus in toata presa locala, din Transilvania, inclusiv in cea din Oradea. Astea te faci ca nu le vezi, instigator al separatismului unguresc.
Postat 26 Septembrie 2014, 20:40 de nail
@Sute de ani au furat ungurii din Romania (Transilvania)
Cu extremismul maghiar, din Ungaria, din diaspora ei, ca și cel al minorităților naționale maghiare din țările vecine în care acestea au fost colonizate – avem, ca și alți vecini, un veritabil contencios istoric. Acest primejdios extremism vine din Evul mediu, de la stabilirea migratorilor maghiari în România. Acum revizionismul, separatismul unguresc ar vrea iar să o ia de la capăt cu hoţiile din Transilvania (Ardeal).In Ucraina separatismul etnic s-a manifestat prin stimularea extremismului pe criterii etnice pe aceeaşi filiaţie Rusia-partide etnice regionale ruse sau maghiare. Acelaşi lucru se întâmplă şi în România prin colaborarea strânsă dintre Budapesta, serviciile federaţiei ruse şi capii politici ai comunităţilor maghiare din jurul Ungariei. Acest lucru a fost arătat într-un studiu publicat la data de 20 august de Center for Eurasian Strategic Intelligence, cu sediul la Londra care urmareste politica expansionista a Rusiei in Europa de Est. In acelasi timp se ocupă cu supravegherea şi monitorizarea activităţilor din spaţiul eurasiatic. Săptămâna trecută acest lucru a fost evocat şi de Foreign Policy Research Institute, vocea oficială în ceea ce priveşte politica externă a guvernului american şi al doilea mare institut de politică externă al lumii. În studiul ”Ungaria, pe o cale greşită”, americanii arată că prin politicienii comunităţilor maghiare din afara Ungariei şi cu ajutorul Federaţiei Ruse se încearcă să creeze probleme interne statelor vecine Ungariei.
Postat 26 Septembrie 2014, 20:11 de Newsroom
Români discriminati in propria ţara!
Potrivit cotidianului Gazeta de Nord-Vest, sătmăreanul Radu Dorel Cupcea, născut şi crescut în comuna Supur, a avut neşansa de a lua pulsul unor atitudini cel puţin şovine ale unor personaje care ocupă fotolii de funcţionari publici în comunele Beltiug şi Hodod. Atenţie Români ! Acesta s-a prezentat la un concurs de referent relaţii cu publicul, a obţinut nota cea mai mare, dar totuşi nu a fost de ajuns. Condiţia obligatorie era de fapt cunoaşterea limbii maghiare, nicidecum a profesiei. Aşa că a intrat un alt candidat care a luat o notă minimă (!), dar care ştia limba maghiară. Atenţie! Vorbim de un loc de muncă in sectorul bugetar (de stat) nu de unul din cel privat!
Postat 26 Septembrie 2014, 19:36 de @Separatismul ungure
CONDOLEANTE !
Bace kirila... esti in doliu ? Scotienii, au spus pas separatistilor ! Catalanii separatisti fluiera a paguba in Spania iar "secuii" tai unguri sunt tot in mijlocul Romaniei, fara culoar spre "tara mama", chit ca se tot incearca crearea acestuia (partium... Salaj, Satu Mare, Bihor). Bace khirila, vrei sa-ti spun un secret ? Nimeni in lumea asta nu-i iubeste pe separatisti. Mai e, insa, un MARE SECRET in legatura cu insucesul separatistilor. Acela nu ti-l spun ! Poate cu alta ocazie. In momentul de fata nu meriti sa-l stii pt ca esti un individ rau pana-n maduva oaselor. Zdrobest-te intrebandu-te de ce nu va ies tampeniile. Bace kirila, CONDOLEANTE !
Postat 26 Septembrie 2014, 19:13 de Aircraft Patrolled
Cand o sa crape si acest nemernic instigator al separatismului unguresc (Ghirila)
:))) Nunta mare va fi in Bihor si doliu peste masura la separatistii unguri ! Hehehhe.... Se va usura pamantul de un mare escroc ! BUDA SI PESTA PORCINA PESTE SEPARATISMUL HUNGURESC ! TRANSILVANIA=ROMANIA ! Separatismul unguresc vrea sa distruga cultura, religia, istoria si traditiile romanilor din Ardeal ! Vedem cu totii ce se intampla in alte zone ale tarii unde separatistii unguri au inhatat puterea. Separatistii unguri din Romania plus iredentistii si revizionistii unguri din pusta, abia asteapta sa le dea lovitura de gratie romanilor ardeleni. S-a intamplat acest lucru si in trecut, nu o singura data! Iredentismul, revizionismul unguresc plus cozile de topor locale stau si fierb in suc propriu. Pasarea malai viseaza si revizionismul unguresc Ardealul !
Postat 26 Septembrie 2014, 18:55 de LOL
SI NOI? Oradeni, bihoreni....
Dl. Chirila are in parte DREPTATE! Cei din Bucuresti se comporta SUPERIOR fata de niste provinciali cum suntem noi oradenii, dar... sa vedem cealalta parte a paharului. Pe cine am trimis noi la Bucuresti? Ce parlamentari mai rasariti avem? Chiar nu se puteau trimite niste valori? Sa nu uitam de cativa sefi de institutii, ministri, secretari de stat reveniti inapoi acasa cu coada intre picioare ba din cauza unui docotrat, unui "ajutor" de cateva sute de euro, a unui teren supraevaluat... iar parlamentarii ... spirit de turma... cand erau in USL votau ce le cerea guvernul, cand erau cu MRU si Boc il sustineau pe MRU si pe Boc, cand li se trimit sefi de desconcentrate din alte judete si firme dedicate ... se accepta totul in numele partidului.... Si atunci NOI CUM SUNTEM? Mi-a placut stirea cu cetatenii oradeni indignati de faptul ca 2-3 tramvaie Siemens au fost vopsite cu reclame... dar reactia la scumpirea carburantilor, la modul de lucru si constructie al soselei intre Oradea si Baile Felix, al reparatiei drumului spre Beius, al reparatiei podului Densusianu, al taxelor locale si tarifelor de parcare impuse ilegal de primar (prin dispozitii si nu prin hotarari ale CL) APROAPE ZERO
Postat 26 Septembrie 2014, 17:52 de Adi Oradeanul
EXCELENT
Jos palaria Domnule Chirila, Freiheit für Siebenbürgen !
Postat 26 Septembrie 2014, 16:34 de AUSLAENDER
@piştiche
Pupincuristă e cea care te-a adus pe lume băi nomad cu ceaun de budapeşt pe cap. O să vă mutaţi voi băi, acolo în locu' defavorizat de unde va adus dracu în Transilvania şi în România. Labele triste de teapa ţiganului care prestează pe la tv'urile lui Paşcăneanu, vor fi primi deportaţi în Panonia, sau mai bine în Rusia. Trăiască Ardealu' liber de snobi tâmpiţi, ungureşti sau româneşti ! Eljen a Hulye magyar nelkuli Erdely !!!
Postat 26 Septembrie 2014, 13:02 de @piştiche
Here - here
Nici eu, care "ochesc" ideea asta de cativa ani, nu puteam s-o spun mai bine! Traiasca Transilvania! Libertate!
Postat 26 Septembrie 2014, 10:13 de Mda
Felicitari D-le.Chirila!
E clar ca lui Andrei Popa nu-i place de Chirila sau... sau e cu Bucurestiul ! Muta-te frate in capitala si nu mai citi presa bihoreana ca ne-am cam saturat ( noi ardelenii ) de mitici si de toti pupincuristii ca tine ... si inca ceva , lasa frate unirea ca nu vrea dezbinare nimeni numai respect , corectitudine si decenta in tara hotilor!
Postat 26 Septembrie 2014, 08:12 de Stefan
ptu.Andrei Popa
Ai uitat sa spui ca realizatori uniri,sa-u dat cu capul de pereti cand au constatat ca au fost fraieriti de mitici de Bucuresti.Pana la unire,bogatia subsolului de pe mosia ta era al tau,si nu a miticilor.Mitici vand tot ca sa isi primeasca procentul in mana.Are dreptate Sabin Gherman,Ardealul ar fi al doilea dupa Elvetia.
Postat 25 Septembrie 2014, 22:22 de criticul
adevarat
mare ,mare adevar spui au ajuns sa ne umileasca pe fata ,ne cer bir si ne dau circ,paine cind?
Postat 25 Septembrie 2014, 21:19 de bihorean
?
Auzi, măi, românii verzi... Dragnea ne tratează ca pe niște fraieri, iar unii îl privesc cu admirație... Bunicii noștri au făcut Unirea? Dar cine i-a rugat? Bunicii noștri, de peste Carpați, au ocupat Transilvania: simplu. Ce? Oamenii trebuie să trăiască în același stat, doar pentru că vorbesc aceeași limbă? Austriecii și germanii trăiesc în state separate. Belgienii și francezii la fel. De chinezi nu mai vorbesc. Arabii au o grămadă de state și vorbesc aceeași limbă... Argument de doi bani... Transilvania o duce bine fără București, bine mersi....
Postat 25 Septembrie 2014, 17:34 de Shotgun
dihonie artificial[
Jmekeru' de Mirciulică (la vânătoare de clickuri) a scos la înaintare, iarăşi, peptu' de ardelean destoinic şi cinstit, degrabă plătitoriu de taxe şi impozite..... Totuşi, ar fi mai bine să vedem bârna din ochii proprii şi să avem puterea să recunoaştem că Oradea e vax barat atăt d.p.d.v. economic, industrial, cultural, academic şi cum mai vreţi voi, în comparaţie cu Bucureştiul. Din păcate, pt psihicul în 2 neuroni, obosit şi stingherit al ardelenilor verzi (unguri sau români), ăsta e adevărul..... A trecut puţină vreme de cînd bunicii/străbunicii noştrii au făcut Unirea, cu mari jertfe. Hai să nu ne batem joc de amintirea lor şi de noi înşine, doar fiindcă un ziarist ca Chirilă să aibă un articol cu trafic. El e unul dintre cei mai puţin îndreptîţiţ să comenteze, că dacă îi dai o chilă de ţucur şi-un oloi ....
Postat 25 Septembrie 2014, 16:48 de Andrei Popa
@xlv - Referitor la Teleorman
@xlv: TOTUSI INAINTEA TELEORMANULUI LUI DRAGNEA, UN JUDET DE ASISTATI SOCIALI PE CARE DRAGNEA II TINE ACASA NUMAI SA IL VOTEZE. PROBLEMA ESTE CA PE EI II TINE ACASA SA LENEVEASCA PE BANII MEI SI AI TAI, SI ASA FOARTE PUTINI ! TELEORMANENENII LA LUCRU SI DRAGNEA IMPREUNA CU PSD-ISTII BIHORENI IN PUSCARIE !!!
Postat 25 Septembrie 2014, 12:21 de @xlv
pe bune?
intr-un fel ai mare dreptate. dar ai uitat sa zici si ca bihorul e pe ultimele locuri dpdv al salariilor, raportat la restul tarii. de ce??? sintem pe acelasi loc cu salajul si un pic inanite botosaniului, vasluiului, teleormanului...
Postat 25 Septembrie 2014, 11:08 de xlv
bizonul ardelean
Chirilă marele bizon ardelean, un ziarist "injineer" coruptibil, supărător de apăsător prin penibil, la fel ca toţi fraierii care fac propagandă antiromâneasă. Tîmpenii inventate de huni, preluate de ardeleni fără minte => discernământ. Degeaba cenzurezi ghirilă, lumea ştie ce poamă stricată eşti, hai siktir
Postat 25 Septembrie 2014, 10:46 de Andrei
Punem Bihorul pe primul loc!
.
Postat 25 Septembrie 2014, 10:18 de Dare
Re: ciokoflender
Nu exagera !!!
Postat 25 Septembrie 2014, 10:17 de WinDos
fain
bine zis
Postat 25 Septembrie 2014, 09:51 de test
Nota 10
Nota 10 pt articol!
Postat 25 Septembrie 2014, 09:47 de jack
asa-i
articolul asta exprima tot ce gandim noi despre acest subiect...ne-am saturat de Bucuresti!
Postat 25 Septembrie 2014, 09:45 de cola
ajunge
..daca miticii si sarmele il vor vota pe Ponta, declansam Marea Despartire, si-l punem pe Emilu Boboc sef peste Ardeal...
Postat 25 Septembrie 2014, 08:40 de ciokoflender
CINE SA SE IMPUNA? NULITATILE DIN PSD ORADEA??
Cine sa se impuna?? Varful de lance PSD Bihor, adica Mang, daca scoate un cuvant ii fac dosar penal pt plagiat si ii dau din doua miscari conadmnare cu suspendare. Si il termina! Bonchis?? Ala are casino si e mana in mana cu toti camatarii care imprumuta bani la el la ruleta in centru. Daca scoate un cuvant, e inca un condamnat pentru camata ilegala! Consilierul ala de la Deme? In momentul 2 si-a pierdut locul de munca la Deme si e muritor de foame pe drumuri! Doina Bunea? Poate ies la lumina ceva poze "lipsite de decenta" pe care "profesoara" le are cu Rectorul Maghiar la Continental. Toala lumea stie ca se culca cu el! Filip??? Ala care s-a rugat in genunchi la Bucuresti la Nastase sa il primeasca in PSD dupa ce a fost izgonit de la Oradea?? Dupa ce a pupat FIlip inelul lui Nastase acuma vreti sa se puna contra PSD Bucuresti??? Vedeti dragi oradeni de ce suntem calcati in picioare de Bucuresti??? Pentru ca liderii partidului PSD pe care l-am ajutat sunt doar niste execuanti cu dosare penale pe post de secure deasupra capului!
Postat 25 Septembrie 2014, 08:35 de PDSR
Mang, un lider de tot jegul
Aveti dreptate, domnule Chirila! Toate astea se intampla pentru ca liderul judetean al partidului de guvernamant, Ioan Mang, este vazut la Bucuresti precum o carpa, de care toti isi sterg picioarele. Pana cand acest individ nu va avea puterea sa dea cu pumnul in masa, Bihorul nu va conta in Capitala. Si mai vrea sa fie presedinte la Consiliul Judetean! Fereasca-ne Dumnezeu!
Postat 25 Septembrie 2014, 08:34 de Observator
IOBAGII
BUCURESTIUL STIE UN LUCRU:MAMALIGA NU EXPLODEAZA
Postat 25 Septembrie 2014, 08:32 de EDIL
Rusine
Din cauza lingailor la nivel de judet(PSD) care nu au nici un cuvant de spus doar sa-si pupe sefii in fund noi bihoreni avem de suferit incepand cu finantele si terminand cu drumurile noastre Oradea - Deva. Jalnici
Postat 25 Septembrie 2014, 07:50 de Adi
FELICITARI
Ce sa zicem de situatia din sanatate, recte medicii de familie.Cand in Bihor raportarile se faceau electronic, prin sistemul SIUI, in sud nici nu auzisera de aceasta procedura.
Postat 25 Septembrie 2014, 07:44 de WALTER
Vatafii
Fain articol ! Felicitari !
Postat 25 Septembrie 2014, 06:40 de suparatu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON