URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iulie 2012, 11:41

Se poate şi mai rău

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu samuraii lupţi ca şi cu samuraii, cu tâlharii ca şi cu tâlharii! Aşa se justificau liderii USL astă-primăvară când, pentru a trânti Guvernul MRU, racolau la chintal parlamentari de la PDL şi UNPR. Totuşi, cine să se supere de vreme ce, în schimbul înţelegerii pentru machiaverlîc, useliştii promiteau să dea trădării un sens nobil, să scape ţara de tiranie şi hoţie?...

Ajunsă la guvernare, însă, fosta opoziţie plagiază la virgulă fosta putere. Miniştrii unşi în ciuda unor mape profesionale mincinoase, în frunte cu premierul însuşi, se arată a fi nu o ceată de arhangheli hotărâţi să descăpăţâneze balaurul fărădelegii, ci o adunătură în care piţigoii de partid coabitează cu tâlhari sadea, al căror singur vis este să încalece ei dihania crescută de predecesori.

Sub cuvânt că repară abuzurile PDL, mai multe şi mai monstruoase decât în orice altă guvernare, Ponta&Co comite altele, marcă proprie. Numai că în politică nu funcţionează regula "cui pe cui se scoate"! Nu depolitizezi TVR cu un propagandist precum Săftoiu şi nu poţi reabilita Justiţia nici sugerându-i să efectueze prestaţii în sens invers, nici sfidând-o de-a dreptul.

USL a început să facă potlogării la vârf în timp-record. După un debut care (cu excepţia nominalizărilor de la Educaţie) părea curăţel şi bine intenţionat, Victor Ponta a dezamăgit în mai puţin de două luni. În rândurile a ceea ce numim societate civilă (poate nemeritat, la câţi colonei o populează!) a stârnit chiar un tsunami, şi nu fără temei. Căci ce premier poate aduce mult dorita normalitate nesocotind Curtea Constituţională, fie ea şi politizată? Ce lider e acela care îşi pune subalternii să-i acopere plagiatul schimbând componenţa şi prerogativele unor instituţii? Cu ce se mai deosebeşte un scamator de un jucător?

Într-un atare jalnic peisaj, aliaţii liberali, altădată întruchiparea vigilenţei, tac ca peştii. De frică să nu "spargă" USL, se compromit în complicitate. Inconştienţi, par să nici nu realizeze că românii nu vor tolera nimănui ceea ce au urât atât de violent la PDL: tupeul!

De cealaltă parte, PDL prinde din nou glas, fără a fi trecut prin nicio penitenţă şi fără a se dezice de manglitorii proprii. Partidul care până mai ieri viola întreaga societate se pretinde iarăşi vergură curată, Albă ca Zăpada.

Cu atât de puţin timp înaintea alegerilor parlamentare care vor hotărî România viitorilor patru ani, la cum se prezintă puterea şi opoziţia, cota unei singure grupări creşte neîncetat. Şi asta nu pentru că n-ar fi "aceeaşi mizerie", ci pentru că duhoarea încă îi este zăgăzuită în subteranele unde a fost zămislită. Imaginaţi-vă, însă, cum ar arăta o Românie condusă (şi) de PPDD, în nu contează ce combinaţie! Aşa că, măcar de groază, politicienii necompromişi din toate celelalte partide ar face bine să le preia frâiele. Altfel, ne aşteaptă un coşmar încă şi mai întunecat decât cel pe care îl trăim.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
LEGEA SUNT EU.
Directorul ARR PETI ALIN ameninta pe toata lumea sa nu mai mearga la vanatoare pt ca POPA il sustine la maxim si este prieten cu SAVA de la ARME care este un gunoi ca si el,dar tot el merge la BRACONAJ cu prieteni lui printre care politistul HANIS ALIN si SAVA DE LA ARME dovada este ca au fost la BRACONAJ si au vanat in perioada interzisa feleme gestante CIUTE,CAPRE NEGRE SI SCROAFE A FATA...... astea sunt PETI SI POPA VIITORUL BIHORULUI....
Postat 30 Martie 2013, 18:45 de PETI
asa e
@Dusul si sapunul: asa e cum zici tu! dor ca omul de la rouen si anvers o va sfarsi prost!
Postat 08 Iulie 2012, 13:27 de TDS
Dusul si sapunul.....
esti un kurist, idiot si frustrat !
Postat 08 Iulie 2012, 09:06 de @TDS
Esichier
dar de udemeristi, cei mai ipocriti dintre toti (astia sar dintr-o barca in alta cu tupeu, in masa. vorba aia, de la cei cu tzatza-n gura, pana la cei cu barba sura), au ajuns acuma sa le cante in struna usl-istilor, nu comentezi nimic, sau ai orbul gainii ?
Postat 08 Iulie 2012, 08:56 de Oradea
frica
se pare ca si cei de la bihoreanul fac pe ei de frica! un comentariu in care faceam referire la minunatele orase rouen si anvers mi-a fost sters!
Postat 06 Iulie 2012, 08:12 de TDS
la articol
De ce adera anumite persoane la un partid sau altul?Cred ca stiti,pentru ciolan.Cand se atinge cineva de os,pe ei si mama lor.Daca cineva poate sa arate macar un singur exemplu,ca un reprezentant a unui partid,face politica si isi baga banii in campanii electorale numai sa-i fericeasca pe sarmani,il propun pentru canonizare.Regretatul Paunescu a publicat niste versuri care va vin la multi ca o manusa\"La munca derbedei ca trece anul si s-a invechit si s-a scurtat ciolanu\"
Postat 05 Iulie 2012, 20:46 de Buldogu
@Apolitic.
Treci ca trenu prin gara Velenţa peste prevederile Constituţiei comandate şi croite după chipul şi asemănarea lui ilici@KGB. Băsescu a fost ales pt un mandat de 5 ani şi nu a încălcat constituţia. După logica ta orice turnător ca felix, cu o gaşcă aferentă de ticăloşi, parlamentari, poate demara şi destitui fără probleme un preşedinte ales de majoritatea românilor. Se poate organiza orice dar în limitele legii. Răul relelor e Iliescu şi acoliţii lui....
Postat 05 Iulie 2012, 17:57 de pintea
@pintea
In toamna vor fi alegeri parlamentare si, probabil, prezidentiale, ocazie cu care puteti scapa de Antonescu, Ponta, Zgonea s.a. prin vot, dar pana atunci trebuie sa scapam de raul relelor, Traian Basescu.
Postat 05 Iulie 2012, 15:57 de Apolitic.
Ne conduc cei pe care ii meritam !
Ala de la camera, zgonea, a facut o saracie de facultate de cai ferate, poduri, etc, in 8(opt!!!) ani in loc de cinci. Apoi, culmea ! a coborat peste el duhul inteligentei si a obtinut in cativa ani 3(trei!!!) masterate ! Celalalt, campionul mondial al chiulangiilor, a facut Istoria in 6 (sase !) ani in loc de 4 ! Premierul e plagiator sef.... Asa tara, asa conducatori !
Postat 05 Iulie 2012, 12:21 de .
@Apolitic.
Mai rău ar fi ca un repetent ca Criz Antenescu, să ajungă la butoane.....
Postat 05 Iulie 2012, 08:52 de pintea
jos comunismu
Ponta şi Antonescu sunt cei mai jalnici actori dintr-un teatru al absurdului regizat de KGB prin Iliescu şi Voiculescu. PNL a ajuns sub dictatura jegoasă a repetentului somnoros, orice membru cinstit se poate exprima doar cu riscul expulzării din partid. Furtul intelectual al Pontalăului se vede din avion. Constituţia şi legile se încalcă cu o uşurinţă absolut stupefiantă, pentru oameni care cred în reguli şi ordine. Nu ca jalnicii politruci pesedişti de teapa lui TDS, care cu logica lor pontagioasă , ar vrea ca Băsescu, să fie acuzat de USL fiindcă a încălcat decizia CCR neducîndu-se la Bruxelles. Ruşine, tuturor celor care se fac vinovaţi. Sper, ca totuşi la referendum să nu aibă cîştig de cauză plagiatorii, repetenţii, turnătorii, şpăgarii reprezentaţi cu brio de partidul lui ilici@KGB. Jos Iliescu, jos comunismu !!!
Postat 05 Iulie 2012, 08:31 de Ovidiu
ponta si antonescu comunisti
nu e basescu mai bun, da astia sunt comunisti pe fata. sper sa ajubga la zdup ptr tot ce au facut statului roman in 2 zile, mai mult rau decat base in 2 mandate, de ce se asociaza bolojan cu astfel de puslamale?
Postat 04 Iulie 2012, 23:17 de ade
felicitari
Foarte bine le faceti!!! felicitari USL!!! in sfarsit le-a venit randul si lor
Postat 04 Iulie 2012, 21:37 de hope
Totul este posibil in Romania!
Ce ar putea fi mai rau decat respingerea prin referendum a demiterii lui Basescu?
Postat 04 Iulie 2012, 19:53 de Apolitic.
Ca bomba sub batistă
Dar cu un şpăgar ca tine, care şantajează şi pe unii şi pe alţii dintre politicienii locali în egală măsură de obicei, cum ar trebui procedat ??? Ca samuraii sau ca tâlharii ???
Postat 04 Iulie 2012, 13:11 de Grenadier de servici
just
@sign: perfect adevarat! nu m-as mira ca Decizia C.C. publicata sa rastoarne chiar situatia! dupa cum nu CNATDCU trebuia sa se pronunte cu privire la plagiat! este ciudat ca autorul diaconu nu se considera plagiat(sigur, si aici pot exista rezerve), in schimb altii dau cert plagiatul in literatura juridica de regula se gasesc foarte multe parti intregi extrem de asemanatoare intre ele asa ca e destul de greu sa dai un verdict!
Postat 04 Iulie 2012, 13:02 de TDS
2 amendamente
pentru o corecta informare, e bine sa clarificam 2 aspecte: ponta n-a nesocotit nici o decizie a curtii constitutionale pentru simplul fapt ca ea nu s-a dat. Adica nu-i suficienta o decizie verbala, ea n-are valoare juridica decat dupa ce se da motivarea si se publica in monitorul oficial. In ce priveste deja celebrul consiliu desfiintat, nu el trebuie sa se pronunte cu privire la plagiat ci Comisia de etica. Asta daca vorbim despre respectarea legii. Daca nu, aveti dreptate dle cris!
Postat 04 Iulie 2012, 12:47 de sign
la revedere good bye
ultimele evenimente au fost "la limita"dar lovitura de stat in nici un caz! eu ma bucur de rezultat in primul rand dar astept rezultatul FINAL! nu e bine "sa racolezi" parlamentari dar eficient vad ca a fost! totusi nu pot sa nu remarc un lucru: don Pedro a pus umarul serios dar s-a demonstrat inca o data si ce caracter are! cel putin UNPR-istii s-au intors de unde au plecat!
Postat 04 Iulie 2012, 12:26 de TDS
PNL
e ciudat cum poate un om ca si bolojan sa se alature unor libarci precum mang, popa sau kiss. dinc ate stiu, bolojan nu-l agreaza pe crin si e impotriva directiei actuale a partidului si mai stiu de asemenea ca nu e singurul lider PNL din teritoriu care-i pune gand rau actualului presedinte al senatului. ramane de vazut in ce masura vor avea acesti oameni de isprava puterea de a schimba ceva. PNL trebuie sa se detaseze de PSD, e pur si simplu aberanta aceasta monstruoasa uniune care ieri, prin organul de presa al turnatorului Felix, il altura pe Adrian Nastase lui Iuliu Maniu, in galeria detinutilor politici. ceea ce se intampla in aceste zile nu are vreo logica, totul e instinct dambovitean pur.
Postat 04 Iulie 2012, 11:59 de ioan si nu ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON