URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Septembrie 2013, 14:56

Scandalul Roşia Montană

Scandalul Roşia Montană (foto: maimultverde.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După cum se comportă premierul Victor Viorel Ponta, nu ştiu dacă are cartea de muncă la Palatul Victoria din Bucureşti sau în Toronto, la sediul Gabriel Resources. Ori Ponta a fost "sensibilizat", ori e de-a dreptul prost. Prost Premier.

În vreme ce noi luăm redevenţe de 6%, negrii ăia fraieri din Congo primesc de la aceeaşi firmă 25%. În cazul acesta cine e cu belciuge-n nas şi pene-n cur? Africanii sau patrihoţii care ne conduc? Faptul că suntem trataţi ca o colonie se vede din şantajul asupra Parlamentului la care s-a pretat un directoraş de la Gabriel Resources. Mă miră şi tăcerea Preşedintelui, care până mai ieri parcă era purtătorul de cuvânt al Golzilor, dar acum, cu instinctul politic bine cunoscut, tace pentru că are o gămadă de muşte pe căciulă.

Celor care contestă proiectul le recomand să fie vigilenţi, bătălia încă nu a fost câştigată. Coabitacii de pesedişti s-au regrupat şi deja înscenează monstruoase reacţii ale moţilor din zonă. Figuri prospere de gospodine, mineri fălcoşi care au intrat în subteran doar când au mers cu metroul, pierde-toamnă îmbrăcaţi de RMGC în echipamente STAS vor încerca să-i sensibilizeze pe români beneficiind de aportul scârbos al televiziunilor "îngoldate" în bani canadieni.

Esenţa problemei a fost expusă perfect de urmăritul DNA Dragnea Liviu, care a declarat: "Roşia Montană este un proiect pentru oamenii politici curajoşi". Aşa e, trebuie să ai mare curaj să dai o ţeapă de asemenea amploare ţării în care te-ai născut fără să te temi că într-o zi vei ajunge în lanţuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Antena 3 : Romania: zăcăminte importante, luate de marile companii pe nimic şi în secret, cu ajutoru
"Romania: zăcăminte importante, luate de marile companii pe nimic şi în secret, cu ajutorul spionilor."
Postat 24 Septembrie 2013, 15:08 de sursa: Antena 3
Aha
unii mai usor, altii mai greu, dar iata ca toata lumea incepe sa inteleaga cam cum sta treaba cu "Lovilutia", din dec. 1989 plus legatuta dintre cei care stateau cu ochii rosii, lacomi, atintiti pe resursele naturale ale Romaniei si sloganele lansate atunci ca industria romana e "un morman de fiare vechi", mineritul "nu e rentabil", etc, etc si ca totul trebuie vandut " si cu un euro, numai sa fie vandut", ca sa vina "investitorii" sa "rentabilizeze" totul !!!!!!!!!!!!!!!!! au venit "binefacatorii" si iata care e "binele" pt care acum 24 de ani, culmea, s-a mai si varsat sange !!!!!!!!!!!!
Postat 24 Septembrie 2013, 14:24 de Search
:))
sunteti niste frustrati! cine va plateste?! :)))
Postat 24 Septembrie 2013, 13:11 de hyp
mama lui sova intamplator lucreaza pentru Gabriel si contractul se va pierde!
Dupa ce "i-a mers" cu plagiatul fara sa demisioneze si fara ca electoratul analfabet care-l sustine sa fie deranjat de asta, dupa ce i-a mers cu promisiuni populiste irealizabile pentru orice om cu bun simt, dar care au fost inghitite de masa indobitocita care-l soarbe din priviri la Antena 3, ce putea sa urmeze? Evident scopul pentru care a dat Lovitura de Stat: Jaful avand ca scop imbogatirea personala a Camarilei din fruntea USL. Pentru asta aveau nevoie de un instrument pe masura, iar Instrumentul era pregatit din 1995 si "reglat" in fiecare an de atunci pana acum: "Gabriel" compania cu nume de inger si cu sediul in Paradisul fiscal pe unde isi pierde urmele si raspunderea pentru distrugerile produse in Romania in urma dinamitarii a Patru Munti din Apuseni!!! Ce primesc romanii de la Ponta si ciracii lui? Iadul pe pamant ramas sub forma de patru cratere ce se vor vedea de pe Luna si niste lacuri cu solutie de cianura care vor fisura si se vor scurge mai devreme sau mai tarziu peste cei care i-au votat si care vor avea drept rasplata conditii de viata ca si ale ingerilor negri din cazanul cu zmoala.
Postat 19 Septembrie 2013, 11:03 de dan sova
Mda,,,
Ponta, are cartea de munca la bucuresti si statul de plata la toronto! Nu este clar asta? si " directorasul "" ala are un salariu de director cu majuscule!, in dolari cu 5 cifre...Probabil ponta e invidios pe asta!
Postat 18 Septembrie 2013, 17:48 de citizen
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON